Nagy rajongója vagyok a mindent-bele ételeknek: olyan fogások, amikbe az kerül, ami épp fellelhető otthon. Így készült el először ez a zöldséges bulgur is, azóta pedig már teljes jogú tagja a receptrepertoáromnak.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma, aprítva
  • 1 kicsi vagy közepes cukkini, kockázva
  • fél csésze bulgur
  • 1 paprika, aprítva
  • 1 nagyobb répa, hámozva, aprítva
  • 6 evőkanál konzerv csicseriborsó
  • 1 evőkanál tahini
  • 2 csipet őrölt római kömény
  • só és bors ízlés szerint
  • egy löket olívaolaj

bulgur recept Impulzív Magazin

Elkészítés:

  1. A hagymát aprítsd fel, majd egy nagyobb serpenyőben párold üvegesre, olívaolajon.
  2. Közben tedd fel egy lábasban a bulgurt, dupla annyi sós vízben. Közepes lángon főzd lefedve, majd forrás után zárd el, és hagyd rajta a fedőt.
  3. Ha kész a hagyma, add hozzá a többi zöldséget a csicseriborsó kivételével, és közepes-alacsony lángon, néha megkeverve hagyd őket puhulni.
  4. Ha már puhák a zöldségek (egy kevés roppanósság, azért maradhat bennük), add hozzá a csicserit is, illetve a tahinit és a fűszereket.
  5. Keverd alaposan össze, majd add hozzá a kész bulgurt, és ismét keverd el jól – ezután tálalhatod is.

bulgur recept Impulzív Magazin

Tippek:

  • Nyugodtan használj más zöldségeket – ami épp kéznél van.
  • A tahini helyett, akár pár kanál humuszt is adhatsz a keverékhez.
  • A bulgurt is helyettesítheted mással, például rizzsel.

Ezt a fogást tálalhatod akár magában, de tökéletes köretként is, ráadásul egészen kevés energiabefektetéssel jár az elkészítése, és mégis tele van ízekkel, színekkel és tápanyagokkal.

Még több receptért kattints ide! Ha pedig a gasztrofotókra vagy kíváncsi, akkor az itt találod!

Fotó: Emma