Magazinunk podcast-felvételének kezdeti lendületét a direkt e célra berendezett „házi stúdióban” gyorsan megtörte az időközben kialakult országos veszélyhelyzet, így a Jelenlét második adását már „karantén üzemmódban” rögzítettük – videócseten beszélgetve, majd utólag újrakeverve a műsort. Természetesen, ahogyan Győrfi Pál, mi is komolyan vesszük, hogy ha tehetjük, maradjunk otthon, de az élet addig sem áll meg – legalábbis erre szeretnénk szerkesztőink gyakorlati praktikáival rámutatni a heti adásunkban.
„Szétvet az unalom”, posztolják unásig a kétszázas fordulatszámon pörgőhöz szokott életből a négy fal közé kényszerülve sokan, főképp a fiatalabb korosztály képviselő. Ez nem amolyan „bezzegamaifiatalok” megjegyzés, a harmincasokat erősítve (pontosabban ezt csak a magam nevében írom, a hölgy beszélgetőtársaknak még gondolatban sem venném a számra a korát), szóval büszke harmincasként is érzem, hogy szül némi folyamatos feszültséget a tudat, hogy jól felfogott érdekünk annyira minimálisra redukálni a személyes kontaktusokat, amennyire csak lehet.
Másik megközelítésben – és itt jön a képbe a Jelenlét heti adása – ez a helyzet új távlatokat nyit, új lehetőségekre mutat rá és tudatállapotot teremt, amelyben akár érdemes lehet egy kicsit elmélyülni is. Ezeket gondoltuk át Szécsényi Szilvi és Póli Emma szerkesztőtársaimmal, amikor a felvétel előtt elküldtük „otthoni bakancslistánk” top hármas listáját, amit aztán egymás listájának az ismerete nélkül beszéltünk ki.
Hogy ki tervez „házi wellnessbe” kezdeni a szabad mozgásban korlátozott napokon? Ki az, akit Audrey Hepburn, vagy épp a francia nyelv Skype-órákon tanulása emel ki az egyhangúságból? Ki az, aki saját pilates-oktatóra lelt a karantén alatt saját édesanyjában és ki az, aki az utóbbi hetekben ráeszmélt, hogy ebben a megváltozott állapotban újra töltődni kezdett tudatának a „kreatív tartálya” és „elkezdte hallani a gondolatait”? Mindez kiderül, ha velünk tartasz legújabb adásunkban – hátha még ötletet, ihletet, kedvet is merítesz majd belőle.
Ahogy első podcastunkban főszerkesztőnk, Panna fogalmazott: mi akkor örülünk a legjobban, ha ezek a beszélgetések a műsor végeztével újabb beszélgetéseket generálnak otthon, egy csetcsoportban, vagy egy telefonhívással.
Ja, meg annak is örülünk, hogyha megírod, hogy mi tetszett, vagy éppen nem tetszett a műsorban – ezzel sokat segíthetsz, hogy a következő adások végén, remélhetőleg egyre elégedettebben dőlhess hátra. Ha pedig tetszett, amit hallottál, előre is köszi a lájkot és a megosztást is! Légy jelen velünk ezen a héten is – irány a lejátszó alább, hadd szóljunk!

Szerző