Amerikából jött, mestersége címere: tanár.

Nicholas Andrew Taurus az amerikai „Narancsvidékről”, Kaliforniából érkezett kis hazánkba. Jelenleg a Kalocsai FGYÁI Belvárosi Iskolájában tanít angolt. Mielőtt Kalocsára költözött, történelmet tanult a California State University-n (Kalifornia Állami Egyetem), Fullertonban. Szülei és lánytestvére várják, hogy egyszer hazatérjen. Rajong a történelem iránt, szabadidejét pedig olvasással, kosárlabdával vagy az edzőteremben tölti. Sportrajongó, kedvenc csapatai a Green Bay Packers (amerikai futball), Los Angeles Lakers (kosárlabda), Los Angeles Dodgers (baseball). Az ittlétről, a változásokról és a munkájáról kérdeztük.

Mikor döntöttél úgy, hogy Európába szeretnél költözni?
Mindig is szerettem Európát, már csak a történelem iránti érdeklődésem miatt is. 2010-ben, 18 éves koromban jártam először Európában. Már a diplomám megszerzése előtt elhatároztam, hogy szeretnék ide jönni és tanítani, hogy aztán a munka mellett utazhassak és ellátogassak azon helyekre, melyekről mindeddig csak olvastam.

Ha jól tudom, nem Magyarország szerepelt a listád első helyén. Hogyhogy most mégis itt vagy?
Eredetileg Lengyelország volt a cél, de amikor az lengyelországi tanári programok között keresgéltem, egy CETP (Central European Teaching Program) nevű ösztöndíjra bukkantam. Miután rákattintottam az interneten, nagyon érdekesnek találtam, habár az eredeti tervtől eltérően ez a pályázat Magyarországra szólt. Utánaolvastam a pályázatnak, tájékozódtam, képeket néztem Magyarországról, aztán „Miért is ne?!” alapon jelentkeztem.

Könnyű döntés volt, hogy egy másik országba, kontinensre költözz? Hogyan fogadta a családod?
A döntésemet több tényező is megkönnyítette. Többek között az is, hogy a történelem diploma nem örvend nagy keresletnek az Egyesült Államokban. Ez viszont egy olyan állás, amelyben kiteljesedhetek, hasznát veszem a képességeimnek és értékelik is a munkámat. Emellett pedig utazhatok is, amit egyébként is nagyon szívesen teszek. Kaliforniát is élvezettel hagytam ott egy időre, mivel túlzsúfolt és meglehetősen drága is. A családom pedig maximálisan támogatott a döntésemben. Bár éppen az ő hiányuk okoz némi nehézséget.

A cikk folytatását az Impulzív Életmód Magazin 2018/2. számában olvashatod el.

Szerző