A következő héten folytatódott a kaland! Sokkal könnyebben ment már minden: az öltözés, összeszerelés… De még sok új dolgot rejtegetett ez a nap is!

Már nem a pár méteres medencében gyakoroltunk, hanem átbandukoltunk a mélybe, ahol először megtanultuk, hogyan menjünk be a vízbe palackkal a hátunkon. Mint a filmekben, tudják mire gondolok? A csónak vagy hajó széléről a búvárok hátrafelé „beledőlnek” a vízbe. Na, mi pont ezt csináltuk, csak a medence széléről. Nem olyan egyszerű! Hátrafelé húz a palack és így kell belezuttyanni a vízbe. Majdnem sikerült, csak levertem a palackkal a csempét… Hát, igen, vannak ilyen bakik… Nem sikerülhet minden elsőre!
Eddig nem említettem, hogy mindig párban búvárkodunk, soha nem vagyunk egyedül a vízben. Ennek fontos szerepe van, de erről majd a nyíltvízi merüléseknél írok. Szóval, én a tesómmal merültem, mellettünk pedig Kata figyelt ránk: javította a hibáinkat és segített, ha elbizonytalanodtunk!

Ezen a napon még egy érdekes, de egyben megrázó élményem volt. Azt a szituációt játszottuk el, amikor leesik a fejünkről a maszk.
Először a Patrik vette le a maszkot az arcáról, én megfogtam a kezét és vezettem. Majd fordult a kocka, én következtem! Leszedtem a maszkot és itt összekeveredtem! Az orrunkat a maszk takarja, de amikor nem volt rajtam, hirtelen elkezdtem az orromon lélegezni. Zavart, hogy a reduktoron keresztül kifújt levegő buborékjai birizgálják az orrom. Azt se tudtam, mit tegyek! Köhögtem, fuldokoltam és fel akartam minden áron menni, hogy levegőt kaphassak.…….
A cikk folytatását az Impulzív Életmód Magazin 2017/3. számában olvashatjátok el.

Szerző