Izgalmas kirándulásra invitáltunk legutóbbi Jelenlét epizódunkban, amelyben kicsit formabontó szempontból kezdtük az ünnepre hangolódást. Az akkor még csak közelgő adventi időszak és a karácsony embert próbáló oldalát világítottuk meg, de ugye nem gondoltad, hogy ezekkel a „sötét gondolatokkal” vezetünk át 2021-be? Íme, egy ízig-vérig impulzív, abszolút száncsengős, fényárban úszós, cuki, de mély gondolatoktól sem mentes karácsonyi Jelenlét!

Podcastunk legújabb, és egyben legutolsó 2020-as adásában, „a szomszéd Télapója mindig zöldebb” Gillich Panna főszerkesztőnk oldalán, az idén karácsonykor messzi távolba szakadt, de magát ott is remekül feltaláló Enzsel Adél, a karácsonyfa mellé három napra beköltöző Szécsényi Szilvi, és az ünnepekre Jamie Olivert megszégyenítő menüsort rittyentő Póli Emma szerkesztőink szólalnak meg.

Dickens után szabadon, mondhatni megidéződnek az „elmúlt karácsonyok”, a „jelen karácsonyának”, és a „remélt jövő karácsonyának” a szellemei.
Te magad az egymással harmonizáló színekbe öltöztetett, letisztult, szinte mérnöki precizitással dísztett fára, vagy a minden színárnyalatban pompázó, dísz- és fényárban úszó fenyőre esküszöl? Számodra december 24. a díszítés napja, vagy már a várakozás idején „felöltözteted” a fát a lelkeddel együtt? Hiszel még az angyalok, a Jézuska, vagy a Télapó történetében? Ha igen, szerencsésebb vagy, mint például Panna, aki elég kézzelfogható módon bizonyosodott meg arról, hogy őt bizony nem a lappföldi nagyszakállú ajándékozta meg anno, de erről majd később!

A hasznos és praktikus, vagy a kevésbé hasznos, de „tuti örülni fog neki” ajándék a menő? Egyáltalán: ajándékozzunk karácsonykor? Ha igen, hogyan? Ha nem, miért nem? Millió kérdés, millió válaszlehetőséggel – és sok közülük az előtted álló bő fél órában is felmerül, ha a lejátszó gombra böksz! Ho-ho-ho-hóóó, hadd szóljon, és találkozzunk 2021-ben is! Köszönjük az idei lejátszásokat, kedveléseket, megosztásokat, biztató vagy építően kritikus szavakat – mi jövőre is jelen leszünk, reméljük Veled!

Szerző