Címke

gasztronómia

Mese habbal

Rózsás tiramisù, ami elhozza a tavaszt

A téli álomból való kipislogás reggelén, amikor az ablakon kinézve konstatáltam, hogy bizonyos értelemben minden változatlan, talán puszta elvágyódásból az Óperencián túl találtam magam. És amikor kezdett megelevenedni előttem az Üveghegy is, az jutott az eszembe, hogy Meseországnak már van…

Impulzív falatok

Mindent bele: mákos-levendulás-citromos scone

Nagyjából egy éve estem szerelembe a scone-nal, ezzel a végtelenül egyszerű és a végtelenségig variálható kis csodával – és aki régebb óta követi az Impulzív Falatokat, már valószínűleg rájött, hogy nálam ez a két tulajdonság kulcsfontosságú ahhoz, hogy igazán hozzám…

Impulzív falatok

Forralt bor otthon

A forralt bor ugyanúgy a karácsonyi szezon része, mint a forrócsoki vagy a mézeskalács. Finom forralt bort azonban nem csak a karácsonyi vásárokban lehet inni, otthon is nagyon könnyen elkészíthető, és bekuckózni egy csésze forralt borral egy hosszú hét után…

Impulzív falatok

Muffin-köntösbe bújt mézeskalács

A karácsonyt sokan, sokféleképpen ünnepeljük, de egy biztos: mézeskalács nélkül nem telhet el. Ha azonban a mézeskalácsnak csak az ízét szereted, elkészíteni már nem annyira, akkor ez a mézeskalács muffin jó megoldás: sokkal könnyebb és gyorsabb megcsinálni, az íze azonban…

Bezár