Mihez kezdjek magammal? – merül fel az emberben, amikor jön egy olyan időszak, hogy otthon kell maradnia. Jó pár válasz adódik erre a kérdésre az olvasáson, sorozat- és filmnézésen át egészen a nagytakarításig. De mi a helyzet a mozgással? Hogyan lehet megoldani az edzést otthon, ha nem mehetünk sehova? Számos megoldás van erre a problémára, hogyan maradj fitt úgy is, hogy a négy fal között végzed az edzést.
Az egyik lehetőség a saját testsúlyos edzés. Szuper benne, hogy otthon végezhető, nem kell miatta konditerembe menned. Bármikor, bárhol meg lehet csinálni, ez nagy rugalmasságot ad. Nem szükséges hozzá eszköz, hiszen saját súlyodat használod fel a feladatokhoz. Remekül megmozgat, jó hatással van a szervezetedre. Ha intenzíven, kevés pihenővel végzed, nem lehet az sem kifogás, hogy sokáig tart és időigényes. Íme, néhány saját testsúlyos feladat, amit lehet otthon végezni: fekvőtámasz, plank, hasprés, csípőemelés, lábemelés, guggolás, kitörés, tolódzkodás, állva vádlizás.
Ha nem szeretnél agyalni azon, hogy milyen feladatokat hajts végre, akkor lehetőséged van különböző edzővideókat megnézni, ahol segítenek abban, mit csináljunk és hogyan. Számos lehetőség és edzés közül választhatsz. Kedvenc edzőinktől is rengeteg videót megtalálunk a neten, sok portál segítségünkre van ebben, ahol keresgélhetünk.
Ha szeretnél színesíteni az edzéseden vagy olyan videót találtál, ahol eszközöket is használnak, akkor is számos lehetőség közül választhatsz. Hiszen az évek során beszerzett eszközöket mind bevetheted. Ilyen a kézi súlyzó, fittball, dynair, különböző szalagok vagy a Trx. Ne hagyd őket a fiókokban, szekrényekben porosodni, vedd elő őket, és bátran használd. Szuper feladatokat lehet velük végrehajtani, melyek hatásosak is.
Előfordul, hogy valakinél egy-egy kardiógép is lapul otthon. Ezek remek szolgálatot tehetnek olyankor, amikor nem tudsz kimozdulni. A felesleges energia levezetésére kiválóak, és vannak olyan gépek, melyeken különböző programok közül választhatsz. Ezeket beállítva nagyon jó kardióedzéseket végezhetsz.
A pilates- és jógaórákról sem kell lemondani, mert egy időre a négy fal közé kényszerülsz. Szintén számos videó megtalálható az interneten és több oktató is lehetőséget biztosít online órákra, ami azért is jó, mert nem kell kedvenc oktatódat és órádat hanyagolni! Bár személyesen nem, de ott lehetsz, és együtt végrehajthatod a feladatokat vele és a többiekkel.
Sok terem és csoportos óraadó döntött úgy, hogy egy időre szünetelteti az óráit, de sokan próbálják megoldani, hogy online megtartják ezeket az órákat, ami egy nagyon jó kezdeményezés, hiszen nem kell mellőzni őket erre az időre sem. És valamennyire az ember azt érezheti, hogy ott volt az órán és együtt „szenvedett” a többiekkel.
Bármelyik lehetőség mellett is döntünk, ugyanúgy kikapcsol és elfáradunk benne, mint a konditeremben, és nagyon jó hatással lesz szervezetünkre. Elégedettséggel tölti el az embert, hogy tett magáért, az egészségéért és ezt otthon is meg tudta tenni. Az a fontos, hogy legyen motivációnk és erőnk ahhoz, hogy otthon, akár egyedül is eddzünk, és akkor könnyebben átvészeljük és feldobjuk a négy fal között eltöltött időt.

Szerző