Van egy dolog, amit minden nap sikeresen húzhatok le a teendőim listájáról, ez pedig nem más, mint a megfelelő folyadékbevitel. Büszke ipari vízfogyasztóként azonban tudom, hogy ebben nem mindenki jeleskedik ennyire, pedig rendkívül fontos dologról van szó. Tudtad, hogy a testednek több, mint a fele víz? Bizony, félig víz vagy, sőt, több, mint félig. A víz olyannyira részünk és olyannyira lételemünk, hogy hajlamosak vagyunk róla elfeledkezni. Szóval, ha most ezt olvasod, igyál meg gyorsan egy pohár vizet!

Nem kertelek, tudom, hogy vizet inni néha unalmas és egyhangú, főleg a rengeteg rendelkezésre álló színes-szagos alternatíva mellett. De a víz nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Próbálj meg meglenni nélküle – nem fog menni. Főleg ebben a nyári melegben. Mégis, hogy ne legyen olyan monoton a vízbevitel, és hogy kifejezetten kedved legyen meginni azt a napi 2,5-3 litert, ideje kicsit felpörgetni a poharakat. Íme, három variáció vízre.

Csupa zöld(ség)
Az uborka és a bazsalikom két nagyon zöld és nagyom finom növény, amik lágy ám annál különlegesebb ízeket csempésznek a vízbe. Fogj egy kancsó vizet, karikázz bele akár egy egész kígyóuborkát és dobj be mellé egy marék bazsalikomlevelet. Még több ízért akár szét is tépkedheted a bazsalikomot, így jobban érződik majd az íze.
Ízesített víz recept az Impulzív Magazin oldalán
Erdő mélyén
Ez a verzió kettő az egyben: adj egy kancsó vízhez pár marék fagyasztott erdei gyümölcsöt, vagy bármilyen fagyasztott gyümölcsöt, ami kéznél van. Így még jégkockát sem kell tenned a pohárba, a gyümölcs egyből lehűti a vizet, ráadásul meseszép árnyalatúra színezi, és persze ízesíti is azt. Utána pedig el is lehet rágcsálni a finom gyümölcsöket. Sok legyet egycsapásra.
Ízesített víz recept az Impulzív Magazin oldalán
A klasszikus
A citrom-menta kombináció egyszerű, de elegáns, és rendkívül frissítő. Extra csavarként akár belefagyaszthatod a mentaleveleket a jégkockába. Ne felejts el biocitromot használni (vagy legalábbis nagyon alaposan megmosni a citromot, mielőtt felkarikázod).
Ízesített víz recept az Impulzív Magazin oldalán
Na, szomjas vagy már?
Még több receptért kattints ide! Ha pedig a gasztrofotókra vagy kíváncsi, azokat itt találod!

Fotó: Emma