Rovat

Blog

Impulzív falatok

Cold brew, a legjobb jegeskávé alap

Nem múlhat el a nyár jegeskávé túladagolás nélkül, és ehhez a legjobb szárnysegéd a cold brew, ami gyakorlatilag nem más, mint egy hidegen “főzött” (áztatott) kávé. Biztosan nagyon sokféle elkészítési módja van, és lehet, hogy a kávészakértők azt látva, ahogy…

Impulzív falatok

Mindent bele: mákos-levendulás-citromos scone

Nagyjából egy éve estem szerelembe a scone-nal, ezzel a végtelenül egyszerű és a végtelenségig variálható kis csodával – és aki régebb óta követi az Impulzív Falatokat, már valószínűleg rájött, hogy nálam ez a két tulajdonság kulcsfontosságú ahhoz, hogy igazán hozzám…

APUlzív

#APUlzív – Amit a „sosemvolt” karantén tanított

Május elejével vidéken hivatalosan is véget ért a kijárási korlátozás, néhány napja a játszóterek is újra szabadon látogathatók, és ezen soron megszületésének pillanatában az óvodák újranyitásának a küszöbén állunk. Lecsengett a COVID-19 veszély? Véleményem szerint az még igen messze van,…

Impulzív falatok

Ideje beleszeretni a spárgába

Szegény spárga, mindig úgy érzem, hogy rossz a marketingje. Furcsán néz ki, mindenki csak bajlódik az elkészítésével, az íze sem egy megszokott íz… Pedig, én mondom, ha egyszer megbarátkozol vele, onnantól össze lesztek nőve. Én pár éve szerettem bele a…

Impulzív falatok

Sült padlizsánhajók

Valljuk be, néha nehéz kitalálni napról napra, hogy milyen ebéd kerüljön az asztalra. Vannak persze a jól bevált kedvencek, de egy idő után könnyen rá lehet unni az ismétlődésre, és olyankor mindig jó beújítani valamit – főleg hogyha az gyors,…

APUlzív

#APUlzív a veszélyhelyzet előttről – Ha majd nem lesz(ek)

Bevezető a bevezető előtt: Ez az írás jóval a hazai járványveszély élesbe fordulása és az országos veszélyhelyzet kihirdetése előtt született, tartalmát nem a koronavírus árnyékában élés határozta meg, de annak fényében néhány mondat, gondolatfoszlány utóbb betoldásra került. Sokat gondolkodtam, hogy…

Bezár