A granola az az étel, amiből mindig jó, ha van egy kicsi készleten, mert jó reggelire, tízóraira, uzsonnára, vacsorára, de néha csak úgy magában, nassolnivalónak is. Ezt az alapreceptet pedig úgy variálhatod, ahogy csak kedved és kísérletező szellemed tartja.
 granola recept Impulzív Magazin

Hozzávalók:

  • 3 csésze zabpehely
  • 1 csésze a kedvenc diófélédből, aprítva
  • ¼ csésze szezám- vagy lenmag
  • ¼ teáskanál gyömbér
  • ¼ teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál szerecsendió
  • ¾ teáskanál só
  • ½ csésze méz
  • ¼ csésze olívaolaj
  • ¼ csésze kókuszolaj felolvasztva



Elkészítés:

  1. Mérd ki és borítsd össze egy nagy tálba a zabpelyhet, a diót, a magvakat, a fűszereket és a sót, majd keverd el őket.
  2. Öntsd nyakon a mézzel és az olajokkal.
  3. Keverd, ahogy csak bírod, amíg minden szépen egyenletesen eloszlik.
  4. Borítsd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, oszlasd el, majd mehet az előmelegített sütőbe, ahol süsd kb. 20 percig – ekkor vedd ki, és keverd meg, majd tedd vissza még kb. 10 percre.
  5. Amikor már megpirult és az illata is finom, vedd ki a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni.
  6. Kanalazd át egy zárható üvegbe, és abban tárold.



Tippek:

  • Vedd figyelembe a sütőd tulajdonságait, és inkább nézz rá sűrűbben, nehogy túlbarnuljon, mert akkor keserű lesz.
  • Fogyaszd joghurttal, gyümölccsel, vagy csak úgy magában.
  • Nyugodtan variáld az összetevőket ízlésed szerint.
  • Egy-két héten belül fogyaszd el.
  • Akár ajándéknak is kiváló.

Fotó: Emma

Szerző