Az étel az egyik legjobb módja annak, hogy kifejezzük mások iránt a gondoskodásunkat. Így hát mi más lehetne jobb meglepetés azoknak, akik egész életünkben gondoskodtak rólunk, mint egy kis finomság. Mi ezzel a brownie recepttel hangolódunk anyák napjára.

Kakaós, édes, ragacsos – ilyen ez a brownie. Van az ízében valami igazán otthonos, lelket melengető, épp ezért gondoltuk, hogy tökéletes meglepetés lehet anyák napjára: egy kis édes gondoskodás azoknak, akik egész életünkben gondoskodtak rólunk – az édesanyáknak.
Akár közös programként is megállja a helyét a brownie sütögetés, mellé egy jó beszélgetéssel, kis nosztalgiázással. Ha pedig épp nincs minderre időnk, a brownie száraz összetevőit össze is készíthetjük egy üvegbe, mellé kis útmutatóval, kedves üzenettel – és természetesen egy szál orgonával, hiszen anélkül nem lehet teljes az ünnep.

brownie anyák napja recept Impulzív Magazin

Hozzávalók:

  • 200 gramm cukor
  • 40 gramm kakaópor
  • 65 gramm liszt
  • ¼ teáskanál só
  • ¼ teáskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 113 gramm vaj

Elkészítés:

  1. Olvaszd meg a vajat, majd tedd félre.
  2. A két tojást és a vanília aromát együtt verd fel.
  3. Add hozzá a száraz összetevőket és finoman keverd el.
  4. Öntsd rá a vajat, és keverd össze, amíg egyenletes masszát nem kapsz.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig kell sütni (kivajazott-lisztezett vagy sütőpapíros tepsiben). A legjobb akkor kivenni, amikor már éppen nem lötyögős, de egy kicsit még ragacsos a brownie teteje.
  6. Hagyd hűlni, majd vágd fel és már ehető is.

brownie anyák napja recept Impulzív Magazin

Tippek:

  • Érdemes nem túl magas falú tepsiben vagy formában sütni.
  • Mivel elég édes, már magában is elég, de akár lekvárral, gyümölcsszósszal vagy vaníliafagyival is finom párost alkot.
  • Mikor kiveszed a sütőből, szórd meg a tetejét nagyszemű sóval. Egészen érdekes ízkombináció!

Gyors, egyszerű, és ínycsiklandóan bűnös ez a brownie, és még most szólunk: könnyen válhat családi kedvenccé.

Még több receptért kattints ide! Ha pedig a gasztrofotókra vagy kíváncsi, azokat itt találod!

Fotók: Emma