Újra itt a Valentin-nap, a szerelmesek ünnepe – egy nap, melyet sokan imádnak, de sokan megvetnek. Bármi is legyen róla a véleményünk, abban talán mindenki egyetért, hogy az az alkalom, amely desszertet kíván, egy jó alkalom. Mi ezzel a gyors süteménnyel készülünk erre a rózsaszín-szívecskés ünnepre.
Egyre több szó esik a szeretetnyelvekről – arról az öt kategóriáról, melybe a legtöbben beoszthatók vagyunk az alapján, hogyan fejezzük ki a szeretetünket, és hogyan szeretünk szeretve lenni. Azonban most itt szögezzük le: van egy hatodik szeretetnyelv is, méghozzá az étel. Bár nincs tudományos alapunk, amivel ezt alátámaszthatnánk, úgy véljük, senki nem kérdőjelezi meg ezt a kijelentést.
Épp ezért gondoljuk, hogy a lehető legjobb meglepetés Valentin-nap alkalmából az, ha készítünk valami finom desszertet szívünk választottjának. Tavaly gránátalmás csokoládészívekkel, az idén pedig ezekkel a leveles tészta szívecskékkel készültünk, belsejükben édes ribizliszósszal. A legjobb, hogy az utolsó pillanatban is gyorsan elkészíthetők, így akkor sem kell kétségbeesnünk, ha a hétköznapok mókuskerekében csak későn jövünk rá, hogy éppen adott a tökéletes alkalom egy kis romantikázáshoz.
Hozzávalók:
- egy adag kész leveles tészta
- barna cukor
- két marok ribizli
- tojás
Elkészítés:
- Egy lábasban főzd össze a ribizlit pár kanál barna cukorral, amíg szósz állagú nem lesz.
- Egy szív alakú szaggatóval szaggass páros számú szívet a tésztából.
- Tegyél a szívek felének közepére kb. fél teáskanálnyit a szószból, majd helyezz mindegyikükre egy másik szívet.
- Nyomkodd finoman össze a szívecskék széleit, majd kend le őket felvert tojással, és szórd meg egy kis barna cukorral.
- Kicsit szurkáld össze mindegyik tetejét, hogy ne nőjenek túl nagyra.
- Előmelegített sütőben (180°C) nagyjából 20 perc alatt készre sülnek – akkor jó, ha már szépen elkezdenek barnulni.
- Vedd ki őket a sütőből és hagyd, hogy teljesen kihűljenek.
-
Bármilyen más gyümölcsből (akár fagyasztottból) is elkészítheted a szószt, de lekvárt is tehetsz a szívekbe.
-
Vigyázz, ne töltsd túl a szíveket, mert kifolyik a szósz.
Lepd meg ezekkel az édes falatokkal Valentin-napon azokat, akiket szeretsz – akár romantikus, akár baráti értelemben. Ha pedig úgy érzed, hogy ezen a rózsaszín ködös napon rád fér egy kis extra kényeztetés, lesd meg tavalyi énidős Valentin-menünket.
Még több receptért kattints ide! Ha pedig a gasztrofotókra vagy kíváncsi, azokat itt találod!
Fotó: Emma