Van egy dolog, amit minden nap sikeresen húzhatok le a teendőim listájáról, ez pedig nem más, mint a megfelelő folyadékbevitel. Büszke „ipari” vízfogyasztóként azonban tudom, hogy ebben nem mindenki jeleskedik ennyire, pedig rendkívül fontos dologról van szó. Tudtad, hogy a testednek több, mint a fele víz? Bizony, félig víz vagy, sőt, több, mint félig. A víz olyannyira a részünk és olyannyira a lételemünk, hogy hajlamosak vagyunk róla elfeledkezni. Szóval, ha most ezt olvasod, igyál meg gyorsan egy pohár vizet!

Nem kertelek, tudom, hogy vizet inni néha unalmas és egyhangú, főleg a rengeteg rendelkezésünkre álló színes-szagos alternatíva mellett. Pedig a víz nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik. Próbálj csak meglenni nélküle! Elárulom, nem fog menni. Főleg ebben a nyári melegben. Mégis, hogy ne legyen olyan monoton a vízbeviteled, és legyen kedved meginni azt a napi 2,5-3 litert belőle, ideje egy kicsit felturbózni a poharad tartalmát! Íme, három variáció – vízre.

Csupa zöld(ség)
Az uborka és a bazsalikom két nagyon zöld és nagyom finom növény, amelyek lágy, ám annál különlegesebb ízeket csempésznek a vízbe. Fogj egy kancsó vizet, karikázz bele akár egy egész kígyóuborkát, és dobj be mellé egy marék bazsalikomlevelet. Még több ízért akár szét is tépkedheted a bazsalikomot, így jobban érződik majd az íze.

Ízesített víz recept az Impulzív Magazin oldalán
Erdő mélyén
Ez a verzió kettő az egyben: adj egy kancsó vízhez pár marék fagyasztott erdei vagy bármilyen más ízű gyümölcsöt, ami kéznél van. Így még jégkockát sem kell tenned a poharadba, mert a gyümölcs egyből lehűti a vizet, ráadásul meseszép árnyalatúra színezi, és persze ízesíti is azt. A végén pedig el is rágcsálhatod a finom gyümölcsöket. Sok legyet egy csapásra.

Ízesített víz recept az Impulzív Magazin oldalán
A klasszikus
A citrom-menta kombináció egyszerű, de elegáns és rendkívül frissítő. Extra csavarként akár bele is fagyaszthatod a mentaleveleket a jégkockába. Ne felejts el biocitromot használni, vagy legalábbis nagyon alaposan megmosni a citromot, mielőtt felkarikázod!

Ízesített víz recept az Impulzív Magazin oldalán
Na, szomjas vagy már?

Még több receptért kattints ide! Ha pedig a gasztrofotókra vagy kíváncsi, azokat itt találod!

Fotó: Emma

Szerző