Amikor újra végig hallgattam magazinunk hétről hétre jelentkező podcast műsorának aktuális epizódját – és felidéztem az ennek alapjául szolgáló teljes beszélgetést – el kellett indítanom a Beatles-től a „Here Comes The Sun” klasszikust, hogy úgy érezzem, legalább képletesen lesüt rám a nap a nehéz percek után. Aztán rájöttem, hogy a kemény pillanatok ellenére sokkal több jót és derűt adott ez a műsor, mint torokszorító mozzanatot – remélem, egyetértesz majd!
Kiváltképp nehezítette ennek a résznek a felvételét, hogy még mindig „karantén-módban” dolgozunk – mind-mind home officeban ülünk, és egy online csevegőablak közvetítésével beszélgetünk, holott nem egy pillanat volt a felvétel során, amikor talán jól esett volna egy együttérző vállveregetés, egy bíztató „élő” pillantás, egy erőt adó összemosolygás. Mai műsorunk témája ugyanis: építő pofonok, a kudarc megélése, megértése és feldolgozása.
Helyes-e rettegni a kudarctól, mint ördögnek a szenteltvíztől? Nem helyesebb-e a kudarcra, vagy ahogy mai podcastunkban többször elhangzik, az élet által beküldött gyomrosokra előre vivő útjelzőként tekinteni? Erről beszélget a lejátszóra kattintva, a minidig pozitívan és bizakodó félmosollyal a jövő felé forduló Gillich Panna főszerkesztőnk moderálásában magazinunk három szerkesztője, Enzsel „a kirúgásból tanultam a legtöbbet” Adél, Póli „majd később elmesélem, milyen kimászni a gödörből, amiben vagyok” Emma, és Vörös „barátkozz meg vele kishaver, hogy a kutyának sem kellesz” István.
Felvállaltunk nehéz történeteket és őszintén mesélünk életünk néhány megkeserítő emlékéről, annak a reményében, hogy a hasonló cipőben járóknak esetleg fogódzót adhat, esetleg segít újra, más szögből értékelni élethelyzeteket. Induljon a lejátszó – légy velünk az elkövetkező fél órában!

Szerző