Augusztusban mindig felgyorsul az idő és a huszadikai hosszú hétvége mintha egy vízválasztó vonal lenne a nyár felhőtlensége és az őszi újjáéledés között. Ez az ünnep tökéletes alkalom arra, hogy még legalább egyszer tartsunk egy nyári kerti partit, ahol nyugodtan, gondtalanul beszélgethetünk éjszakába nyúlóan, csillagokkal a fejünk fölött és egy finom itallal a kezünkben. Utóbbiban segítünk ezzel a gyors és egyszerű koktél recepttel.

Nem kell hozzá semmi különleges, ráadásul csupán néhány összetevőt kell összeszedni hozzá a konyhából: egy kis gin, narancslé, méz, só, bors és, a fő attrakció, egy kevés édes őrölt fűszerpaprika. Ha nincs ginünk, helyettesíthetjük akár fehér rummal vagy vodkával is a receptben. Az arányokkal pedig kísérletezzünk bátran, amíg meg nem találjuk a számunkra tökéletes egyensúlyt az édes és a fűszeres között – az ízt, ami a késő nyári estékre emlékeztet.

koktél recept augusztus Impulzív Magazin

Hozzávalók egy adagra:

  • 30 ml gin
  • 100 ml narancslé (100%-os)
  • egy kávéskanál édes őrölt fűszerpaprika
  • csipet só
  • csipet bors
  • egy kávéskanál mézElkészítés:

  1. Tegyünk minden hozzávalót egy pohárba és egy kanállal keverjük el alaposan VAGY ha van shakerünk, akkor abban rázzuk össze.
  2. Egy szimpatikus poharat töltsünk fel jéggel és öntsük rá a koktélt.
  3. Fogyasszuk hidegen.

koktél recept augusztus Impulzív Magazin

Elő tehát a shakerekkel, fűszerekkel, gyűjtsük össze barátainkat, szeretteinket, és töltsük fel ezt a nyárzáró hosszú hétvégét nevetéssel és jó beszélgetésekkel, a poharainkat pedig ezzel a fűszeres itallal – persze, csak mértékkel.

Még több receptért kattints ide! Ha pedig további gasztrofotókra vagy kíváncsi, azokat itt találod!

Szerző