Álomszerűen alakult Szigeti Andrea új éve, hiszen megnyerte a BodyShape „Hozd ki magadból a legtöbbet!” kihívását, mely 8 hét alatti formába lendülést ígért egy szerencsés nyertesnek. Andi titkon bízott benne, hogy megnyeri az exkluzív karácsonyi ajándékot, de mégis meglepetésként érte a sorsolás. Az átalakító program az életmódváltásra épül, de mellette a szalon professzionális kezeléseivel is segítik a változást. Nézzük, az első két hét után milyen tapasztalatokat oszt meg velünk a bájos tanárnő.

Fenekestül felfordult a középiskolai tanárnő élete a BodyShape-kihívástól.
– Élvezem, hogy ez a játék egyben egy nagyszerű kihívás, valójában saját magammal szemben. A BodyShape szépségszalonban személyre szabott programot állítottak össze, így hatalmas változáson megyek keresztül. Az egész életemet át kellett formálni, hiszen a munka mellett olyan teendőket kellett beépítenem a hétköznapokba, amikre eddig nem volt szükség.
Ha az életmódunkat szemügyre vesszük, általában alapvető hibákba esünk, így nem csoda, hogy Andi is sokszor elbizonytalanodott már korábban.
– A munkahelyemen a táplálkozásra egészen minimális időt szenteltem, szünetekben bekapkodtam pár falatot, és már rohantam is az órámra. Ez egyáltalán nem egészséges, sőt így visszagondolva, sokszor az őrült rohanásban ki is maradtak étkezések. Minden más fontosabb volt annál, hogy leüljek nyugodtan ebédelni vagy vacsorázni, nem beszélve arról, hogy a folyadékfogyasztással sem igazán foglalkoztam. Erre is tudatosan oda kell figyelni, másképp nem lehet átalakulni. A mozgásra viszont mindig is tudtam időt szentelni, ez jelenti számomra a kikapcsolódást.
Az új év új élet nem egy elcsépelt kijelentés, hanem a valóság nyertesünk számára.
– Éreztem legbelül: az idei év más lesz! Bevonzottam a nyereményt, mert a lelkem mélyen vágytam arra, hogy végre megvalósítsam önmagam. A sorsolás előtt már megvettem az Impulzív Plusz kártyát, mert szándékomban állt idén a változás útján elindulni, a kártya arra inspirál, hogy kipróbáljak új edzésformákat, megismerjek egészséges alapanyagokat, kipróbáljak szépészeti kezeléseket. Karácsony előtt pedig megtörtént a csoda, és nyertem. Attól a perctől izgatottam vártam a januárt. Egyébként rengetegszer nekikezdtem már az életmódváltásnak, a fogyókúrákról nem is beszélve. Aztán mindig valahol elakadtam, megtört a lelkesedés és az egészet feladtam.
A tanárnő átalakulása a nagyközönség előtt zajlik, ez azért nagyszerű, mert nyolc hét után már senki sem fog kételkedni abban, hogy az életmódváltás a helyes megoldás.
– Rengeteg inspirációt kapok, bíznak bennem a szeretteim, mellettem állnak a szakemberek is. Nem mellesleg van bennem egy megfelelési kényszer is, ami csak fokozódott, amikor tudatosult bennem: az átalakulásom számtalan kíváncsi szempár előtt zajlik. Igazából nem árultam el a családon kívül senkinek, miben veszek részt, viszont az első Facebook-poszt után az iskolában már mindenki erről faggatott. Nem tudtam az órát elkezdeni anélkül, hogy ne meséljem el a gyerekeknek a kihívást. Sokszor úgy érzem, nagyítóval néznek, ha a tanáriban ebédelek­, egyből ott terem egy kollégám, és szemügyre veszi az ebédemet. (nevet) A boltban is megállítanak, drukkolnak nekem, sőt kíváncsiak a tapasztalataimra. Eszméletlen, ami történik velem!
Az idő kerekét nem lehet visszatekerni, de érdemes energiát belefektetni abba, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.
– Tudomásul kell venni, hogy 40 év felett változik a test, átalakul, ez ellen igazából nem érdemes harcolni, inkább azon kell dolgozni, hogy a folyamatot lassítsuk. Nem szeretnék úgy kinézni, mint 20 évvel ezelőtt, viszont, ha a tükörbe pillantok, egy magabiztos nő nézzen vissza rám. Ez nem történik meg egy csettintésre, sőt tisztában vagyok vele, hogy ez egy állandó munka. Az életmódváltás, a rendszeres sport és a szépészeti kezelések biztosan meghozzák a várva-várt sikert: jól fogom érezni magam a bőrömben, és ez a hangulatomra is hatással lesz.
A BodyShape szakemberei egy komplex, változatos, egymásra épülő tervet állítottak össze, amiben a mozgás és a táplálkozás is meghatározó.
– Két tesztet töltöttem ki, ami alapján egészen pontos jellemzést kaptam Lillától. A vízfogyasztás a legfontosabb, amire eddig nem igazán figyeltem, a másik kardinális pont a napi négy étkezés betartása. A nassolást szeretem a legjobban: ennyi répát és magvakat még életemben nem ettem, mint most. (nevet) Az alapanyagokat kicseréltem, a finomliszt helyett teljes kiőrlésűt vettem, a kristálycukrot kiöntöttem, és helyette beszereztem eritritet. A személyre szabott étrend és receptek mellett életmóddal kapcsolatos tanácsokat is adott Nagy Lilla (táplálkozási tanácsadó – szerk.). Hogyan és miért ügyeljek a folyadékfogyasztásra, mik azok a Superfood-ok és mikor érdemes fogyasztani őket. Hetente háromszor járok tekerni az InfraShape-be, a méregtelenítésben a hullámmasszázs segít, a PoerShape2-vel pedig a kritikusabb területeket kezelik, így a változás még hatékonyabb. Most már világos, hogy a csalódottan befejeződött fogyókúra helyett az életmódváltást érdemes választani.
Az idő a gonosz ellenség, viszont ügyes időbeosztással még a két gyermekes édesanya is tud énidőt teremteni.
– Ennyi időt még sosem tudtam magamra szentelni, pedig nem lehetetlen kivitelezni, csak át kellett szervezni a családunk életet, így már belefér a mindennapjaimba a másfél órás BodyShape-program. Az igaz, hogy legtöbbször fáradtan esek be a szalonba, de itt feltöltődöm.
Fontos az elhatározás, a kitartás, de egy támogató közegben még egyszerűbb együtt a régi mintákat felülírni.
– A családomra nem szeretnék semmit rákényszeríteni, náluk a fokozatosság hatékonyabb, így például a kristálycukor helyett a barnacukorra szoktatom a fiúkat. Jólesik, hogy ők is támogatnak, bíznak bennem, sőt már többször előfordult, hogy a hatásomra ők is változtattak.  Az új rendszer a családom életét is pozitívan befolyásolja. Azt gondolom, pár hónap múlva már rutinná fog válni és természetes lesz, hogy figyelünk saját magunkra és a testünk jelzéseire.
Andi előtt még hosszú út áll, aminek a végén újra beszélgetni fogunk vele.
– A tanácsom az újrakezdőknek vagy életmódváltást tervezőknek az elhatározás, a kitartás, a türelem, a szemléletváltás, a mértékletesség és a motiváció, ami átlendít a nehezebb pillanatokon. Változtatni kell a szokásokon és áldozatot hozni a saját érdekünkben.

Fotó: Panna

Szerző