Merthogy bizony van ilyen! Nyilván hallottál már róla, mi több, talán át is élted néhányszor. A Jelenlét nyári szünetről visszatérő stábja azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy az évszakváltás ne nyomja rá bélyegét az általános kedélyállapotodra. Valójában az őszi depresszió jelenségét boncolgatva tárul fel, hogy ha a fránya biológiának ellenszegülhetnénk, akár könnyen a hátunk mögött tudhatnánk ezt a nemszeretem jelenséget.


Ugyanis a cikk alján található lejátszóra kattintva, a Gillich Panna főszerkesztőnk vezette beszélgetésben, magazinunk szerkesztői, Adél, Emma és Vöri éppen arra csodálkoznak rá, hogy az évnek mennyire szerethető szakaszába léptünk. Ha elvonatkoztatunk a világban zajló eseményektől, és szűkebb környezetünkre, családunkra, barátainkra koncentrálunk, észrevesszük, hogy egy színes, ízes, illatos időszak áll előttünk, ami sajátos kikapcsolódási és szórakozási lehetőségekkel kecsegtet.
Nem kell nagy dolgokra gondolnod, hiszen akár egy barátságtalan, szürke, esős nap is lehet olyan izgalmas, fordulatos, mi több, vidám, mint egy hamisítatlan „vénasszonyok nyarán” ránk virradó reggel. Ehhez igyekszünk fogódzókkal szolgálni nyárbúcsúztató-őszköszöntő műsorunk szűk félórájában.
Vajon Adél tanárként, mi mindent „ment át a nyárból”, vagy „indít újra” szeptemberben, ami az utóbbi hónapokból kimaradt? Na és Emma, mint fotós, milyen új perspektívát lát egy másféle lencsén keresztül az „őszi depresszió” leküzdésére? És vajon mire esküszik az „örök pozitív” Panna, amitől akkor is elégedetten tud a tükörbe nézni, amikor az ablakból feltáruló reggeli látvány hatására, inkább a fejére húzná a takarót? Ezekre a kérdésekre, és reméljük, hogy ennél sokkal többre is választ kaphatsz, ahogyan arra is, hogy miért tekintünk az őszre az elmúlás és az új kezdet kettősségével? Szóval jó, hogy újra találkozunk a nyári szünet után. Tarts velünk ismét, és ne feledd, hogy visszahallgathatod exkluzív nyári beszélgetéseinket is dr. Hevesi Krisztinával, Szabados Ágival, Tari Annamáriával és Al Ghaoui Hesnával!

Szerző