Tegye fel a kezét az, akinek nem a tojás az egyik első dolog, ami eszébe jut, ha azt hallja, hogy húsvét. Na, ugye. A tojás a húsvét szerves része, akár a hímes tojásokról, akár a csokitojásokról, akár a sonka mellé fogyasztott keménytojásról beszélünk. Ez a recept pedig azoknak szól, akik ezt az utóbbit szeretnék kicsit új formába önteni.

gyors egyszerű tojáskrém recept Impulzív Magazin
Bár felénk a tojáskrém nem kizárólag húsvéti vendég az asztalnál, egész évben szívesen látjuk, azért mégiscsak ilyenkor érzi magát leginkább otthon. Ezt a rendkívül egyszerű és gyors tojáskrém alapreceptet mindenki kedve szerint variálhatja: adhatunk hozzá snidlinget, petrezselymet, egy kicsit a húsvéti sonkából, esetleg friss retket – vagy bármit, amivel épp kísérletezni támad kedvünk.
Ráadásul, ha esetleg megszaladt a kezünk a húsvéti menü készítése során, és megmaradnak a főtt tojások, akkor ennél szebb sorsot nem is kívánhatnánk nekik: melyik főtt tojás ne akarna lágy tojáskrém lenni?

gyors egyszerű tojáskrém recept Impulzív Magazin
Túl sok hozzávalóra sem lesz szükségünk – miről, ha nem erről, na meg a gyorsaságról és egyszerűségről ismerszik meg egy vérbeli Impulzív recept? Ne is szaporítsuk tovább a szót, aprítsuk inkább a tojásokat: így készül a tojáskrém.

Hozzávalók:

 • 8 főtt tojás
 • 5-8 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
 • 1 evőkanál mustár
 • só ízlés szerint

Elkészítés:

 1. A már megfőtt, kihűlt, letisztított tojásokat aprítsuk fel egy tojásszeletelőben.
 2. Egy tálban keverjük el az összes hozzávalót.
 3. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk még hozzá a különböző hozzávalókból.
 4. Tálaljuk frissen, vagy tegyük hűtőbe, ahol pár napig eláll.

gyors egyszerű tojáskrém recept Impulzív Magazin

Tippek:
 • Tojásszeletelő hiányában elő az aprítókésekkel!

 • Érdemes először inkább óvatosan bánni a mustárral és vajjal, aztán kóstolás után alakítani saját ízlésünk szerint, attól függően, hogy milyen állagot és ízvilágot szeretnénk.

 • Ha teszünk bele mást is, például snidlinget, akkor azt is aprítsuk fel és adjuk hozzá a többi hozzávalóval együtt.

 • Vigyázat, a hűtőben kicsit megkeményedik a tojáskrém, ezért érdemes inkább frissen fogyasztani.

gyors egyszerű tojáskrém recept Impulzív Magazin
Ha tehát idén kicsit megbolondítanád a húsvéti reggelit, vagy egyszerűen csak nem tudod, mihez kezdj a már megfőzött tojásokkal, akkor jöhet a tojáskrém – csak ne lepődjetek meg, ha annyira hozzátok nő, hogy az ünnepek után is rendszeres vendég lesz!
Még több receptért kattints ide! Ha pedig a gasztrofotókra vagy kíváncsi, azokat itt találod!

Fotó: Emma