Így január végén már úgy tűnhet, már sose lesz vége a télnek, de a jó hír az, hogy ez már bizony a végjáték: a tavasz már ott vár minket valahol a következő kanyarban. Persze a hideg és sötét hónapok után már kicsit nehezebb derűlátónak lenni, de ez a hét tipp segít abban, hogy kicsit enyhítsünk a borús hangulaton, amíg végre meg nem érkezik a várva várt tavasz.
Kuckózás
Talán télen vagyunk a leginkább bent, és a négy fal között töltött időből kuckózással lehet a legtöbbet kihozni. Készíts egy teát, vagy finom forrócsokit, esetleg forralt bort, burkolózz be egy puha plédbe, és hagyd, hogy átjárjon a forró ital melege. Extra melegségért érdemes még gyertyát gyújtani.
Olvasás
Tény, hogy olvasni minden időben jó, de télen különösen, hiszen hiába a kinti hideg és sötét, egy könyvvel akárhova elrepülhetünk, és hiába a rosszkedv, egy történettel, ha csak átmenetileg is, de kiléphetünk a hétköznapokból.

Sütés
A sütés, ha nem muszájból kell csinálni, nagyon jól ki tudja kapcsolni az embert. Keress egy szimpatikus receptet, az se baj, ha valami olyanról van szó, amit már ezerszer csináltál – csak ne felejts el jelen lenni a pillanatban sütés közben. Érezd a sütőből kiáramló meleget, a finom illatokat, és amikor kész, akárhogy is sikerül, ne felejtsd el magad vállon veregetni, mert megérdemled.
Séta napközben
Ha teheted, menj a szabadba napközben, még akkor is, ha hideg van, hiszen a friss levegő csodákra képes. És ha már ott vagy, járj nyitott szemmel, és próbáld meg észrevenni a körülötted lévő csodás apróságokat: a cinkét, aki valami ennivaló után kutat, a deres fűszálakat, az ég kékjét – koncentrálj a szép dolgokra, az apró csodákra, amik körülvesznek mindannyiunkat, csak észre kell őket vennünk, még akkor is, amikor ez nehéz.
Társasjáték-est
A hosszú, sötét esték egyik legjobb ellenszere a társasjáték. Gyűjtsd össze a családot vagy barátokat, vegyétek elő a kedvenc játékokat, és jöhet is a hajnalig tartó küzdelem – na, jó, persze nem vérre menően.
Jó gondolatok
Van egy sor a Pán Péterben, ami akkor hangzik el, amikor Péter repülni tanítja a Darling gyerekeket. A lényege az, hogy ha szép és kedves dolgokra gondolunk, akkor „a gondolatok fölemelnek, mint a pelyhet.” Igen, néha nehéz jó és pozitív dolgokra gondolni, főleg, mikor minden összejön. De egy próbát mindig megér. Mert, ahogy a jó gondolatok felemelnek, a rossz gondolatok úgy húznak le ezer karommal a földre. És ha elsőre nem is sikerül, mindig megpróbálhatod újra és újra.
Tervek
Tényleg nagyon közel van már a tavasz, amikor minden újra felébred, és amikor már könnyebb mindent egy kicsit jobb színben látni. Amíg vársz, szőj terveket. Tervezz meg egy kirándulást, vagy szedd össze, mit szeretnél csinálni, ha megjön a jó idő. A legapróbb elképzelések is segíthetnek abban, hogy ahelyett, hogy megadjuk magunkat a komorságnak, előre tekintsünk és minden nap egy kicsit könnyebb legyen kikelni az ágyból.

Fotó: Emma