Lélekmelegítők

Impulzív Lélekmelegítők – Pál Feri: Hogyan őrizzük meg az életkedvünket? – A kiégés elkerülése

pál feri Lélekmelegítők kiégés

Pál Feri atyát talán nem is kell bemutatnunk… A katolikus pap és mentálhigiénés szakember a legnépszerűbb előadók közé tartozik. Lebilincselő előadásainak saját személyisége a kulcsa: egyszerű és érthető magyarázatokat ad a bonyolult kérdésekre, fergeteges színpadi jelenléte pedig átélhetővé teszi az életből vett történeteket. Ha kellően odafigyelünk a szavaira, akkor választ kaphatunk az élet nagy kérdéseire.

Ezen az előadásán például a kiégés jelenségére. Ma már elmondható, hogy nemcsak segítő foglalkozásúként, hanem bármilyen munkakörben, sőt tulajdonképpen akármelyik életszerepünkben kiéghetünk. Megtörténhet velünk munkavállalóként, férjként, feleségként, szülőként, nagyszülőként, sőt akár barátként is. Egy tünetegyüttesről van szó, amely egy jól leírható folyamatban mutatja meg magát. Három fő jellemzője: a kimerültség, a motiválatlanság, vagyis a negatív viszony a munkával, az adott tevékenységgel kapcsolatban, valamint a csökkent hatékonyság. Ám mindez csak a jéghegy csúcsa. Ezért fontos, hogy lépésről lépésre lássuk, hogyan is zajlik le bennünk ez a folyamat, és főleg mit tehetünk a megelőzése érdekében.

Időpont: 2024. május 28. (kedd) 18:00
Helyszín: Dunapataj, Művelődési Ház
Jegyár: 4900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket a jegy.hu oldalon lehet vásárolni.

Jegyvásárlás

Impulzív Lélekmelegítők – Görög Ibolya: Mindennapi maceráink

Lélekmelegítők Görög Ibolya protokoll

Görög Ibolya hazánk protokoll nagyasszonya, a Miniszterelnöki Hivatal egykori protokollfőnöke, a Szegedi Tudományegyetem és az egri Eszterházy Károly Egyetem címzetes docense, aki négy nyelven beszél és több szakkönyv szerzője. Könnyed hangvételükről és sziporkázó szellemességükről híres előadásain minden részletre kiterjedő profizmussal adja át több évtizedes tudását a hallgatóságnak.

Mindennapi maceráink című előadásának középpontjában a hétköznapi helyzetek állnak, a társadalmi és családi események viselkedési szabályai, legyen szó az öltözködésről, a bemutatkozásról, a tegezés és magázás kérdésköréről, a telefonálás etikettjéről és a testbeszédről, vagy éppen a hitelességről, a ma oly fontos európaiságról. Görög Ibolya az életből vett példáin keresztül és páratlan humorával éri el, hogy közönsége nemcsak komoly elméleti tudásra tesz szert, de azt a hétköznapok gyakorlatában, a saját életében is hasznosítani tudja majd.

Időpont: 2024. június 11. (kedd) 18:00
Helyszín: Dunapataj, Művelődési Ház
Jegyár: 4900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket a jegy.hu oldalon lehet vásárolni.

Jegyvásárlás

Pokorny Lia egyszemélyes darabja: A majdnem tökéletes boldogság receptje

Impulzív Magazin Lélekmelegítők Pokrony Lia
Ha sokáig hitte, hogy a gyerekkori mesék valóra válnak, ha ovisként dicsekedni szeretett volna, hogy önnek hozta a legmenőbb játékot a Jézuska, ha kamaszkorában álmodozott arról, hogy egyszer egy filmsztárral szerelmesen andalog a naplementében, ha epekedett azért, hogy megkaphassa élete cipőjét, ami senki másnak sincs, ha reménykedett, hogy varázsütésre minden hozzátartozója, pont olyan jó fej lesz, amilyennek mindig is akarta, ha ábrándozott arról, hogy megtalálja az igazit, akivel örökkön örökké együtt élhet, vagy ha sokáig kereste az örök boldogság elixírjét, de még nem találta meg, akkor ez a mese Önnek szól!

Ezen az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal teli utazásba, amelynek a végén a legfontosabb kérdésre megtalálhatjuk a választ!
Megsúgom, sokkal közelebb van, mint gondolnánk.

Írta: Pokorny Lia
Rendezte: Botos Éva

Időpont: 2024. április 30. (kedd) 18:00
Helyszín: Dunapataj, Művelődési Ház
Jegyár: 5900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket a jegy.hu oldalon lehet vásárolni.


Bánki György: A kóros nárcizmus – amikor osztozunk a szenvedésen

nárcizmus Lélekmelegítők

Dr. Bánki György pszichiáter a nárcizmus hazai szaktekintélye, aki mély tartalmú előadásain széles körű tájékozottságával és fanyar humorával örvendezteti meg a közönséget. Biztosan sokan olvasták már A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról című kötetét, melyet a Magyar Pszichiátriai Társaság Nyírő Gyula-díjjal jutalmazott. Philip Zimbardo amerikai szociálpszichológus szerint ez a könyv egy „nélkülözhetetlen kalauz a nárcizmus bonyolult világában”.
Előadónk most egy szokatlan utazásra invitálja hallgatóit, melynek során felfedezhetik a lélek ismert és ismeretlen zugait. Az est során ezekre a kérdésekre kapunk választ: Kik a narcisztikusak? Mitől válnak azzá? Hogyan élik át a világot? Hogyan élik át a helyzetüket azok, akikhez közel kerülnek? Tudunk-e tenni a két fél szenvedése ellen?
Legyen ez az előadás kötelező program mindazoknak, aki ismernek narcisztikus személyt, és tanácstalanok azzal kapcsolatban, hogy miként jussanak dűlőre vele, illetve azoknak is szól, akik felfedezték magukon a nárcizmus jegyeit, és szeretnének ezen változtatni.

Időpont: 2024. március 22. (péntek) 18:00
Helyszín: Dunapataj, Művelődési Ház
Jegyár: 4900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket a jegy.hu oldalon lehet vásárolni.

Szerezd be a bérletet 2024-es Lélekmelegítőkre!


Ha téged is feldobott a Lélekmelegítők híre, ha minden egyes előadás témája megragadott, és úgy érzed, hogy neked szól, ha boldog vagy attól, hogy újra van lehetőség a minőségi kikapcsolódásra, feltöltődésre, és nem utolsó sorban a fejlődésre, akkor legyél Te is a bérletesünk, és így minden előadásunkra garantáltan lesz helyed.

A névre szóló bérlet a tavaszi évad 4 előadására szól – márciustól júniusig –, és 18.600 forintba kerül, így 2.000 forintot spórolhatsz meg.
E-mailben tudod megrendelni tőlünk az impulzivmagazin@gmail.com címen. (A levélben írd meg, hogy milyen név szerepeljen a bérleten, ez lehet akár becenév is, ahogy Te szeretnéd.)

Bérletet február 18-ig lehet tőlünk rendelni.
Találkozzunk minden Lélekmelegítők előadáson!

Dr. Zacher Gábor – Pódiumbeszélgetés a függőségeinkről

lélekmelegítők Zacher Gábor Impulzív Magazin
Dr. Zacher Gábor toxikológus több évtizedes orvosi múlttal a háta mögött is képes közérthetően szólni a szakmában járatlan emberekhez, többek között ennek is köszönheti nagy népszerűségét. Most lehetőségünk nyílik arra, hogy személyesen kérdezzünk az elismert és közkedvelt szakembertől, aki kendőzetlenül, őszintén és nyíltan fogalmazza meg véleményét, ugyanakkor nagyon szórakoztató előadó. A beszélgetés során többek között arra keressük a választ, hogy hol húzódik meg a határ rossz szokás és függőség között. Mi a helyzet a csokival, a Facebookkal és más addikciót okozó szokásunkkal? Vajon merünk őszinték lenni ezekben a kérdésekben saját magunkhoz? A függőség mára szerves része az életünknek, ránk talál, körülvesz, és nem ereszt. De mi rejlik a hátterében? Ezekre a kérdésekre válaszol nekünk május 30-án Pakson az ország kedvenc orvosa, dr. Zacher Gábor.
Időpont:
2023. május 30. (kedd) 18:00
Helyszín: Paks, Csengey Dénes Kulturális Központ, 7030 Gagarin utca 2.
Jegyár: 3900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket hétfőtől a jegy.hu oldalon lehet vásárolni illetve a Csengely Dénes Kulturális Központ mozipénztárában.

Impulzív Lélekmelegítők – Kepes András: Jó, akkor mesélek a nőkről és a férfiakról…

Kepes András Lélekmelegítők

A közkedvelt író most a holtomiglan-holtodiglan világába kalauzol bennünket, hiszen három házassággal, hat gyerekkel és unokákkal, valamint igazi világutazóként elég komoly tapasztalatai vannak a párkapcsolat és a családi élet terén. Vetítéssel színesített előadásában – saját családi történeteire, tudományos ismereteire és idegen kultúrák példáira támaszkodva – olyan témák kerülnek szóba, mint a házasság és a boldogság kapcsolata, illetve, hogy ágyban vagy agyban dőlnek-e el a manapság oly sokat vitatott nemi szerepek.

Időpont: 2023. április 26. (szerda) 18:00
Helyszín: Paks, Csengey Dénes Kulturális Központ, 7030 Gagarin utca 2.
Jegyár: 3900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket hétfőtől a jegy.hu oldalon lehet vásárolni.

Segítség, megnősültem! – Pindroch Csaba egyszemélyes komédiája


Vegyünk egy mindenki számára ismerős, fontos, a boldog élethez szükségszerű, de ugyanakkor sok bosszúságot okozó, és ezáltal rengeteg humorforrást adó témát – azaz a házasságot, a nősülést.

Aztán engedjük bele egy, a témában szakavatott, ékes tollú, nem kertelő és ötletekben gazdag környezetbe – ez lenne Sebestyén Elemér író alkotói közege. Fűszerezzük meg az egészet őszinteséggel, kevéske iróniával, egy pici érzelemmel, pár csepp könnyel és jó nagy adag humorral.
Aztán hívjunk hozzá egy elismert, virtuóz és őszinte játékú – nem mellesleg a témában igen jártas –, valamint végtelenül szerethető színészt, aki megfőzi nekünk, majd bravúrosan tálalja ezt a nem mindennapi színházi fogást. Ki más lehetne erre a legalkalmasabb, mint Pindroch Csaba!
A végeredmény pedig egy nagyon-nagyon kacagtató, egyedülálló színházi élményt nyújtó este, amelyen magunkra ismerhetünk, és a másik nemet végre megérthetjük, vagy még inkább elfogadhatjuk.
Egy olyan szórakoztató előadás, amire még az anyósunkat is magunkkal vihetjük!

Időpont: 2023. március 29. (szerda) 18:00
Helyszín: Paks, Csengey Dénes Kulturális Központ, 7030 Gagarin utca 2.
Jegyár: 3900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket a jegy.hu oldalon lehet vásárolni illetve Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központ jegyirodájában hétfőtől csütörtökig 13-18 óra között.
Elérhetőség: Paks, Gagarin utca 2. (telefonszám: 75/830-350)

Adventi koncert – Szekeres Adrien: Zongorára hangolva

szekeres adrien Lélekmelegítők Impulzív Magazin
Egy bensőséges hangulatú előadás, ahol Szekeres Adrien legszebb és legismertebb dalai csendülnek fel. A koncerten olyan szívből szóló slágereket hallhatunk, mint a Kicsi szív vagy az Olyan, mint Te, melyek a művésznő egyetlen műsorából sem hiányozhatnak.
A könnyed, közvetlen hangvételű koncerten elhangzó dalok a lélek legmélyéig hatolnak. A zongoránál Kiss Gábor, a dalok szerzője és egyben az énekesnő férje közreműködik. A műsor közben megszólaló apró történeteken keresztül betekintést kaphatunk a dalok születésébe, és a hozzájuk fűződő emlékekbe. Hangolódjunk közösen a karácsonyra egy érzelmekkel teli, igazi Lélekmelegítők-koncerttel.
Időpont: 2022. december 19. (hétfő) 18:00
Helyszín: Kiskőrös, Evangélikus templom, 6200 Kiskőrös, Luther Márton tér 3.
Jegyár: 4500 Ft (helyjegyek)
Jegyeket a jegy.hu oldalon, Kalocsán az IBUSZ Utazási Irodában illetve a Pakson a  Kiskőrös irodában lehet vásárolni.

Válótársas – könnyed, párkapcsolat-gazdagító előadás humorral és rögtönzéssel

Válótársasa Impulzív Magazin Lélekmelegítők
A ring egyik sarkában Pokorny Lia, a másikban Schmied Zoltánszínművészek.
Játékvezetők: Gönczi Dorka válási mediátor és Varga Zsolt párkapcsolati kommunikációs szakember
Szórakoztató és elgondolkodtató előadást láthatunk a párkapcsolatokban előforduló helyzetekről és azok megoldásairól, miközben humor és rögtönzések segítségével ismerhetünk rá saját problémáinkra. A színészpáros improvizált, irányított jelenetekben, szórakoztatóan mutatják be a színpadon a két szakember tapasztalatait.
Bár komoly témáról van szó, nem érezzük úgy, hogy ne beszélhetnénk róla humorral átszőve, oldott módon, komikus elemekkel kiegészített interaktivitással, pontosan azért, hogy a nézők számára újra egyértelmű legyen, hogy két pont között a legrövidebb út továbbra is a mosoly és a közös nevetés.
Megnyugtató, ugyanakkor komikummal gazdagon fűszerezett műsorunkat jó szívvel ajánljuk mindenkinek: annak, aki volt már magánéleti gödörben és annak is, aki előrelátó módon éppen szeretné elkerülni azt, és ehhez kipróbálna egy-két kommunikációs eszközt a saját hétköznapjaiban is.
Időpont: 2022. július 8. (szerda) 18:00
Helyszín: Kalocsa Színház
Jegyár: 3900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket a jegy.hu oldalon vagy az InterTicket országos hálózatában lehet vásárolni (Kalocsán az IBUSZ Utazási Irodában.)

Dr. Buda László – Belső rendrakás – testi megkönnyebbülés és lelki megtisztulás

Lélekmelegítő Buda László
„A lelki szabadság legfőbb pillére a belső, érzékenyítő, gúzsba kötő, reflexes, kondicionált sémák, minták felismerése és szép fokozatos elengedése. Ezt nevezem belső takarításnak. Ezeket a puttonyokat időről időre érdemes letenni, és időt szánni arra, hogy áttekintsük, mit cipelünk bennük, majd pedig, amit csak lehet, kitakarítani és elengedni belőlük.”
Dr. Buda László orvos pszichiáter, pszichoterapeuta, a SzomatoDráma és az Ultrarövid Terápia módszerek megalkotója, a „Mit üzen a tested?” és a „Mit üzen a lelked?” című könyvek szerzője lesz a Lélekmelegítők előadás-sorozat júniusi vendége.
Időpont: 2022. június 8. (szerda) 18:00
Helyszín: Kalocsa Színház
Jegyár: 3900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket a jegy.hu oldalon vagy az InterTicket országos hálózatában lehet vásárolni (Kalocsán az IBUSZ Utazási Irodában.)

Dr. Almási Kitti – Ki vagy Te?
Elvárások szorításában – megfelelés vagy önazonosság?


Tudatos törekvéseink mellett egy sor olyan belső szabály irányít minket, amelyek létezésével talán nem is vagyunk tisztában, mert ezek mások sugalmazott vagy vélt elvárásai alapján épültek fel bennünk. A másoknak való megfelelés vágyában folyamatosan figyelünk és találgatunk, mik lehetnek a többiek elvárásai, és gyakran önmagunknak sem valljuk be, mennyire igyekszünk ezeknek eleget tenni. Az így kialakított viselkedésminták egy idő után annyira beépülnek, hogy már a sajátunknak éljük meg őket, csak sokszor nem értjük, miért érezzük magunkat olyan rosszul a bőrünkben.
Feltetted már magadnak a kérdést: ki lennél Te, ha nem mindig mások elvárásai szerint élnél? Ha nem sóvárognál annyira a külső visszaigazolásra, hanem felfedezhetnéd magad, és így az lehetnél, aki valójában vagy?
Arra szeretnélek késztetni: gondold végig, hogy a saját életedben mit, miért teszel éppen úgy, ahogy. Vedd számba, hogy kiknek az elvárásait tekinted önmagadra nézve szinte kötelezőnek, és miért is akarsz ennyire megfelelni nekik. A Téged mozgató elvárások közül melyekre mondasz tudatosan is szívből igent, melyek esetében tartod még vállalhatónak a kompromisszumot, és mi az, amin inkább változtatnál? Miben szeretnéd akár mások kívánsága ellenében is a saját utadat követni, és hogyan szedheted össze ehhez a szükséges bátorságot, erőt és kitartást?
Időpont: 2022. május 13. (péntek) 18:00
Helyszín: Kalocsa Színház
Jegyár: 3900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket a jegy.hu oldalon vagy az InterTicket országos hálózatában lehet vásárolni (Kalocsán az IBUSZ Utazási Irodában.)

Vándor Éva – Shirley Valentine

Vándor Éva LélekmelegítőkShirley Valentine egy olyan középkorú háziasszony, aki egy nap ráébred élete egyhangúságára: a családja önző, a házassága magányos, a munkája unalmas, és már ő is csak árnyéka régi önmagának. Egy nap otthagy mindent, és elindul, hogy megkeresse az elfeledett, igazi Shirley Valentine-t. A lírai komédia szinte már az egész világot bejárta 1988-as londoni ősbemutatója óta, és a filmes feldolgozást is bizonyára sokan ismerik. Most Vándor Évát láthatjuk az egyszemélyes darabban Shirley-ként, ő meséli el nekünk egy asszony életközépi válságának, lázadásának és önmagára találásának elgondolkodtató és kacagtató történetét.

Időpont: 2022. április 22. (péntek) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 3900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket a jegy.hu oldalon vagy az InterTicket országos hálózatában lehet vásárolni (Kalocsán az IBUSZ Utazási Irodában.

Dr. Kádár Annamária – Miért van szükségünk példaképekre?

Lélekmelegítők Kádár Annamária Kalocsa

Egy jó példa erőt ad, pozitív életszemléletet közvetít, előrevisz, és segít felismerni azt, amiben igazán jók lehetünk. A példaképeket nem lemásolni kell, hanem ihletet meríteni belőlük. Ők a saját magunk választotta út bejárásához, és az elénk gördülő akadályok leküzdéséhez nyújtanak számunkra mintát és támaszt. Beavatnak minket az élet titkaiba, hiteles történetükkel segítenek eligazodni abban, hogy mi helyes és mi helytelen, mi visz eredményre, és mi vezet kudarchoz. Ha gyerekként, serdülőként, majd felnőttként megkapjuk a kellő inspirációt, akkor az életben már önállóan is tudunk boldogulni, fejlődni.
Azt tapasztalom, hogy ma mind a gyerekek, mind a felnőttek rettenetesen ki vannak éhezve a hiteles kortárs példaképekre. Olyan embereket szeretnének maguk körül látni, akiket elért eredményeikért és belső tartásukért egyaránt becsülhetnek. Hétköznapi mesehősöket, akik a saját életük példájával mutatják meg, hogyan érdemes élni. Miért fontosak a példaképek, és hogyan mutatnak példát számunkra, erről fog szólni ez az előadás.
Időpont: 2022. március 2. (szerda) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2900 Ft (helyjegyek)
Jegyeket a jegy.hu oldalon vagy az InterTicket országos hálózatában lehet vásárolni (Kalocsán az IBUSZ Utazási Irodában)
A korábban meghirdetett Orvos-Tóth Noémi előadásra szóló belépőjegyed vagy bérleted érvényes erre a rendezvényünkre.

Pál Feri – Végre (megint) értjük egymást!

Lélekmelegítők Pál Feri Kalocsa
Pál Feri római katolikus pap, mentálhigiénés szakember sajátos előadásmódjával és témáival, rengeteg emberhez képes eljutni. Előadásain elhangzó gondolatok, tanácsok mindig megszívlelendők és Lélekmelegítők, ezért nem véletlen, hogy már másodszorra lép a kalocsai közönség elé.
Mostani előadásán arról fog beszélni, hogy napjainkra nehéz feladattá vált tartós, megelégedett társkapcsolatban élni, mert azok az összetartó erők, amelyek egy férfi-nő szövetséget anno megerősítettek, szinte semmivé foszlottak. Ezért mára személyes életfeladattá vált, ami néhány évtizeddel ezelőtt nem volt az. Éppen ideje, hogy elkezdjünk dolgozni magunkért, a kapcsolatunkért!

Időpont: október 2. 18:00
Helyszín:
 Kalocsai Színház

Jegyár: 2900 Ft
Jegyeket a jegy.hu oldalon vagy az InterTicket országos hálózatában lehet vásárolni (Kalocsán az IBUSZ Utazási Irodában

Dr. Zacher Gábor – Mindennapi függőségeink

Lélekmelegítők előadás Zacher Gábor Kalocsa
Dr. Zacher Gábor toxikológussal folytatódik a Lélekmelegítők őszi évada. Az előadáson többek között arra keressük a választ, hogy hol húzódik a határ a rossz szokás és a függőség között? Mi a helyzet a csokival, a Facebookkal és más addikciót okozó szokásunkkal? Vajon merünk ebben a kérdésben őszinték lenni saját magunkhoz? A függőség mára szerves része az életünknek, ránk talál, körülvesz, nem ereszt. De mi rejlik mindezeknek a háttérben? Ezekre a kérdésekre kapjuk meg a választ október 6-án Kalocsán, az ország kedvenc toxikológusától Dr. Zacher Gábortól.

Időpont: 2020. október 6. (kedd) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2900 Ft
Jegyeket a jegy.hu oldalon vagy az InterTicket országos hálózatában lehet vásárolni (Kalocsán az IBUSZ Utazási Irodában)


Tari Annamária –
Érzelmek az információs korban – Párkapcsolattól a gyereknevelésig

Lélekmelegítők előadás-sorozat  Tari Annamária
Online boldogságparádé, mindennapos offline szorongások, szelfik milliói, ahol a gyönyörű színterek puszta hátterekké laposodnak. Ez az új világunk, az Információs Kor, amit már megszoktuk és olykor talán még azt is hisszük, hogy értjük a működését.

Zsebünkben az okostelefon, mindig elérhetőek vagyunk, de az X vagy Baby Boomer generáció tagjaiként csak használjuk őket, de nem általuk élünk. Az Y és Z generáció tagjairól pedig hajlamosak vagyunk azt gondolni, nekik már sokkal könnyebb minden. De ez nincs így. Valójában sokkal nehezebb elindulniuk az életben és olyan párkapcsolatot kialakítaniuk, amelyben jól érzik magukat. Rengeteg ijesztő érzelem él bennük, és sokat rejtve tartanak. A bizonytalanság és az ebből eredő bizalmatlanság állandó lételemükké váltak.
Az online tér és a közösségi média óriási változásokat idéztek elő az érzelmek sokszínűségében és megélésében. Elvesztett a felhőtlen gyerekkor és fiatalkor, és mindez nem pótolható a pillanatok online megosztásának múló örömével. Ha segíteni akarunk, akkor meg kell érteni mindazt, amivel a digitális generációk szembenéznek. Ami nem feltétlenül az, amit mi képzelünk. A Lélekmelegítőkben Tari Annamária pszichoterapeuta, pszichoanalitikus lesz a vendégünk.
Időpont: 2020. szeptember 25. (péntek) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2900 Ft
Jegyeket a jegy.hu oldalon vagy az InterTicket országos hálózatában lehet vásárolni (Kalocsán az IBUSZ Utazási Irodában)


Őszi évadunk

Átszerveztük a tavaszi évadunkat őszre, a fellépők nem változnak, csak a sorrend.
– szeptember 25. – Tari Annamária
– október 6. – Zacher Gábor
– november 12. – Orvos-Tóth Noémi
– december 5. – Pál Feri

2020-as Lélekmelegítők bérlet – az összes elkelt!

Már most pontosan tudod, hogy egyetlen Lélekmelegítőt sem hagysz ki, mert fájna a szíved, ha nem lehetnél részese a lelki feltöltődésnek? Nem szeretnél azon aggódni, hogy nem lesz jegyed az előadásra, mert gyorsan elkapkodták az összeset? Vegyél névre szóló bérletet és minden előadáson garantáltan lesz helyed.

A névre szóló bérlet 4 alkalomra szól, szeptembertől, decemberig.
A tavaszi bérlet 11.000 forintba kerül, e-mailben az impulzivmagazin@gmail.com címen lehet tőlünk megrendelni. (A levélben írd meg, hogy milyen név szerepeljen a bérleten, ez lehet akár becenév is, ahogy Te szeretnéd.)

Ha van Impulzív Plusz kártyád, akkor 10% kedvezménnyel juthatsz hozzá a bérlethez. Neked így 10.000 forintba kerül a 4 előadás. Egy kártyával összesen két jegyre lehet felhasználni a kedvezményt.

Találkozzunk minden Lélekmelegítők előadáson!

Lélekmelegítők Extra: Szekeres Adrien – Zongorára hangolva

Lélekmelegítők előadás-sorozat Szekeres Adrien

Egy elegáns, bensőséges hangulatú előadás, ahol Adrien legszebb és legismertebb dalai csendülnek fel. A könnyed, néha vicces és közvetlen hangnem mellett, egy-egy dal azért a lélek legmélyéig hatol. A zongoránál a dalok szerzője és egyben Adrien férje Kiss Gábor közreműködik. A műsor közben kis történeteken keresztül kaphatunk betekintést hol a dalok születésébe, hol az ahhoz fűződő emlékekbe. Hangolódjunk közösen a karácsonyra egy érzelmekkel teli igazán Lélekmelegítő koncerttel.

Időpont: 2019. december 18. (szerda) 19:00
Helyszín: Kalocsa, Zárda templom
Jegyár: 4900 Ft (érkezési sorrend)
Jegyeket a jegy.hu oldalon vagy az InterTicket országos hálózatában lehet vásárolni (Kalocsán az IBUSZ Utazási Irodában).

Dr. Almási Kitti – Hogyan álljunk ki magunkért? –
Önbecsülés, határszabás, verbális önvédelem

Lélekmelegítők előadás-sorozat Almási Kitti
Természetes igényünk, hogy tisztelettel, megbecsüléssel bánjanak velünk, azonban ez igen gyakran nem teljesül. Sokan kénytelenek elszenvedni mások bántó, megalázó viselkedését, és élik meg, hogy semmibe veszik őket.
Egyesek csöndben eltűrik a rossz bánásmódot, mert tehetetlennek érzik magukat, mások kemény ellentámadásba lendülnek, amivel talán meg tudják védeni az érdekeiket, de közben a légkör fokozatosan megromlik, és ha van, folyamatossá válik az érzelmi eltávolodás.

Mit tehetünk ilyenkor? Megtanulhatunk asszertíven fellépni ezekben a helyzetekben. Kiállni önmagunkért, védeni az érdekeinket, de közben a másik ember érzéseit, viselkedésének mozgatórugóit, valamint a kapcsolat érdekeit is figyelembe venni. Ezáltal nemcsak a közérzetünk lesz jobb, de önbecsülésünk és a kapcsolataink is megerősödnek és akár kilátástalannak tűnő, elmérgesedni készülő helyzeteket is visszafordíthatunk.
Előadásában Dr. Almási Kitti az asszertív kommunikáció, a határszabás és a verbális önvédelem technikáiba vezeti be a közönséget – a tőle megszokott közérthető, gyakorlatias és humoros stílusban.

Időpont: 2019. november 22. (péntek) 18:00
Helyszín: Dunapataj Művelődési Ház
Jegyár: 2900 Ft (helyjegyek)
Jegyek október 28-tól a jegy.hu oldalán vagy az Ibusz Utazási Irodában.

Al Ghaoui Hesna – (F)élj bátran!

Lélekmelegítők előadás-sorozat Hesna

Miért félünk? Hogyan hozunk félelemből olyan döntéseket, amelyek egyébként nem jellemzőek ránk? Miként használja fel a politika, a média a félelmeinket arra, hogy manipuláljon minket?
Al Ghaoui Hesna újságíró, szerkesztő, riporter, az elmúlt években több mint húsz országból, számos háborús övezetből tudósított. A küldetéseken megdöbbenve figyelte meg a félelem pszichés és fizikai hatását, nemcsak a rettegő lakosságon, hanem a katonákon, a többi újságírón és saját magán is. Ezért kezdett el alaposabban foglalkozni a félelem kérdésével. Neves kutatókat keresett fel, hogy megtudja, mi történik az agyunkban és a testünkben, amikor félünk, és világhírű szociálpszichológusokat kérdezett arról, hogyan vehetjük észre, ha a félelem alattomosan elkezdi átalakítani a viselkedésünket. A jó hír, hogy a félelem nem csupán a rosszabbik énünket képes kihozni belőlünk, hanem elképesztő erőt is adhat – ha megtanuljuk irányítani. A félelem kerül középpontba az októberi Lélekmelegítők esten.

Időpont: 2019. szeptember 26. (szombat) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2900 Ft (helyjegyek)
Jegyek a jegy.hu oldalon vagy az Ibusz Utazási Irodában.

Prof. Dr. Bagdy Emőke – Egészségesen és boldogan élni

Lélekmelegítők előadás-sorozat Bagdy Emőke

Bagdy Emőke így fogalmazta meg előadásának rövid tartalmát: az egészség szóban benne van az „egész”-lényünk harmonikus teljessége, és nem szorítkozik a testi, fizikai egészségre, amit az orvosi közelítésben tapasztalunk. Az egészség fogalmának történeti változása során először a betegség hiányaként értelmezték, aztán a testi-lelki kapcsolat szerint (”pszichoszomatikusan”), ehhez kapcsolódott a szociális, azaz társas kapcsolati szint, hiszen az ember kapcsolatokban él, ezek betegítik meg és ezek hathatnak gyógyítóan. Ha felleltük az életünk értelmét, kiért és miért érdemes élnünk és dolgoznunk, kit-mit szeretünk, és kinek vagyunk fontosak az életben, akkor a teljes egészség állapotára vagyunk esélyesek.
Ma már az egészséget az életminőség (megelégedettség és boldogság) szempontjából vizsgáljuk. Ezért az előadásban foglalkozunk azokkal a tényezőkkel, amelyek a pozitív életminőséget lehetővé teszik. Mindezt a munka és a magánélet, család egyensúlya szempontjából világítjuk meg. A kutatási eredmények és tapasztalatok alapján megfogalmazhatjuk: mit kell azért tennünk, hogy egészségesen és boldogan, azaz pozitív életminőségben élhessünk.

Időpont: 2019. szeptember 6. (péntek) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2900 Ft (helyjegyek)
Jegyek a jegy.hu oldalon vagy az Ibusz Utazási Irodában.

Bérlet a szenzációs őszi Lélekmelegítőkre!

A bérlet rendelés időszaka lezárult!

Már most pontosan tudod, hogy egyetlen Lélekmelegítőt sem hagysz ki, mert fájna a szíved, ha nem lehetnél részese a lelki feltöltődésnek? Nem szeretnél azon aggódni, hogy nem lesz jegyed az előadásra, mert gyorsan elkapkodták az összeset? Vegyél névre szóló bérletet és minden előadáson garantáltan lesz helyed.
A névre szóló bérlet 3 alkalomra szól, szeptembertől novemberig. A decemberi előadást külön fogjuk meghirdetni és csak jegyet lehet rá váltani.
Az őszi bérlet 8000 forintba kerül, e-mailben az impulzivmagazin@gmail.com címen lehet tőlünk megrendelni. (A levélben írd meg, hogy milyen név szerepeljen a bérleten, ez lehet akár becenév is, ahogy Te szeretnéd.)
Túl sokáig ne gondolkozz, mert a helyek sajnos korlátozott számban vannak.
Találkozzunk minden előadáson!

Kádár Annamária – Személyiségtípusok a családban, nevelésben

Lélekmelegítők előadás-sorozat Kádár Annamária

Júniusban Kádár Annamária pszichológus érkezik hozzánk, aki a mesepszichológia hazai szaktekintélye. Az emberi lélek jó ismerője, a családi történetek, életmesék gyűjtője, kutatója, számos nagy sikerű könyv írója.
A Lélekmelegítők színpadán a személyiségtípusokról fog beszélni, hiszen ismernünk kell saját habitusunkat, illetve a másik személyiségét, a sikeres együttműködéshez a párkapcsolatban, a családban és a munkahelyen is. A humoros, ízes beszédű, szakmailag is profi előadó az életből vett példákkal fogja szemléltetni a különböző személyiségtípusok találkozását, egy-egy szituációra való merőben más reakcióját. Egymás ismerete nem csak a jól működő család, hatékony munka, karrier, de az élet alapreceptje is.
Időpont: 2019. június 28. (péntek) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2900 Ft (helyjegyek)
Jegyek a jegy.hu oldalon vagy az Ibusz Utazási Irodában.

Müller Péter érkezik hozzánk májusban!

Lélekmelegítők előadás-sorozat Müller Péter

A májusi Lélekmelegítők vendége Müller Péter. A téma mindannyiunk számára ismerős: az álarcok, melyeket viselünk és az álarcok, melyek mögött található a megbújó valóság. Vajon miért kell ezeket hordanunk, hazudhatunk e magunknak és a környezetünknek létezésükkel?
Müller Péter előadásain nem csak értékes gondolatokkal ajándékozza meg a közönséget, de lényével sajátos közösségi élményt teremt. Hogyan lehet az életet művészi fokra fejleszteni, megérteni önmagunkat és a világot – ezekre a kérdésekre is próbál válaszokat keresni. Beszél az emberi sorsról, a boldogságról és az élet nagy válaszpontjairól.
Időpont: 2019. május 17. (péntek) 18:00
Helyszín: Dunapataj Művelődési Ház
Jegyár: 2900 Ft (helyjegyek)

A tavaszi Lélekmelegítők második fellépője: Kánya Kata – Társtalálás mesterfokon

Lélekmelegítők előadás-sorozat Kánya Kata

Ha nem tudod miért vagy egyedül, Kánya Kata előadása után egyértelművé válik a válasz. Ebben az előadásban nem lesz lila köd, csak húsz év tapasztalatát, gyakorlati tanácsokat, praktikákat fogsz hallani. Ugyanis sokan vágynak társra, ennek ellenére döntő többségük nem tudja merre induljon, mit tegyen, hogy megtalálja az igazit. Ebben szeretne Kánya Kata segíteni a Lélekmelegítők előadáson áprilisban.

Időpont: 2019. április 19. (péntek) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2900 Ft (helyjegyek)
A jegyeket az InterTicket országos hálózatában tudsz vásárolni, kattints ide:

Várunk szeretettel!


Az első félévben négy alkalommal lesz lelket melegítő, inspiráló előadás, azaz a szívünkhöz nőtt Lélekmelegítők.

Az időpontokat már most érdemes beírni a naptárba:
– március 21.
– április 19.
– május 17.
– június 28.
Minden a négy alkalommal este 18:00-kor kezdődik az előadásunk.

Kepes András előadását kivetítőn is nézhetitek!

Lélekmelegítők előadás-sorozat Kepes András
Kepes András – A boldog hülye és az okos depressziós


2019-ben az első Lélekmelegítők fellépőnk: Kepes András. Nevét szinte mindenki ismeri, sikeres műsoraira még ma is szívesen visszaemlékezünk, könyvei a sikerlisták élén állnak, márciusban pedig Kalocsára érkezik. Az előadásán ezeket a kérdéseket járja körül: Élet, a halál után. (No, meg előtte.) Testen kívül – és belül…Vissza a gyökerekhez? De hol vannak a gyökerek?
„Úgy éreztem, nekem is újra végig kell gondolnom mindazt, amit eddig életről és halálról, szeretetről és gyűlöletről, szerelemről és családról, hitről és rítusokról képzeltem. De még a hétköznapokról: evésről, ivásról, öltözködésről, lakókörnyezetünkről is. Humorral, könnyedén persze, nehogy megijesszem magam. Tudom, végső válaszok nincsenek, csak végső kérdések.” – mondta Kepes András, aki a Lélekmelegítők előadáson a szubjektív világ-pillanatképeit villantja fel nekünk.

Időpont: 2019. március 21. (csütörtök) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2900 Ft (helyjegyek)
A jegyeket az InterTicket országos hálózatában valamint a jegy.hu oldalon vásárolhatsz.

Várunk szeretettel!

Márciusban indul a Lélekmelegítők! Hétfőn figyeljetek nagyon!

Karácsonyi Lélekmelegítők bérlet – Ajándékozz impulzív élményt!


Ha szeretnéd meglepni szerettedet bérlettel, írj nekünk december 17-ig  az impulzivmagazin@gmail.com e-mail címre!

Szily Nóra – Egyszer fent és máskor lent, avagy hepehupás életünk
Lélekmelegítők előadás-sorozat Szily Nóra

A siker és a kudarc felváltva követik egymást, az élet velejárója, mégis nehezen fogadjuk el, hogy nem csak a siker visz előre, hiszen a kudarc is épp oly tanulságos, és a fejlődésünket segíti. Szily Nóra pszichológus, műsorvezető, riporter, újságíró a saját életén keresztül fog a Lélekmelegítők nézőinek mesélni a változásokról, a hepehupákról, amik nélkül az élet szürke lenne. Főként, ha nehezen mondunk nemet. Erről is szó esik a decemberi Lélekmelegítők előadáson!

Időpont: 2018. december 14. (péntek) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2900 Ft (helyjegyek)
A jegyeket elővételben a Kalocsa-Gold Tours utazási irodában.

Várunk szeretettel!


Prof. Dr. Bagdy Emőke – Minden fejben dől el

Lélekmelegítők előadás-sorozat Bagdy Emőke
„Minden fejben dől el.” – szokták mondani. Egyetértünk azzal, hogy a pozitív gondolkodás elegendő ahhoz, hogy a dolgok jó úton haladjanak előre?
Ha ennyire nem is egyszerű az élet, de tény, hogy a mentális beállítottságunk hatással van a döntésinkre, a teljesítményünkre, a közérzetünkre, az egészségi állapotunkra, sőt, még az emberi kapcsolatainkra is.

A doktornő előadásán felhívja a figyelmet, hogy a szavaknak milyen nagy ereje van, mennyire hatnak ránk és a környezetünkre. Ezt a tényt konkrét példákkal is szemlélteti.  Ahogy ő fogalmazza: „Soha ne becsüljük alá, hogy milyen hatással vagyunk egymásra. Meg tudjuk a másikat betegíteni a szavakkal. Ölni tudunk szavakkal. Mivel veleszületetten társas lények vagyunk, így egyben kiszolgáltatottak is, egymás nélkül élni-halni se tudunk.”
Bagdy Emőke egy személyben író, egyetemi tanár, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus november 21-én Kalocsára érkezik, hogy nekünk is segítsen pozitívan szemlélni a világot!

Az előadásunkra az összes jegy elkelt!


Dr. Hevesi Kriszta – Jó párkapcsolat vagy jópár kapcsolat?A Lélekmelegítők sorozatunkat Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus előadásával folytatjuk! A doktornő által felvetett téma természetesen a párkapcsolatokról szól: Jó párkapcsolat vagy jópár kapcsolat?

A monogámia a párkapcsolatok legnagyobb próbatétele, s talán emberi létünk egyik legnehezebb kihívása. Egy szerető felbukkanása tönkre tudja tenni a legjobb házasságot, azonban meg tudja menteni a legrosszabbat is. A megcsalás a vészharang arra nézve, hogy a kapcsolatban elakadás van, valami nem működik, hírzárlat állt be. Mai inger-gazdag világunk amúgy sem a párkapcsolatoknak kedvez. Fogyasztói szemléletre buzdít: ha valami elromlott, dobd el, ne bíbelődj a megjavításával – úgyis jön a következő! Ebbe a rohanásba azonban mi is belefásulhatunk, előbb-utóbb kiéghetünk. A tartós viszonyok próbatételeivel való megküzdésről ráadásul gyermekként sem hallunk: ahol a mesék véget érnek, ott kezdődik a házasság. Mi a tartós kapcsolat titka, ami emberi természetünk sajátosságaira épít, emellett segít kivédeni azt, hogy illúziók rabolják el a boldogságunkat?

Időpont: 2018. október 12. (péntek) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2900 Ft (helyjegyek)

Várunk szeretettel!

 
ÚJDONSÁG! Alföldi Róbert est kivetítőn is!

Impulzív Lélekmelegítők 5. – Alföldi Róbert

„Merjünk nagyot álmodni!” – hát, mi ezt a tanácsot megfogadtuk! Ennél nagyobbat talán álmodni sem lehet! A Lélekmelegítők előadás-sorozatunkat nem mással indítjuk, mint a Jászai Mari díjas színművésszel és rendezővel Alföldi Róberttel!
A Művész Úr városunkhoz és a környékhez több szállal kötődik, mondhatni hazaérkezik, éppen ezért egy oldott légkörű esti beszélgetést tervezünk, melyen szó esik a gyermekkoráról, a pályafutásáról, a világképéről és még sok minden másról is.

Időpont: 2018. szeptember 21. (péntek) 19:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2900 Ft (helyjegyek)

Pál Feri – Elégedetten az élettel

 

A tavaszi évadot Pál Feri Elégedetten az élettel című előadásával zárjuk!
Pál Feri római katolikus pap és mentálhigiéniás szakember azt a témát fogja körüljárni, hogyan lehetünk elégedettek és ezáltal boldogok az életben. Mikor és mitől boldog egy ember? Nem árul el számunkra új, mások által még le nem írt titkokat, de az, ahogyan elmondja, közvetíti felénk, sajátos előadásmódjával, több ember történetén, példáján keresztül, humorral, az által könnyen megjegyezhetjük tanácsait és tovább vihetjük magunkkal.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen útravalóval tud bennünket ellátni, akkor gyere el a Lélekmelegítők előadásunkra!
Időpont: 2018. június 14. csütörtök
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2500 Ft (helyjegyek)
Diák/nyugdíjas jegy: 1700 Ft (igazolvány felmutatása szükséges)

Béres Alexandra  – A csoda Benned van!

Folytatódik a Lélekmelegítők előadás-sorozat!
A csoda Benned van, csak lehet észre sem veszed? Egész nap rohanunk és épp magunkra nincs időnk? Mi kell ahhoz, hogy jól érezhessük magunkat és ezt sugározzuk a környezetünknek is? Jó lenne változtatni, de nem tesszük meg az első lépést? A Lélekmelegítők előadás-sorozat áprilisban erről fog szólni, hiszen mindenki vágyik arra, hogy megtalálja az egyensúlyt az élet bármely pontján. Béres Alexandra hiteles minta előttünk, aki egy inspiráló előadással érkezik hozzánk!
Időpont: 2018. május 11. (péntek) 18:00

Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2500 Ft (helyjegyes)

Diák/nyugdíjas jegy: 1700 Ft (igazolvány felmutatása szükséges)

Görög Ibolya – Hétköznapi protokoll

Lélekmelegítők előadás-sorozat Görög Ibolya
Folytatódik a Lélekmelegítők előadás-sorozat!
Az áprilisi témánk: A hétköznapi protokoll
Vajon ugyanazok a szabályok érvényesek ma, mint pár évvel ezelőtt? Hogyan kommunikálunk, vagyis hogyan kellene egymással megfelelő módon interakcióba lépni? Milyen alapvető hibákat követünk el, amelyek a protokoll szerint nem helyénvalók?
A protokoll útvesztőjében hazánk legismertebb protokollszakértője, Görög Ibolya segít megtalálni a helyes irányt egy könnyed stílusú, tanulságos előadással. Péntek 13-án gyere el Te is, hogy együtt tanuljunk hibáinkból és jókat derüljünk Ibolya tanulságos és mulatságos történetein, melyek akár veled is megtörténhetnek!

Időpont: 2018. április 13. (péntek) 18:00
Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2500 Ft (helyjegyes)

Diák/nyugdíjas jegy: 1700Ft (igazolvány felmutatása szükséges)


Jakupcsek Gabriella – Pódiumbeszélgetés

Lélekmelegítők előadás-sorozat Jakupcsek Gabriella
Különleges előadás-sorozattal készülünk a tavasz beköszöntével! Az Impulzív magazin havonta egyszer, a hónap második péntekén, szeretne új impulzust nyújtani Neked egy-egy inspiráló előadással.
Ki mással indíthatnánk a sorozatot, mint a közismert műsorvezetővel, Jakupcsek Gabriellával, aki két új könyvében most íróként teszi fel kérdéseit. Együtt keresi a megoldást olvasóival egy-egy élethelyzetre: hogyan éljük meg a sikert és tanuljunk a kudarcokból, hogyan neveljünk boldog gyerekeket, hogyan boldoguljunk a magánéletben vagy éppen a munkahelyen, melyek a párkeresés és a párkapcsolat buktatói, hogyan lehetünk kiegyensúlyozottak…

Ezek a kérdések csak ízelítőként szolgálnak, hogy hová lyukadunk ki a beszélgetés végén, az kiderül március 9-én. Tarts velünk!

Időpont: 2018. március 9. (péntek) 18:00

Helyszín: Kalocsai Színház
Jegyár: 2500 Ft (helyjegyes)

Diák/nyugdíjas jegy: 1700Ft (igazolvány felmutatása szükséges)

Bezár