Mostanra már rendeletben is felszólítottak minket arra, hogy, amennyiben megoldható, tényleg maradjunk mindannyian otthon és igyekezzünk minimálisra csökkenteni az érintkezést azokkal, akikkel nem egy háztartásban élünk. Most sokan fogunk több időt tölteni otthon a négy fal között, mint máskor, és miután már kitakarítottunk mindent több soron, rendet tettünk, rendszereztünk mindent, akkor ideje kicsit kikapcsolódni. Ezek a sorozatok mind pont olyan felhőtlen szórakozást kínálnak, amire ilyenkor szüksége van az embernek – semmi dráma, semmi stressz, csak nevetés és pozitivitás.
Anne, E-vel a végén! (2017)
Az Anne otthonra talál című gyerekkönyv helyszíneire és karaktereire épülő sorozatot talán a „bájos” szóval lehet legpontosabban leírni. A történet középpontjában a különc árva, Anne áll, akinek megérkezése felforgatja a békés kanadai falu, Avonlea közösségét. Anne egy csupaszív, kíváncsi karakter, akit, bár mindig jó szándék vezérel, állandóan bajba keveredik. A jó hír az, hogy a végén mindig minden megoldódik. A sorozat azon kívül, hogy felér egy kisebb időutazással, tele van olyan üzenetekkel, amik abszolút időtállóak és sosem lehet őket elégszer hallani.
Azok a 70-es évek-show (1998)
Egy csapat tinédzser áll ennek a ’70-es években játszódó sorozatnak a középpontjában. Vicces, szórakoztató, tele visszatérő poénokkal, popkulturális utalásokkal, ráadásul nyolc 20+ részes évadon keresztül követhetjük az amerikai kisvárosi tiniket, úgyhogy egy darabig bőven kitart ez a sorozat.
Brooklyn 99 – Nemszázas körzet (2013)
Szintén nyolc évadja fut (és még mindig tart) mindenki kedvenc rendőrös sorozata, és még mindig nem unalmas. A Brooklyn szórakoztató, tele szerethető karakterekkel, visszatérő viccekkel, ha kell, tud komoly lenni, de azt sem nyomasztó módon teszi, és eddig tényleg sikerült elkerülnie az ellaposodást, ami ritka egy ilyen régóta futó sorozatnál.
Emma (2009)
Jane Austen tudta mi kell az embernek – azt mondta ugyanis, hogy a szereplői, egy kis bonyodalom után ugyan, de mindig megkapják azt, amire vágynak. Épp ezért jó Jane Austen olvasni, vagy megnézni bármelyik film vagy sorozat adaptációt: mert tudjuk, hogy mindig jó lesz a vége. Regényei közül az Emma a legszórakoztatóbb és legfelhőtlenebb történet, és a 2009-es BBC mini-sorozat, ami négy egyórás részből áll, az egyik legjobb Austen adaptáció. És hogy miről szól? Arról, amiről minden Austen történet: családról, barátságról, hiúságról, félreértésekről, társadalmi osztályokról és, természetesen, a szerelemről.
Halottnak a csók (2007)
Egy másik bájos sorozat, ami egy pitesütőről szól, aki érintésével fel tudja támasztani a halottakat. Együtt a feltámasztott gyerekkori szerelmével és egy morgós magánnyomozóval mindenféle furcsa bűntényeket oldanak meg. A sorozat egész világa különleges, elvarázsolt, így igazi gyöngyszem.

Szerző