Kezdésként leírom, mennyire hálás vagyok ezért a naplóért. Ezt a kis könyvet születésnapomra kaptam 29 másik könyv mellett.  (A beszédes összeadás feladatból kiderül hány éves vagyok, jaj). Először is a borító: gyönyörű. Meg kell, hogy valljam ez fogott meg benne a legjobban, a belső oldalak is színesek, igényesek, csodálatos inspiráló sorokkal és megnyugtató képekkel. Szinte hívogat, hogy írjak bele, töltsem ki a sorokat… amiben természetesen nem láttam akadályt, így a belbecsről itt bizony nekem is kellett gondoskodnom.
 A nap akkor is a föld felé ontja sugarait, amikor sűrű fellegek gyülekeznek az égen.

Nem gondolunk bele, mennyi mindenért adhatunk hálát nap mint nap, percről percre. Ha azt gondolod, eléggé értékeled az életedet, hidd el, tuti hogy nem eléggé. Erre tanít meg ez a napló.

Persze szerencsésnek tartod magad, hogy van egy szép lakásod, hogy van munkahelyed, egészséges vagy élnek a szüleid és vannak barátaid. Ennyi. De belegondoltál már abba, mennyire hálás lehetsz azért, hogy ma esik az eső, hogy fáj a hasad, hogy lekésted a buszt, és hogy nem találsz parkolóhelyet?
Tudom, hogy furcsán hangzik, de ha a pillanatnyi rossznak tűnő dolgokkal megbarátkozol, az áldásodat adod rájuk, megköszönik és távoznak az életedből: az eső eláll, megszűnik a fájdalom, jön a következő busz és felszabadul egy parkolóhely. Csak hinni kell benne és persze magadban.
Aztán jönnek az apróságok: szép a hajad, icipici fizetésemelést kaptál, kedvesek a kollégáid. Tudod, ezt is most tudtam meg:
Mindaz, amiért hálás vagy, megsokszorozódik az életedben!
A Hála napló egy olyan könyv, amelyet Te töltesz meg sorokkal, közben idézetek, ötletek, játékos feladatok vezetnek el a boldog, kiegyensúlyozott élet felé. Mire megtöltöd az üres sorokat a pozitív gondolkodás beépül a mindennapjaidba és megkapod mindazt, ami már réges rég a Tiéd!

Szerző