Megérkezett az idei nyár, itt a vakáció és a nagyszerű idő, így ideje elterveznünk, hogyan tegyük emlékezetessé az elkövetkező két hónapot! Nem kell, hogy egzotikus helyekre utazzunk, és nincs szükségünk világmegváltó tervekre sem, sőt még csak a nyári szabadnapjaink korlátozott száma miatt sem kell aggódnunk ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat a gyerekeinkkel a szünidő alatt. Tíz egyszerű és szórakoztató tippünk van arra, hogy az egész család vidáman és együtt töltse a forró nyári napokat.

  1. Csináljatok házi kertmozit!

Ha egész évben csak gyarapodott a megnézendő családi filmek sora a listádon, akkor itt az ideje néhányat előhalászni közülük! Költözzetek ki a kertbe, varázsoljatok igazi mozihangulatot, és a kezetekben egy-egy tál gyümölccsel élvezzétek a cinemahatást.

  1. Legyetek önkéntesek egy kutyamenhelyen!

A szeretett négylábúakról a nyáron se feledkezzetek meg! Ha tehetitek, látogassatok el a legközelebbi menhelyre, és segítsétek az ott dolgozók munkáját, hiszen mindig elkél a szorgos kéz a szeretetre éhes kutyusok körül.

családi nyaralás nyár program szünidő vakáció Impulzív Magazin

  1. Termesszetek paradicsomot vagy bármilyen más növényt!

Több előnye is van annak, ha otthon neveltek zöldséget vagy gyümölcsöt: így elkerülheted a boltban való sorban állást, emellett tisztában leszel azzal, hogy milyen szerekkel kezelt termés kerül az asztalotokra, ráadásul – ha éppen új hobbit keresel – a kertészkedés kiváló elfoglaltság lehet egy kis segéddel, amely még sikerélménnyel is jár.

  1. Készítsetek fényképes naplót a nyaralásotokról!

Örökítsétek meg a nyár impulzív pillanatait, és ahelyett, hogy a telefonjaitok mélyén tárolnátok a szuper képeket, nyomtassátok ki és ragasszátok be őket egy könyvecskébe néhány kedves sor kíséretében. Ha évek múlva fellapozzátok az albumot, felidézhetitek a nyár legszebb pillanatait. Évek óta tervezem, hogy készítek egy emlékkönyvet, amelybe a számomra meghatározó eseményekről készült fotók kerülnek. Ideje a halogatás helyett cselekedni, és kipipálni a bakancslistáról ezt a pontot is!

családi nyaralás nyár program szünidő vakáció Impulzív Magazin

  1. Rendezzetek egy egész napos társasjáték-maratont!

Vegyétek elő a szekrény mélyén rejtőző társasjátékokat, készítsetek egy nagy kancsó friss, hideg limonádét, és költözzetek ki a szabadba. Élvezzétek egymás társaságát, miközben jót szórakoztok egy Twister, egy Monopoly vagy egy Ki nevet a végén? közben. Az elmúlt időszakban valahogy kimaradtak a közös társasozások az életemből, de karácsonykor előkerült a Gazdálkodj okosan!, és őszintén megvallva, sokkal jobban élveztem, mint az unokahúgaim, akik imádnak játszani. Azóta is előkerül egy-egy vasárnap délután, és mindig jól szórakozunk.

  1. Sportra fel!

Fontos, hogy az egészségetek érdekében nyáron se hanyagoljátok a sportolást. Keressetek kedvetekre való mozgásformát: tollaslabdázzatok a játszótéren, rollerezzetek vagy görkorizzatok a városban. Ha pedig egy picit merészebbek vagytok, biciklizzetek el a Szelidi-tó partjára, tekerjétek körbe a Balatont, csónakázzatok, vagy próbáljatok ki egy vízi sportot. Néhány éve a barátnőimmel kerékpárra pattantunk, és nyakunkba vettük a magyar tengert. Négy nap alatt értünk vissza a kiindulópontunkhoz, és a nehézségek ellenére óriási kalandban volt részünk, így mindenkinek ajánlom, hogy legalább egyszer tegye meg ezt a túrát az életében. Csodálatos érzés volt 200 kilométeren keresztül bringázni, miközben bárhová néztünk a Balaton csillogó, kékeszöld vizét láttuk.

családi nyaralás nyár program szünidő vakáció Impulzív Magazin

  1. Legyetek turisták a saját lakóhelyeteken, és kutassátok fel a nevezetességeket!

Esti családi programnak tökéletes választás lehet a közös séta. Lassuljatok le együtt a napi pörgés után, és nézzetek szét a környéken, csodáljátok meg a helység látványosságait, miközben hallgatjátok a tücskök ciripelését.

  1. Kölcsönözzetek olvasnivalót!

Ha egy kis énidőre vágytok, akkor látogassatok el a helyi könyvtárba, és válasszatok az érdeklődési körötöknek megfelelő témájú könyvet. Üljetek ki a kerti fotelekbe vagy feküdjetek ki a napágyra, és olvassatok együtt és mégis külön a friss levegőn, madárcsicsergést hallgatva. Minden nyáron legalább egy könyvet a szabadban olvasok el. Gondolj csak bele! A választott kötetet magaddal viheted a strandra, vagy, ha épp egy városban kirándultok, remek időtöltés lehet pihenésképpen egy padon ülve olvasni.

  1. Piknikezzetek a természetben!

Keress egy ideális helyszínt, ahová elviheted a szeretteidet egy hangulatos, családi piknikre! Vigyetek magatokkal saját készítésű szörpöt, fagyit és friss gyümölcsöt, aztán tartsatok egy éjszakába nyúló beszélgetést. Legutóbb a Szegedi Füvészkertben voltam fotósétán egy barátnőmmel, és megbeszéltük, hogyha már ezen a csodálatos helyen töltünk el néhány órát, akkor fűszerezzük meg a közös programot egy piknikezéssel. Biztos vagyok benne, hogy számotokra is maradandó élmény lesz egy csodálatos, megnyugtató környezetben eltöltött néhány közös óra.

  1. Nézzetek napfelkeltét és/vagy naplementét!

Ha korán kelő típus vagy, akkor legalább egyszer a gyerkőcöket is ébreszd fel hamarabb, és üljetek ki együtt a kertbe vagy a vízpartra egy bögre kakaóval és kávéval a kezetekben, és csodáljátok meg a napfelkeltét. Ha inkább a bagoly típusú emberek csoportjába tartozol, akkor pedig ne hagyjátok ki az aranyló naplemente fantasztikus látványát. Bármelyiket is választjátok, csodás közös élményben lehet részetek.

Szerző