A BodyShape Szépségszalon Hozd ki magadból a legtöbbet! életmódváltó programja olyat ígér, amire mi nők, oly sokan vágyunk: profi szakemberek segítségével, személyre szabott táplálkozási tanácsok mentén kialakított új étkezési szokásokat, modern és hatékony sportolási lehetőséget, és nem utolsó sorban egy testanalízist követő átalakulást, amit professzionális alakformáló gépek segítenek. Anna nemrég hozta világra második gyermekét, így édesanyaként a gondolatai főként a gyerekek körül forognak, így nem csoda, hogy végtelenül hálás a nyereményért, mert így ismét van ideje önmagára.

BodyShape Kalocsa életmódváltás tudatos táplálkozás Impulzív Magazin
Az álmok nem hazudnak
– Talán nincsenek véletlenek, mert a sorsolás előtti éjszakán azt álmodtam, hogy én lettem a győztes. Konkrétan felsikítottam, amikor megtudtam, hogy az álmom valóra vált. Az első pár napban próbáltam elképzelni, milyen lesz, ha megváltozik az életem, és a gyerekek mellett végre magamra is lesz időm: oda tudok figyelni a táplálkozásomra, professzionális testkezelő gépek segítségével formálódhatok, és még a rendszeres sport sem marad ki az életemből. Mindenképpen szeretnék jó pár kilótól megszabadulni, ahogy az idő előrehaladtával a testemen megjelenő, zavaró narancsbőrnek is jó lesz végre búcsút inteni. A BodyShape szakemberei ugyanis megnyugtattak, hogy az életmódváltás alapjában véve elősegíti majd a cellulit eltűnését, ugyanakkor a célzott testkezelési módszerek segítségével a salakanyagok eltávoznak a szervezetemből és a bőröm feszessé válik.
Mint a tigris csíkjai
– A férjemmel együtt nagyon vártuk már az első babánk érkezését. Annyira boldog voltam, amikor megfogant a gyermekünk, hogy abszolút nem érdekelt a testem változása: tudtam, hogy ez egy természetes folyamat, a szervezetem felkészül arra, hogy kihordjon és tápláljon egy kis életet. Próbáltam azért odafigyelni a helyes táplálkozásra, mert az orvosom folyamatosan felhívta a figyelmemet: „Lencsikém, figyeljünk oda a kilókra, nem szabad sokat hízni!” Ezt nem éltem meg tehernek, nekem erre a kontrollra szükségem volt ahhoz, hogy ne „engedjem el” túlságosan magam. A második terhességemnél még nagyobb pocakom volt, és ez eléggé megviselte a bőrömet, striák keletkeztek rajta. Kezdetben attól tartottam, hogy már nem leszek olyan, mint régen, de azóta a fejemben élő képet átalakítottam: ha úgy tekintek magamra, mint egy anyatigrisre, akkor a vonalak a bőrömön éppen olyanok, mint a tigris csíkjai, megmutatják, hogy ki vagyok, őrzik a gyermekvárás nyomait, és emlékeztetnek a két babám születésére. Teljesen normális, hogy a testem a terhességek alatt átalakult, amit el kell fogadnom, ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy bizonyos dolgokon tudatosan változtathatok, és finomra hangolhatom őket. Ebben most egy profi csapat áll mellettem, így minden adott ahhoz, hogy kihozzam magamból a lehető legtöbbet.

BodyShape Kalocsa életmódváltás tudatos táplálkozás Impulzív Magazin
Az ígéretes diéták árnyoldala
– Mindig is küzdöttem a felesleges kilókkal, ezért számtalan diétát kipróbáltam. Egy darabig szigorúan tartottam is magam a leírtakhoz, így sikerült lefogynom – ez persze örömmel töltött el –, de aztán fokozatosan visszatértem a régi rutinhoz, így hamarosan minden a megszokott kerékvágásban folytatódott. Az első gyermekem születése után egész hamar visszanyertem az eredeti alakomat. Mondjuk elég kíméletlen voltam magammal, ami nem vezetett semmi jóra, mégsem hittem el, hogy másképp is megszabadulhatok a nemkívánatos kilóktól. A második terhességem után újra elhatároztam, hogy formába lendülök, mert annak ellenére, hogy édesanya vagyok, szeretnék vonzó nő maradni. Szerintem még sosem voltam teljesen megelégedve önmagammal, örök elégedetlen vagyok. (nevet) Pedig a férjem akkor is gyönyörűnek látott, amikor a mérleg 90 kilót mutatott. De most annyi sikertelen fogyókúra után végre életmódot váltok!
Hihetetlen, mégis elhiszem?
– Biztos vagyok benne, hogy a külvilágból érkező ingerek is befolyásolják az önmagamról alkotott képet. Ugyanis a közösségi oldalakon az édesanyák már pár héttel a szülésük után a tökéletes, bomba alakjukról tesznek közzé fotókat, miközben cukormázas történeteket osztanak meg az anyasággal kapcsolatban, ami szerintem egy cseppet sem hasonlít a való életre, de tudat alatt mégis hatással van rám. Szerencsére egyre több olyan anyukát követek, akik meg merik mutatni az anyai lét valódi oldalát, és a leírhatatlanul szép érzések mellett, az olykor megterhelő és kimerítő időszakokról is nyíltan vallanak. Ezekkel a történetekkel könnyen tudok azonosulni, és már tudom, hogy nem vagyok egyedül az érzéseimmel, mert mások is hasonlókat élnek meg a mindennapok során.

BodyShape Kalocsa életmódváltás tudatos táplálkozás Impulzív Magazin
Berögzült szokások
– Édesanyaként gyakran estem abba a hibába, hogy nem maradt időm rendesen megvacsorázni, de miután álomba ringattam a gyerekeket, a férjemmel beültünk a tévé elé, és együtt eszegettünk. Nem csoda, hogy utána nem várt rám pihentető alvás! Közben mégis úgy éreztem, hogy ha mindent megtettem aznap, miért vonjam meg magamtól ezt a kis jót?! Utólag persze beláttam, hogy nem figyeltem túlságosan a mennyiségekre, és többet ettem, mint amire valójában szükségem volt. Ha ízlik valami, akkor hiába érzem, hogy már jóllaktam, tovább csipegetek belőle. Mindig is örömet jelentett számomra az evés, sőt gyakran a stressz oldására is ez volt a megoldásom. Szeretek főzni, és imádom a finom, különleges ételeket, ráadásul a férjem is odavan a gasztronómiáért, így ez lett a közös szenvedélyünk.
Cikázó gondolatok
– Sosem voltam túl jó alvó, valahogy nem tudom a gondolataimat kikapcsolni, és lefekvés előtt még az adott nap történései peregnek a szemeim előtt, ráadásul hajlamos vagyok régi dolgokon is rágódni. Egyre többször próbálom meditációval lecsendesíteni az elmémet, és a gondolataimat elterelni a problémákról. A testvérem a jógát ajánlotta, ami viszont elég távol áll tőlem, én inkább a sportban hiszek. Egy kiadós edzés biztosan segít a stresszkezelésben, és ha fizikailag jól elfáradok, akkor este talán könnyebben alszom el.
Új szokások bevezetése
– Pozitív csalódás, hogy a program alatt nem kell éheznem, hiszen napi ötször étkezem, és kiegyensúlyozott a táplálkozásom. Az egészséges életmóddal és étkezéssel kapcsolatban is kaptam tanácsokat, amiből jó párat a jövőben beépítek a család életébe. A gyerekek nyitottabbak rá, a férjem viszont inkább marad a jól bevált ízeknél. (mosolyog) Kezdek hozzászokni ahhoz, hogy miután megettem a kimért adagot, tartok egy kis szünetet, mert ez a néhány perc épp elegendő arra, hogy érezzem, nem is vagyok már éhes, csak a szemem kívánná a többi falatot. Az biztos, hogy ez a program nagyfokú önuralomra tanít. Természetesen a finom ételekről nem kell teljesen lemondanom, mert hiszek abban, hogy mértékkel mindent lehet enni, de bizonyos korlátokat azért fel kell állítani. Megtanultam azt is, hogy az életmódváltás egyik alappillére az elegendő folyadékbevitel. Sok esetben én is azt tapasztalom, hogy az éhség mögött valójában szomjúság áll, tehát ha nem iszunk eleget, akkor többet fogunk enni a kelleténél. Ez is egy fontos tanulsága volt a táplálkozási tanácsadásnak.

BodyShape Kalocsa életmódváltás tudatos táplálkozás Impulzív Magazin

A mozgás öröme
– Januárban megfogadtam, hogy elkezdek rendszeresen edzésekre járni. Régebben, hébe-hóba eljutottam aerobikórára, de a sport nem volt az életem szerves része. Pár hónapig ugyan kitartott a lelkesedésem, de aztán egyre ritkábban mozogtam, pedig hiányzott az edzés, és éreztem is, hogy a testemnek és a lelkemnek is szüksége lenne rá. A sors keze, hogy megnyertem ezt a versenyt, így már heti rendszerességgel tekerhetek az InfraSlimX kapszulában, ahol a kedvenc zenéimet hallgatva még jobb teljesítményt tudok kihozni magamból.
Szerepcsere
– Most minden egyes napunk tervezést igényel, és az ételeket is igyekszem előre elkészíteni, hogy ne később kelljen velük bíbelődni. A férjemre teljes mértékben számíthatok, most több időt tölthet a gyerekekkel és ez számára egyáltalán nem teher. A logisztika azért olykor óhatatlanul is némi feszültséget okoz. (nevet) Nyilván eddig én voltam többet a kicsikkel, de most fordult a kocka, és néha nehéz megoldani, hogy mindenre elegendő idő jusson, de azért elég jól alakulnak a heteink. Azt is észrevettem, hogy most estére jobban elfáradok, és ebből adódóan olykor türelmetlenebb vagyok a kelleténél, de közben meg lelkileg feltölt az a minőségi idő, ami a szalonban vár rám, és ami csak rólam szól.
Testi-lelki megújulás
– Eddig még nem próbáltam ki egyetlen testkezelést sem, úgyhogy kifejezetten vártam az alkalmat. Amíg a gép dolgozik, a testem formálódik, a lelkemet pedig mintha simogatnák. Nagyon jól esik, hogy kimozdulhatok otthonról, és tényleg van énidőm, a szalonban pedig teljesen ellazulhatok: mindenki lesi a kívánságaimat, ami nagyon jól esik. Próbálok tudatosan odafigyelni, hogy ezt az időt tényleg csak magamra fordítsam, és befelé figyeljek. Néha már sikerül teljesen kizárnom a külvilágot! (nevet)
A változás útján
– Már két hét után látom a változást: a bőröm sokkal feszesebb, a narancsbőrös területek pedig fokozatosan kisimulnak. Egyre jobban tetszik, amit a tükör mutat! Sosem volt túl nagy önbizalmam, ezért dolgoznom kell azon, hogy szépnek lássam magam, de azt hiszem, hogy jó úton haladok. Elhatároztam, hogy a program után is folytatni fogom az egészséges életmódot, mert amióta az új szokásokat bevezettem az életembe, sokkal energikusabb vagyok.

Fotó: Panna

(X)

Szerző