Edzettél már valaha tikkasztó meleg nyári napon, mondjuk a sivatagban, ahol akár 45-50 fok is lehet? Megmozdulni is nehéz, nemhogy sportolni, pedig a melegben a szervezet automatikusan leadja a hőt, izzadáskor a különböző méreganyagoktól szabadulhatunk meg, és ezzel együtt a felesleges kilók is leolvadnak rólunk. Ezzel biztosan nem mondtam újat, de azzal már igen, hogy kifejlesztettek egy olyan kombinált fitneszeszközt, mely az alakformálásban egyedülálló, hiszen egyszerre több különböző technológiát kombinál, és nem mellesleg olyan érzésed lehet, mintha a sivatagban kerékpároznál. Na jó, nem teljesen, mert itt a kényelem elsődleges, de a meleg azonos.


Miről is van szó?
Az InfraSlimX egy zárt kabin, melyben egyszerre érvényesül a vákuummasszázs, az infrakezelés, a kollagén fényterápia, az ózon- és oxigénterápia, valamint az aromaterápia jótékony hatása.
Képzelj el egy fekvő kényelmes kerékpárt, melyben deréktól lefelé kapszulában tekersz, közben pedig élmény a mozgás, hiszen YouTube-on kiválaszthatod a kedvenc zenédet, amire igazán fel tudsz pörögni vagy kereshetsz egy izgalmas HBO Go-n megtalálható filmet is. De azt kalkuláld bele, hogy a tekerési idő 30 vagy 50 perc lehet, így ki kell bírnod a következő edzésig a film folytatását.
Ebbe a gépbe beleépítettek mindent, ami elősegíti a méregtelenítést, formálódást és a fogyást, azzal a hiú ábránddal azonban nem kecsegtetnek, hogy neked semmit sem kell tenned, csak várni a csodát és álmodozni a tökéletes alakról. Itt ugyanis neked is oda kell tenned magad, a mozgást nem lehet megúszni, ezt semmi sem helyettesíti, csupán a különböző technológiákkal még hatékonyabbá teheted és a folyamatot felgyorsíthatod. És ami még fontos, hogy ne felejts el elég folyadékot inni, ha ezt az edzést választod.


1. Melegben leolvadnak a kilók!
Jól tudjuk, hogy az izzadás rettentő fontos, hiszen izzadáskor a különböző külső hatásokra fokozódik a vér- és nyirokkeringés, a verejtékmirigyek kiválasztják a test folyadékaiból és szöveteiből a káros anyagokat, majd azokat a bőr pórusain át kivezetik a szervezetből. Az izzadás során nagyjából 70-80%-nyi víz, illetve a maradék hányadban olyan anyagok távoznak a verejtékkel a testből, mint például a koleszterin, a zsírsavak, de nehézfémek és egyéb káros anyagok is. Az izzadás fokozódik a testmozgás közben vagy a hőmérséklet növelésével, ilyen alkalom az infraszaunázás is. Mindkét módszer gyorsítja a sejtanyagcserét, és hozzájárul a fogyáshoz és alakformáláshoz. Az InfraSlimX azért innovatív gép, mert ezt a két tudást felhasználták a gép kialakításánál, azaz a melegben való bringázással ez a folyamat együttesen felgyorsítja a méregtelenítő folyamatokat. A mélyre hatoló infrasugarak erejével tágítja az ereket, serkenti a keringést, így a testmozgás révén keletkezett sejtanyagcsere melléktermékei és a méreganyagok gyorsan távoznak a szervezetből, és a zsírbontás is azonnal megkezdődik.
2. Az oxigénterápia megakadályozza az izomlázat
Tekerés közben 70%-os tisztaságú oxigént lélegzel be, ezzel pedig az összes kedvező élettani folyamat felgyorsul, és az edzés számottevően könnyebbé válik, sőt a hirtelen nagy izommunka után kialakuló izomláz is az oxigénhiányos állapot következtében alakulhat ki, így ebben a gépben ezt megússzuk.
3. Kollagénrostok visszaépülése
A kollagén-fényterápiás kezelés hatására a kollagénrostok visszaépülnek, feszesedik a bőr és a kötőszövet, csökkennek a gyulladások, valamint javul a víz- és oxigénfelvétel. A bőr visszanyeri rugalmasságát és vízmegkötő képességét. Az erek is megerősödnek, és a jobb vérellátás következtében a bőr természetes regenerálódása felgyorsul. Az infra- és a vörös fény együttesen kíméletessé teszi az ízületek számára is a mozgást, garantálja azok átmelegedését, az esetleges lerakódások távozását.


4. Bevetették a hatékony illóolajokat is
Az aromaterápia alapja az illóolajok fájdalomcsillapító, stresszoldó, valamint érzelmekre és hangulatra való pozitív hatása. Az illóolajok nem csak csökkentik a stresszt, de fokozzák a keringést és a méreganyagok kiválasztását, valamint csillapíthatják a gyulladást. A vízzel hígított illóolaj a kezelőtérbe permetezve azonnal elpárolog, és a légzés útján, illetve a bőr pórusain át jut a szervezetbe. Miközben a mélyre hatoló infrasugarak serkentik a keringést, és fokozzák a sejtanyagcserét és méregtelenítést, az aromaterápia támogatja ezeket a jótékony folyamatokat, valamint segít a jó közérzet elérésében. A kellemes melegben frissítő érzés az aromás permet, az illata pedig magért beszél.
5. Ózonterápia
Az ózonterápiás funkció tisztítja, feszesíti a bőrt, és tovább serkenti az infrahő által is felfokozott sejtanyagcserét, ezen kívül a sebeket gyógyítja, fertőtlenít és bőrstimuláló hatása a kollagén-fényterápiával kiegészítve elősegíti a bőr természetes regenerálódását.
6. Így végre megszabadulhatsz a narancsbőrtől is
A vákuum a kötőszövetek stimulációja révén szintén elősegíti a felesleges anyagok távozását a sejt közötti térből, és már egy kezelés után szemmel láthatóan csökkenti a narancsbőrt, fokozza a kötőszöveti rostok rugalmasságát.

Az InfraSlimX-ben egészen egyszerűen élmény a mozgás. Ha szeretnéd Te is átélni a csúcstechnológiás gép hatását, akkor kipróbáld ki Kalocsán a KiwiSun-ban. Érdemes iparkodni, mert az időpontok vészesen fogynak, ne hagyd az utolsó pillanatra a bejelentkezést. Hidd el, ha egyszer ráveszed magad, utána garantáltan beleszeretsz ebbe a mozgásformába – ez biztos!


Fotó: InfraSlimX

Szerző