Ha Téged is magával ragadtak a nyári, szabad ég alatt tartott jógaóráink, akkor ez az esemény neked szól. Több hónapos tervezgetés, egyeztetés után teljesítjük az érdeklődők kívánságát: meghirdetjük jóga-tanfolyamunkat.

– Nyár óta folyamatosan kapok inspiráló üzenteket – meséli Tamaskó Anett jógaoktató mosolyogva.
– Aki részt vett az szabadtéri órákon, megtapasztalhatta a jóga sokoldalúságát, érezhette nyugtató hatását a testre, illetve a lélekre is. Ami különösen örömmel töltött el, hogy jó páran az életmód rész iránt is érdeklődtek. Sőt, az órák utáni beszélgetéseken a jóga mélyebb dimenziói is felszínre jöttek, ami szívmelengető érzés, hiszen így a mozgáson túl, a jóga szellemiségéről is mesélhettem.
Az utolsó impulzív jóga után a matracon ücsörögve beszélgettünk a folytatásról, mert rendszeresen megkaptuk ezt a kérdést: „Nem tervezitek az állandó órákat?”
– Nyár óta vágyom rá, hogy Kalocsán is tartsak jógát, mert a szabadtéri órák hangulata engem is elvarázsolt – lelkendezik Anett. – Egészen eddig nem tudtam megvalósítani az elképzelésemet. Sokat utazom az országban, így bonyolult volt szabad időpontot találni a naptáramban, de úgy tűnik, készen állok erre a kihívásra is!
Most pedig nézzük, mi vár arra a 10-15 érdeklődőre, aki azért választja ezt az időtöltést, mert szeretné elsajátítani a jóga és a jógikus életmód alapjait:
– A gyakorlásra fókuszálunk, közben pedig a hozzá kapcsolódó praktikákat is megosztom a tanítványaimmal. Megtanuljuk az alap ászanákat, kitérek a gerincvédelemre, gyakoroljuk a légzőgyakorlatokat és adok életmódbeli tippeket is. Lassan hatéves oktatói tapasztalatom szerint ez a fajta megközelítése segít elmélyíteni és pontosítani a saját gyakorlást. Nem más a célom, minthogy olyan tudást adhassak át, aminek elsajátításával akár otthon is a mindennapok része lehessen a jóga – nem csupán a mozgás formájában, hanem a holisztikus egészségmegőrzés szempontjából is.
Részletek Facecook eseményünkben!

Szerző