Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk neked Szécsényi Szilvit, magazinunk gyógytornász szakértőjét. Szilvi nemrég nyitotta meg saját gyógytornarendelőjét, a Vitalityt, ahol páciensei sikeres és gyorsabb felépülése érdekében szívesen alkalmazza a lézerterápiát is. Most erről a gyógyászati módszerről kérdeztük a szakembert.

lézerterápia Vitality gyógytornarendelő gyógytorna Impulzív Magazin
Sejtszinten hat a lézerterápia
A lézerterápia az utóbbi évtizedekben méltán vált elismert fizioterápiás módszerré. Ez a fájdalommentes eljárás sejtszinten javítja a sérült szövetek keringését, így azok gyorsabban regenerálódnak. Nagy előnye, hogy jól kombinálható más fizioterápiás kezelésekkel, például a gyógytornával vagy a gyógymasszázzsal. A lézerterápia azért kivételes a fizikoterápiás módszerek között, mert hatásaként nemcsak a kialakult tünetek enyhülnek, de kedvezően befolyásolja az alapbetegséget is. A szervezet öngyógyító folyamatait indítja be, mindezek eredményeképpen csökken a fájdalom, az ödéma és az izomfeszülés.
Maga az eljárás teljesen fájdalommentes, a beteg legfeljebb egy kis melegséget érez az adott területen. Nem mellékes, hogy a kezelés többször ismételhető, így akut panaszok esetén gyorsabban csökken a fájdalom, elősegítve a mielőbbi gyógyulást.
A lézer további előnye, hogy nem okoz a szervezet számára elektromos vagy sugárterhelést, nincs mellékhatása.
Heveny betegségek esetén (mint lumbágó, izomrándulás, ízületi zúzódás, vagy ficam), közvetlenül a traumát követően elegendő lehet csak néhány kezelés. Baleset következtében kialakult duzzanat, fájdalom már az első alkalom után jelentősen csökken, sok esetben meg is szűnik. A lézer alkalmazása a sportsérüléseknél, akut esetekben is látványos javulást hozhat.

lézerterápia Vitality gyógytornarendelő gyógytornász Impulzív Magazin
A lézerfény ereje
A lézerfény egy mesterségesen előállított sugárzás. Szövetkárosodást nem okoz, direkt alkalmazása szövet stimulációt és hatékony fájdalomterápiát tesz lehetővé. Sugarai azonos hullámhosszal rendelkeznek, jól irányíthatóak és fókuszálhatóak, ezért a szükséges terápiás paramétereket rendkívül pontosan be lehet állítani. A sérült szövet fényelnyelő képessége annak összetételétől, a kiválasztott frekvenciától, illetve a választott intenzitástól függően precízen meghatározható.
Elsősorban az izmok, az inak és azok csatlakozási pontjainál kialakult problémák kezelésére alkalmas, de hatékonyan gyógyíthatók vele egyes bőrproblémák is.

Nincs többé fájdalom!
Olyan fizikoterápiás eljárás, amely során lézersugarak hatolnak a szövetekbe, ahol a sejtekkel kölcsönhatásba lépve fejtik ki gyógyító hatásukat. Felhasználását tekintve a lézerterápia különböző formáit sikeresen alkalmazzák a sebészetben és az esztétikában, mégis a legnagyobb szerepet jelenleg az ortopédia, a reumatológia, a fizikoterápia és a sportorvoslás területén tölti be, mint fájdalomcsillapító eljárás.

lézerterápia Vitality gyógytornarendelő Impulzív Magazin
Mi az az OptronPro?
Az OptronPro egy magas energiájú lézerfény előállítására alkalmas csúcsteljesítményű készülék. A terápia során egy nagyon magas energiájú fénysugár hatol be a célzott terület mélyebb szöveteibe, ahol beindítja, és elősegíti a gyógyulási folyamatokat. Az OptronPro négy lézerdiódás rendszert használ. Az általuk kibocsátott kétféle hullámhosszúságú lézerfény egyidejű alkalmazása, rendkívül sokféle választási lehetőséget kínál a szakember számára a terápia során.

Az OptronPro terápia jellemzői
Ez a készülék tehát egy olyan nagy teljesítményű energia alkalmazását teszi lehetővé, amely gyors és eredményes fájdalomkezelést biztosít. A kétféle hullámhosszúságú értékkel hatékonyan kezelhetőek a mélyen fekvő és a felszíni szövetek is, így kiválóan alkalmas a vázizomzat problémáinak gyógyítására és a makacs bőrproblémák kezelésére is. Az eljárás célja elsősorban a fájdalomcsillapítás, illetve a fájdalom okának megszüntetése.

lézerterápia Vitality gyógytornarendelő Impulzív Magazin
A terápiának számos kedvező élettani hatása ismert:
– a sejtek energiatartalmának növelése
– sejtregeneráció és sejtszaporodás fokozása
– anyagcsere-regeneráció
– vérömleny és ödéma csökkentése
– vérellátási elégtelenség csökkentése
– immunrendszer-stimuláció
– csontregeneráció serkentése
– gyulladáscsökkentés, görcs
oldása

Az OptronPro terápia alkalmazási területei:
– akut és krónikus reumatológia gyulladások
– degeneratív végtagízületi és gerincelváltozások
– hát-, nyak-, derék és végtagfájdalmak
– sportsérülések
– traumás sérülések
– izomfájdalmak, izomgörcsök, izomszakadás
– idegi eredetű fájdalmak, problémák
– lágyrész reumatizmushoz tartozó kórképek
– íngyulladás
– ínhüvelygyulladás
– nyáktömlőgyulladás
– epicondylitisek (pl. teniszkönyök)
– perifériás bénulások
– ízületi mozgásbeszűkülések
– bőrgyógyászati és esztétikai problémák

A Vitality gyógytornarendelőben mindezekre megoldást találsz. Keresd bátran Szécsényi Szilvi gyógytornászt, aki készségesen segít neked abban, hogy ne a fájdalom határozza meg a mindennapjaidat.
(X)

Szerző