Rovat

Impulzív falatok

Impulzív falatok

Cold brew, a legjobb jegeskávé alap

Nem múlhat el a nyár jegeskávé túladagolás nélkül, és ehhez a legjobb szárnysegéd a cold brew, ami gyakorlatilag nem más, mint egy hidegen “főzött” (áztatott) kávé. Biztosan nagyon sokféle elkészítési módja van, és lehet, hogy a kávészakértők azt látva, ahogy…

Impulzív falatok

Mindent bele: mákos-levendulás-citromos scone

Nagyjából egy éve estem szerelembe a scone-nal, ezzel a végtelenül egyszerű és a végtelenségig variálható kis csodával – és aki régebb óta követi az Impulzív Falatokat, már valószínűleg rájött, hogy nálam ez a két tulajdonság kulcsfontosságú ahhoz, hogy igazán hozzám…

Impulzív falatok

Ideje beleszeretni a spárgába

Szegény spárga, mindig úgy érzem, hogy rossz a marketingje. Furcsán néz ki, mindenki csak bajlódik az elkészítésével, az íze sem egy megszokott íz… Pedig, én mondom, ha egyszer megbarátkozol vele, onnantól össze lesztek nőve. Én pár éve szerettem bele a…

Impulzív falatok

Sült padlizsánhajók

Valljuk be, néha nehéz kitalálni napról napra, hogy milyen ebéd kerüljön az asztalra. Vannak persze a jól bevált kedvencek, de egy idő után könnyen rá lehet unni az ismétlődésre, és olyankor mindig jó beújítani valamit – főleg hogyha az gyors,…

Impulzív falatok

(S)üsd el az időt – puha perec házilag

Van egy dolog, ami még ilyen bizonytalan időkben is garantáltan segít kicsit elterelni a gondolatainkat, ez pedig a sütés-főzés. Elég nehéz úgy alámerülni egy aggodalom-spirálban, ha közben a hozzávalókat kell kimérni, vagy épp könyékig belemászol a tésztadagasztásba. Most lelassul a…

Impulzív falatok

Az egészséges napindító – zabkása, kétféleképpen

A zabkása az egyik legjobb választás reggelire: finom, a végtelenségig variálható, könnyen elkészíthető, ráadásul tele van minden jóval, amire a szervezetünknek szüksége lehet a nap legfontosabb étkezése során. Na, nem mintha zabkását csak reggelire lehetne enni – tízórainak és uzsonnának,…

Bezár