Az év utolsó pár napja arról is szól, hogy csendben, a gondolataimba merülve összegzem az elmúlt év 365 napját. Persze, a világ nem a lecsendesedést sugallja, helyette eszeveszett tempót diktál, ezért ritkán dőlhetünk hátra lógatni a lábunkat, végiggondolva, mi minden történt velünk az elmúlt időszakban. Most, a karácsonyfa fényei mellett, nemcsak a saját életem lapjait lapozgatom, hanem a főszerkesztői feladatomat teljesítem: visszatekintek az Impulzív magazin évére is.

Annyi minden történt. Nehéz, dolgos év áll mögöttünk, rettentően elfáradtunk.  Be kell látnunk, sokszor időnk sem volt megélni az apró sikereket, hiszen már a soron következő feladaton kattogott az agyunk. Időnként nem is tudatosult bennünk, hogy egy újabb mérföldkőhöz érkezett a magazin, csupán a külvilág hívta fel a figyelmet: „Jé, hát ez is sikerült. Már el is értük, amire oly rég vártunk.” Eddig bizton állítottam, hogy nincs ez így rendben! Miért nem tör ki belőlünk az ujjongás a célba érkezéskor?! Karácsonykor kaptam meg a választ a kérdésemre, méghozzá abból a filmből, amit még anno gimnazista koromban filozófia órán láttam, azóta is bennem él, sőt, ha tehetem, évente egyszer újra megnézem. A békés harcos útja című film minden egyes jelenete olyan mondanivalót fogalmaz meg, amit valahol mélyen jól tudunk, de az idők folyamán érdemes néha leporolni, frissíteni a tudást, ami bennünk lakozik. Ilyen számomra ez a bölcsesség is: „Az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél.” Valójában a magazin életében is a célhoz vezető út rengeteg izgalmat, váratlan fordulatot rejteget, olyan döntések elé állít bennünket, amikre álmunkban sem gondoltunk. A célokat kitűzzük, felvázoljuk magunk elé, de utána beszippant minket az „Impulzív-gépezet”, robogunk az olykor elképesztően kacifántos úton, együtt, az Impulzív csapatunkkal. Élvezetes az egész folyamat, a miniatűr részletetek kidolgozása, a Lélekmelegítők szervezése, a meghitt beszélgetések az interjúalanyokkal, a cikkek publikálása, az izgatottság, hogy vajon milyen érzéseket váltunk ki a közönségünkből. Minden egyes általunk készített anyaggal – legyen az egy cikk, vagy akár egy Instagram-poszt, nem beszélve a rengeteg sztoritól – színesebbé szeretnénk varázsolni az olvasóink dolgos hétköznapjait.
Az a célunk, hogy adjunk a közönségünknek, hangulatot teremtsünk a közösségimédia-felületeinken, felhívjuk a figyelmet az élet apró örömeire, olyan élettörténetekre találjunk, amelyekből rengeteg tapasztalatot lehet leszűrni. Ez a jövőben is így lesz.

„Olyan nincs, hogy semmi sem történik. Nincsenek átlagos pillanatok.” – ugyancsak a filmből tanultam meg, éppen ezért a 365 nap alatt ezeregy szívmelengető, impulzív pillanatot éltünk át.

Jöjjön, hát „10 dolog, amiért imádjuk az Impulzívot”.

1. Idén is többek között olyan személyek meséltek nekünk – Szabó Tibor, Shawfar Doktor Úr, Varga Szabolcs, Benedek Viktória, Varga Barnabás –, akik egyébként sosem engednek betekintést a privát életükbe. Reményeink szerint sok-sok hasonlóan értékes interjút és írást olvashattok jövőre is az impulzív szerzőinktől.
2. Összemosolyogtunk a munkatársaimmal, amikor sorra rendeltétek tőlünk a Lélekmelegítők-bérleteket úgy, hogy még egyetlen fellépő nevét sem tudtuk akkor még elárulni. Ezt a bizalmat féltve őrizzük!

3. Ujjongtunk abban a pillanatban, amikor Almási Kittitől e-mail érkezett: „Köszönöm megtisztelő megkeresését és a türelmet, örömmel tartok előadást Kalocsán…
4. Vöri apás sztorijait kissé félve osztja meg az APUlzív rovatban, annak ellenére, hogy már nem egyszer megható kommentek érkeztek a cikke alá. Minden egyes írás mellé ezt írja nekem: „Panna, szerinted ez tényleg érdekli az olvasókat?” A 4 dolog, amit a 4 éves kislányomtól tanultam meg cikk kommentjeit sorra küldtem el neki, majd a végén annyit fűztem hozzá: „Ha még egyszer megkérdezed tőlem, hogy ugyan ki olvassa ezeket, tudod, mi leszek?!” (A válasz: Gömbhal – igen, ilyen giffeket küld nekem Vöri, amikor kihoz a sodromból, mert szerinte akkor épp olyanná válok.)

https://www.instagram.com/p/B5GSVhtBWZd/?utm_source=ig_embed

5. Talán a fotózásokhoz a leghangulatosabb hátteret a Duna-part adta, így születhettek Anettről a vízparton csodás jógás képek. Legyen ilyen jövőre is!
6. Nem sugallna ilyen harmóniát a magazin, ha az összes kreatív anyagot nem Atti készítené, imádom, amikor váratlanul feltölt a magazin mappájába egy ízléses, új anyagot, legyen az egy plakát vagy bármi más.
7. Az év végén derült égből toppant az életünkbe Emma. Már éreztük, hogy jó lenne, ha bővülne a csapatunk, és láss csodás, egyszer csak ránk talált Emma, akinek nem kell sugallni, milyen is egy impulzív cikk, mert az első pillanattól ráérzett a stílusunkra. Nem mellesleg visszatérő tervünk volt egy ízlésesen felépített gasztro rovat, megérte annyit várni, mert decembertől Emma Impulzív falatok rovatában a magazin oldalán ínycsiklandó recepteket is találsz gyönyörű fotókkal illusztrálva.


8. Van olyan is, amikor úgy érezzük, állandóan falakba ütközünk, nem szabadna, de előfordul, hogy már az első akadály után elengedjük a tervünket. Mekkora szerencse, hogy egy év után újból neki mertünk vágni a karácsnyi koncert szervezésének. Idén eljutottunk egészen Eszter nővérig, aki rövid gondolkodási idő után áldását adta Szekeres Adrien karácsonyi koncertjére, így teljesült az álmunk, és a varázslatos hangulatú Zárda templomban szervezhettük meg a záró Lélekmelegítők-estünket.

9. Az Impulzív Plusz kártya partnerei az első perctől kezdve támogatták az ötletünket, így nem kellett töprengenünk túl sokat a partnerlistán. A magazin küldetése az egészséges életmód hirdetése, éppen ezért – aki még esetleg nem hallott róla – januártól az Impulzív Plusz kártyával egy éven át szuper kedvezményekhez juthatsz hozzá, ha megrendeled tőlünk a kártyát. Ezzel igyekszünk a tudatos életre sarkallni a közönségünket.

10. Boldogsággal tölt el bennünket, hogy Adél ÖkosDöntés rovata csupa pozitív hatást váltott ki. Többen üzenetben külditek nekünk a képeket a saját vászontáskátokról, amit már a bevásárláshoz használtok, így próbáljátok a zacskókat mellőzni a háztartásból… Csak így tovább!

10+1 Felemelő érzés volt a karácsonyi koncert után mézeskaláccsal kívánni szeretetteljes boldog karácsonyt a nézőinknek, főként, hogy az arcokon nem egyszer meglepettséget fedeztünk fel.

Még nem szeretnék az új évre gondolni, ezt a pár napot érdemes kihasználni arra, hogy végre pihenhessünk, töltődjünk fel energiával.

Szerző