A Pulse Gym a szemünk előtt cseperedett fel: a kezdetben személyi edzésekre fókuszáló helyből, ma már egy igényes, jól felszerelt konditerem lett. A tulajdonosa Gyuricza Tibi – szakmáját tekintve tűzoltó -, aki még ma is elcsodálkozik azon, hogy konditerem-tulajdonos. Hogyan született a Pulse Gym? Erről beszélgettünk Tibivel.

Pulse Gym konditerem Kalocsa edzés
– Mikor szippantott be a konditermek világa?
– 16 évesen lefogytam 32 kilót, és úgy gondoltam, hogy ideje elkezdeni sportolni, hogy izmosodjak. Már akkoriban is menő volt konditerembe járni, így a barátaimmal rendszeresen edzettünk. Ha ezt a lépést nem teszem meg, talán fel sem vesznek tűzoltónak, hiszen az állapotfelmérésen erőnlétre volt szükség.
– Miért vonzott a tűzoltó hivatás?
– A legtöbb gyermek egyenruhás szeretne lenni, így voltam ezzel én is. Ez egy olyan hivatás, amit a társadalom megbecsül, emellett lehetőségünk és kötelességünk is sok embernek segíteni.
Kanyarodjunk vissza a konditeremhez. Egy bizonyos ponton megfogalmazódott benned: milyen jó lenne egy saját teremben edzeni!
– Ez így igaz! A kondizás attól kezdve az életem meghatározó része lett, és edzés után elfáradva, olykor arról elmélkedtünk, milyen jó lenne egy saját vállalkozást indítani. Látod, már akkor álmodoztam erről, de nem mertem megtenni az első lépéseket, mert először egy konkrét tervet szerettem volna, ami mentén el lehet indulni. Lassan kialakult bennem, milyen lenne az ideális konditerem, ahova szívesen járnék. Azt is láttam, hogy a személyi edzések egyre szélesebb teret nyernek, ezért amikor az álomból valóság lett, éppen ezt a rést próbáltuk kitölteni. Utána lépésről-lépésre alakultunk át konditeremmé, ahol természetesen most is folyamatosan tartunk személyi edzéseket is.

Pulse Gym konditerem Kalocsa edzés
– Áruld el a titkot: milyen az ideális konditerem?
– Két fontos dolgon áll vagy bukik minden: kulcsfontosságú a konditerem felszereltsége, és a személyzet hozzáállása is sokat nyom a latba. A Pulse Gymben egy frissebb hullámot követünk, újfajta edzéseket tartunk, amikhez speciális felszereltség kell, ilyen például a TRX, illetve más a saját testsúlyos edzések is. Ezeket nálunk lehetett először kipróbálni a városban. Ebben folyamatosan fejlődünk, az edzőink rendszeresen vesznek részt képzéseken, így a tudásuk abszolút naprakész. Ezen kívül azt szeretném elérni, hogy ha valaki betoppan a terembe, akkor egyből lássa, hogy ez egy igényes hely. A minőséghez hozzátartozik, a tisztaság és a rend – ez létfontosságú, hiszen káoszban nem lehet nyugodtan és főként biztonságosan edzeni.
– Hallottam a kollégáidtól, hogy kínosan ügyelsz a rendre, már-már mániákusan.
– Ebben van valami, szeretem, ha minden precízen a helyére kerül. Egyszerűen zavar, ha egy step pad nem olyan szögben áll, mint a többi, és késztetést érzek arra, hogy megigazítsam. (nevet)
– Te az a főnök vagy, aki pontosan belelát a konditerem működésébe, hiszen trénerként is dolgozol. Mit vársz el a többi edzőtől?
– Pontosan tudom, hogy mivel jár egy edzésre való felkészülés és annak megtartása. Minden vendég más, különböző problémákkal érkeznek, nincs egyetlen jó megoldás, ami mindenkinek hasznos lehet, itt a személyre szabott tervek működnek. Ezért kell felkészültnek lenni, csak így tudunk segíteni. Nem beszélve arról, hogy a személyi edző azon kívül, hogy a sportolni vágyó igényeinek, illetve fizikai állapotának megfelelő mozgástervet összeállítja, egyben lelkileg is támaszt nyújt. A tréning során gyakran felszínre jönnek azok a problémák, amik az adott napon a vendég lelkét nyomják. Nyilván ezekre is jól kell reflektálnunk, de néha elég csak meghallgatni őket, így az itt töltött idő nemcsak testi, hanem lelki felüdülést is nyújt számukra.
– Hogy tudsz egyszerre ennyi szerepben helyt állni?
– Biztos magánéleti háttér van mögöttem, és az edzőtermes csapatomban is megbízom, mert tudom, ha nem vagyok jelen, akkor is minden az elvárásaimnak megfelelően működik. Most már eljutottam arra a szintre, hogy a sok tennivalóból valamennyit átadok a munkatársaimnak, mert érzem saját magamon, hogy ennyi feladat mellett, már nem tudom a maximumot nyújtani. Nem szabad, hogy az állandó hajtás a minőség rovására menjen.

Pulse Gym konditerem Kalocsa edzés
– Nehéz megtalálni az egyensúlyt munka és magánélet között, hiszen miközben a vállalkozásodért küzdesz, és folyamatosan fejlődni szeretnél, addig olykor lemerülnek az „akkumulátoraid”.
– Ez rettenetesen nehéz, hiszen őrült nagy energiát kell beletenni ahhoz, hogy jól működjön egy vállalkozás. Mindig az hajt előre, hogy elérjem a kitűzött célomat, persze utána újabbak fogalmazódnak meg bennem, így könnyedén bekerülök egy mókuskerékbe, ahol már csak magamra nem jut energia. Igazból egy idő után elmosódik az a bizonyos határ, ami jelezné, hogy meddig lehet menni, és mikortól jelentkeznek azok az apró jelek, amik arra utalnak, hogy ezt a hatalmas hajtást nem lehet tovább folytatni. A test előbb-utóbb megnyomja a stop gombot, de nem érdemes addig eljutni. Nekem is idő kellett ahhoz, hogy ezt felismerjem, és ma már egész jól menedzselem az életemet.
– Azt veszem észre, hogy nálatok a jó hangulat garantált, az edzések közben akár barátságok is kötődnek.
– Már a kezdetektől szem előtt tartottam azt is, hogy a Pulse Gym egy összetartó közösségé formálódjon, ahova jó érzés tartozni. Ennek fontos része természetesen az is, hogy a munkatársaim színvonalas edzéseket tartsanak. Azt várom el tőlük, amit saját magamtól is: a vendégeink szakmailag jól felépített tréningeken vehessenek részt, a felmerülő kérdéseikre pedig pontos és kielégítő választ kapjanak a szakembereinktől. Nyilván folyamatosan figyelemmel kísérjük az itt sportolókat, és ha azt látjuk, hogy valaki rosszul végzi a feladatot, esetleg helytelenül használja a gépet, akkor tanácsot adnunk neki, hiszen az elsődleges szempont az, hogy az edzés hatékony legyen, és elkerüljük a sérüléseket. Ha pedig egy vendégünk egyedül szeretne edzeni, akkor segítünk, ha elakad, vagy elveszik a gépek között. Ez egy gesztus, ami biztosan jó élményként marad meg.

Pulse Gym konditerem Kalocsa edzés
– Azt csiripelték a madarak, hogy itt a humor lételem.
– Én akkor vagyok jó főnök, ha a munkatársaim motiváltak és jó kedvvel jönnek be az edzőterembe, a munkát szinte nem is munkának tekintik, és ha ez hiányzik, akkor képtelenség együtt fejlődni. Ezért rendkívül fontos számomra, hogy a csapat lelkesen vesse bele magát a munkába, így a humor részemről elengedhetetlen, és ezt a pozitív hozzáállást átveszik a körülöttem lévők is. A vendégek is meg szokták jegyezni, hogy itt mindig van indok a jókedvre.
– Szoktál edzeni a saját termedben?
– Nagyon ritkán van időm, csak úgy lejönni a konditerembe mozogni, de ha két személyi edzés között felszabadul egy kis időm, akkor én is sportolok.
– Ilyen konditermet álmodtál magadnak?
– Három évvel ezelőtt még nem hittem volna, hogy a stúdióból mára egy konditerem születik. Nem szoktam elégedetten hátradőlni a székben, inkább folyamatosan a fejlődésen töprengek. Tudod, sokszor azt érzem, hogy egy pillanatig sem lehet megállni, és csak élvezni, ami van, pedig olyan jó lenne. Mostanában kezdett el zavarni, hogy még egészen eddig nem volt olyan, hogy csak úgy, külső szemlélőként figyelném a konditermet, és tudatosítanám magamba, hogy mindezt sikerült elérnem. Valahol belül még most sem hiszem el, hogy ez mind a munkám gyümölcse.
– Milyen célokat látsz még magad előtt?
– Régóta motoszkál bennem gondolat, hogy egyszer olyan jó lenne, ha más városban is születne egy Pulse Gym konditerem. Erre még várnom kell, de valahol ez lenne a végső cél.

A Pulse Gymben is felhasználhatjátok az Impulzív Plusz kártyánkat, részletek: itt.

Fotó: Mészáros Máté

Szerző