Imádok kipróbálni különböző ízvilágokat, és nagy szerelmem lett az ázsiai konyha. Ezt az egyszerű fogást azért találtam ki, hogy a hétköznapokba is belecsempészhessek valamit a Kelet ízeiből, még ha csak ilyen sajátos módon is. Aprítókéseket elő, szükség lesz rájuk!

Hozzávalók:

  • fél kiló csirkemellfilé, kockázva
  • egy evőkanálnyi megtisztított, apróra szelt gyömbér
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 közepes méretű póréhagyma vagy 2-3 darab újhagyma
  • 1 paprika
  • pár levél kelkáposzta
  • 2-3 gerezd fokhagyma, apróra szelve vagy karikázva
  • szójaszósz
  • egy csésze rizs
  • egy löket olívaolaj

ázsiai csirke recept Impulzív Magazin

Elkészítés:

  1. Minden zöldséget apríts fel.
  2. Egy nagy és mély serpenyőben, kevés olívaolajon és alacsony hőfokon párold meg az apróra szelt gyömbért és fokhagymát, majd add hozzá a húst is.
  3. Közben főzd meg a rizst: egy csésze rizshez két csésze sós vízre lesz szükséged.
  4. Ha a hús már kifehéredett, mehetnek rá a zöldségek a káposzta kivételével, azt ráérsz kicsit később hozzáadni.
  5. Gyakran kevergetve párold alacsony hőfokon, majd amikor már puha a hús, adj hozzá kb. 10 evőkanál szójaszószt.
  6. Keverd jól el, majd ad hozzá a megfőtt rizst is.
  7. Máris tálalhatod!

ázsiai csirke recept Impulzív Magazin

Tippek:

  • Rizs helyett akár üvegtésztával (vagy spagetti tésztával) is készítheted.
  • A szójaszósz mennyiségét nyugodtan igazítsd a saját ízlésedhez, először használj inkább csak kevesebbet.
  • Más zöldségeket is használhatsz: spárgát, cukkinit, padlizsánt, ami épp van még otthon, csak apróra szeld őket.
  • A szójaszósz sóssága miatt már nem szükséges külön sóznod.
  • A póré- vagy újhagyma zöld részeit is használd fel.
  • A gyömbér legegyszerűbb pucolási módja a kiskanál: a kanál élével könnyedén lekaparhatod a gyömbér héját.
  • Vigyázz, hogy az elején ne égjen meg a gyömbér és a fokhagyma.

Fotó: Emma

Szerző