Öt év, huszonöt felejthetetlen előadás, huszonhárom fantasztikus ember és egy csodálatos közönség – ez a Lélekmelegítők. Nagyon boldogok vagyunk, hogy lelkes kezdeményezésünk, hogy új színt és pezsdítő impulzusokat hozzunk az életetekbe, nyitott szívekre talált. Köszönjük Nektek és vendégeinknek, hogy velünk tartottatok. Ez az öt év néha küzdelmes volt és olykor embert próbáló, de mi itt voltunk Nektek, Veletek, Értetek. Reméljük, hogy még számos közös élményben lehet részünk, hiszen folytatódik a Lélekmelegítők, mert egy kis szín és melegség mindig elkél a szürke hétköznapokban.

Ünnepi „csokrunkat” nem virágokból kötöttük, hanem eddigi fellépőink gondolatébresztő szavaiból, bölcsességeiből, melyek az életről, a mindennapok kihívásairól, emberségről és szeretetről szólnak. Boldog születésnapot Lélekmelegítők!

Jakupcsek Gabriella újságíró, műsorvezető

Amíg nem vagy ott, nem tudod, hogy hova lépsz. Előlegezzük meg az embereknek a jóindulatot!


Görög Ibolya
protokollszakértő

Az elegancia nem pénzkérdés, belülről fakad.


Béres Alexandra
fitneszedző, sportoló

Vallom, hogy a harmónia belülről fakad, és hogy egy nő tartása, mosolya mindent elárul a lelki egészségéről, ami az életmódváltás alapja kellene, hogy legyen.


Pál Ferenc
katolikus pap, mentálhigiénés szakember

Természetesen fontos, hogy a múlttal is foglalkozzunk, megpróbáljuk azt megérteni és elrendezni magunkban, amennyire lehetséges és amennyiben az segít nekünk – de a helyzetünk kulcsa mégis csak a jelenben és a mi kezünkben van.


Alföldi Róbert
színművész, rendező

Ahhoz, hogy tudjuk, kik vagyunk, nem árt tudnunk, honnan jöttünk.


Dr. Hevesi Kriszta
szexuálpszichológus

A legnagyobb kincs: a feltétel nélküli, önmagamért való szeretet.


Prof. Dr. Bagdy Emőke
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Az ember »valahová tartozási« szükséglete olyan, mint egy fa gyökérzetének a talaj: be kell kötődni ahhoz valahová, hogy a viharoknak ellen tudjunk állni.


Szily Nóra
újságíró, pszichológus, coach

A sikernek a kudarc nem az ellentéte, hanem a velejárója.


Kepes András
író, újságíró

Úgy tartják, öregek nélkül nincs múlt, gyerekek nélkül nincs jövő. Múlt és jövő nélkül pedig nincs jelen.


Kánya Kata
színművész, műsorvezető

Az egyenrangú kapcsolat a jó kapcsolat, ahol egymást segítve, az életet élvezve megyünk előre.


Müller Péter
író

A valódi, szívből jövő örömöt onnan tudod felismerni magadban, hogy szinte semmi külső oka nincs.


Dr. Kádár Annamária
pszichológus

Ha el merem képzelni azt, ahova el szeretnék jutni – akár fizikai, akár lelki értelemben –, az fél siker, mert csupán az valósulhat meg kívül, amit belül már képes voltam megteremteni.


Al Ghaoui Hesna
újságíró, riporter

A szorongás nem más, mint a félelem megszorozva a fantáziával, vagyis a jövőbe kivetített megfoghatatlan érzés.


Dr. Almási Kitti
pszichológus

A pozitív hozzáállás haladó változata, amikor olyan embernek is képesek vagyunk jót adni, akitől nem jót kapunk.


Szekeres Adrienn
énekes

Sokan azt gondolják, hogy a sokban és a nagyban van az öröm, de szerintem egyáltalán nem. Számomra az öröm az, ha jól érzem magam úgy, ahogy élek.


Dr. Tari Annamária
pszichológus

Ahhoz, hogy egy gyermek megtanuljon gondolkodni, hogy kíváncsian fedezze fel a világot, és ambiciózus emberré váljon, ahhoz az kell, hogy lassú folyású időben szocializálódjon.


Dr. Zacher Gábor
toxikológus

Sajnos ebben az új világban nagyjából törvényszerű, hogy a fiatalság jelentős része droghoz nyúl. Azért, mert ma a fiatalok között nagyon sok az alulmotivált, nincsen jövőképük, nincsenek terveik. Nem túl sok minden érdekli őket, nem olvasnak. Marad a számítógép, a Facebook, maradnak a virtuális terek, a virtuális kapcsolatok, és ezt mind nagyon veszélyesnek érzem.


Vándor Éva
színművész

Nem számít, hogy az ember hány éves, attól még meg lehet újulni, frissnek kell maradni, és érdemes átgondolni az életet. Elfogadni, ami eddig történt, és hinni abban, hogy igenis lesz erőnk újrakezdeni.


Dr. Buda László
orvos pszichiáter, pszichoterapeuta

»Papa, rájöttem, mi az élet értelme! Eláruljam neked?« – fordult felém a nagyobbik lányom egy átlagos hétköznap este. »Persze – mondtam –, nagyon kíváncsi vagyok, mire jöttél rá…« Érződött a nappaliban, hogy nagy horderejű bejelentésre készül. »Figyelj! Az élet értelme az élés!«


Pokorny Lia
színművész

A legtöbb embert egy nagyobb sorscsapás tereli arra az útra, ahol választ kaphat a miértekre. A saját traumáinkból tanulunk – hogy hogyan tudunk küzdeni, elfogadni, majd megbocsátani.


Schmied Zoltán
színművész

Van remény, hogy meg tudunk változni, és képesek vagyunk elfogadni, hogy egy másik ember mást gondol a világról, mint mi.


Gönczi Dorka
mediátor, coach

Nem törvényszerű, hogy idővel eltűnjön egy párkapcsolatból az egymás iránti érdeklődés, de a kíváncsiság és az izgalom fenntartásán dolgozni kell.


Varga Zsolt
kommunikációs szakértő, mediátor

Akkor jó egy kapcsolatban élni, ha többet ad annál, mintha egyedül élne az ember, nem pedig csak kiéhezve bolyong a másik által támasztott elvárások labirintusában.A tavaszi évadunk első előadása egy igazi színházi csemege, Pindroch Csaba fantasztikus játékával. A téma örök: a házasság intézménye. Az egyszemélyes darab egyszerre komoly és humoros, tele életszagú jelenetekkel, kacagtató párbeszédekkel, olykor pedig csípős megjegyzésekkel. További információk és jegyek itt!

 

Szerző