Elérkeztünk a Valentin-naphoz, a romantikus lelkek karácsonyához. Bármit is gondoljunk róla, abban talán mind egyetértünk, hogy adni mindig jó, szóval miért is ne ünnepelhetnénk meg ezt a napot egy kis édes kényeztetéssel? Ezeket az étcsokis, gránátalmás szíveket, akár az utolsó pillanatban is elkészítheted, hogy aztán meglepd vele a párodat – vagy saját magadat.

Jó Impulzív szokáshoz híven, egyszerűen és gyorsan elkészíthető finomságról van szó, ami ráadásul a megfelelő csokoládéval még vegánná is tehető, így tényleg mindenki számára tökéletes meglepetés. Csupán étcsokira és gránátalmára van szükség az elkészítéséhez – na meg persze szív alakú jégkockaformára. Ha nem ragaszkodsz a szív alakhoz, akkor használj nyugodtan egyszerű jégkockakészítőt, vagy akár folyathatsz is korongokat a csokiból egy sütőpapírra. De ha már úgyis itt a lehetőség a romantikázásra, miért is ne maradnánk a kis szíveknél?

gránátalmás csokiszívek recept Impulzív Magazin
Hozzávalók:

 • 100g legalább 70%-os étcsokoládé
 • 1 gránátalma

Elkészítés:

 1. A csokit egy edényben forró gőz fölött olvaszd meg.
 2. Közben pucold meg a gránátalmát, és szedegesd ki a magjait.
 3. A jégkockaformát töltsd fel gránátalmamagokkal.
 4. Kanalazd bele a megolvadt csokit a formákba, és ütögesd őket kicsit az asztalhoz, hogy egyenletesen elterüljön a folyékony finomság, majd hagyd kihűlni.

gasztro recept Impulzív Magazin
Tippek:

 • A gránátalma pucolásával érdemes vigyázni, mert fröcsög.
 • Bátran játssz egy-egy formában a gránátalma-csoki aránnyal: minél több magot teszel bele, annál kevesebb csoki fér, de készítheted akár kevés maggal is, viszont akkor sok csoki jut egy-egy szívecskébe.
 • Érdemes egy éjszakára hűvös helyen hagyni a szíves finomságokat, de akár a fagyasztóba is beteheted őket pár órára.
 • A kész csokiszívek tárolása is hűvös helyen ajánlott.
 • Egy tábla csokiból a formák méretétől függően kb. 6-8 darab desszert jön ki.


Akár egyedül töltöd a Valentin-napot, akár a pároddal, ezek a kis falatok garantáltan megédesítik majd ezt a különleges alkalmat.

Még több receptért kattints ide! Ha pedig a gasztrofotókra vagy kíváncsi, azokat itt találod!

Fotó: Emma

Szerző