Üdítő érzés megismerkedni egy olyan emberrel, akivel már az első percben érzed a közös „rezgést”. Hasonlóan látjátok a világot, közösek az érdeklődési pontjaitok. Efféléket éreztem én. Ismerjétek meg ti is egy kicsit közelebbről Krizsán Brigittát! 
Hogyan választod meg a cikkek témáit?
Mentálhigiénés szakemberként a lelki egészség védelme a feladatom. Szerencsére minden területre bevihetőek a lélekkel, a lelki folyamatokkal kapcsolatos témák. Nincs az a korosztály, státusz, életbeli szerep, melyben ne lennének problémák. A veszteségek, krízisek, stressz életünk természetes velejárói, tehát elkerülhetetlenek. Mint ilyenek nem jelentenek kóros folyamatokat, nem betegségek, de megbetegíthetnek. Éppen ezért meg kell tanulnunk kezelni és feldolgozni ezeket a helyzeteket.
Mi a célod a cikkekkel?

A hangsúlyt a megelőzésre helyezem. Hiszem, hogy számtalan testi betegség elkerülhetővé válna, ha nem hárítanánk ezeket a témákat és mernénk beszélni róluk. Mindehhez reális önismeret és kellő önbizalom szükséges. A mai társadalomban nem szeretünk érzelmekről beszélni, nem szabad sírni. Szeretnék ezen  egy kicsit változtatni. Ha csak öt ember ismeri fel ennek fontosságát, már sokat tettem.

A cikk folytatását az Impulzív Életmód Magazin 2018/5. számában olvashatjátok el.
Fotó: Kesztyűs Attila

Szerző