Itt a tavasz, melegedik az idő, nyílnak az illatos virágok, és végre talán kimerészkedhetünk a friss levegőre, ahol a bódító virágillat mellett könnyen kedvet kaphat az ember egy ugyancsak bódító történethez. Most a tavasz beköszöntével öt romantikus történetet ajánlunk.

könyv könyvajánló olvasás romantikus szerelem Impulzív Magazin
Alice Hoffman: A tizenharmadik boszorkány
Alice Hoffman története egy mágikus realizmussal átitatott, bonyolult kapcsolatokat rejtő családregény. A Sparrow lányok mindegyike egy különleges képességgel bír, amely a tizenharmadik születésnapjukon tör felszínre. Ez az adottság lehet az, hogy a tulajdonosa nem érez fájdalmat, vagy tudja, ha hazugság hangzik el, esetleg ismeri mások álmait, avagy – ahogy az éppen a vérvonal legifjabb tagjával, Stellával történik – előre látja mások halálát. Az érkező tavasz pedig nem csak bonyodalmakat, hanem bizony szerelmet is hoz Unity lakóinak.

könyv könyvajánló olvasás romantikus szerelem Impulzív Magazin
Nicolas Barreau: A nő mosolya
Mi jelentene jobb kikapcsolódást, mint egy kötet, ami egészen Párizsig repít el minket? Aurélie egy francia étterem tulajdonosa, aki egy nap különös könyvre bukkan, melyben ráismer a vendéglőjére, sőt mi több, saját magára is. Ezután kutatni kezd a rejtélyes szerző után, ám ez nem bizonyul egyszerű feladatnak, főleg mert a könyv mögött álló személy egészen másmilyennek ígérkezik, mint azt korábban gondolta.

könyv könyvajánló olvasás romantikus szerelem Impulzív Magazin
Rachel Smythe: Lore Olympus
Aki rövidebb, gyorsabban fogyasztható olvasmányélményt keres, annak tökéletes választás lehet Rachel Smythe csodálatos képregénye, amely a görög mitológiából ismert Perszephoné és Hádész történetét dolgozza fel, modern köntösben. Azonban óvatosan merészkedjen a kedves olvasó a történet közelébe, ugyanis rendkívül addiktív!
Azok számára, akik angolul szeretnének olvasni, a teljes történet ingyenesen elérhető a Webtoonon, de már magyarul is megjelent belőle az első három kötet.

könyv könyvajánló olvasás romantikus szerelem Impulzív Magazin
Emma Lord: Tweet Cute – A tweetcsata
Egy étteremlánc és egy kis családi vállalkozás ütközik össze a Twitteren, amely ahhoz vezet, hogy a két osztálytárs – Pepper és Jack – a való életben közelebb kerül egymáshoz, miközben a családi fiókban szellemes tweetüzenetekkel bombázzák egymást. Mivel a fiatalok utolsó évüket töltik a középiskolában, ezért a közösségi média platformüzemeltetésén felül a továbbtanulás rettegett ajtaján is át kell lépniük. Ha egy kedves ifjúsági románcra vágyna az ember, amely közben felfedezheti az iskolai nehézségek témakörét is, tökéletes választás ez a könyv.

könyv könyvajánló olvasás romantikus szerelem Impulzív Magazin
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Gondolkodtál már azon valaha, milyen lenne, ha kedvenc könyvszereplőiddel a valóságban is találkozhatnál? Ha nemcsak elképzelnéd őket, hanem valóban ott lehetnél velük? Nos, a 17 éves Julinak megadatik a lehetőség, hogy közelebbről is megismerje imádott könyves álompasijait, azonban ezek a találkozások nem egészen úgy alakulnak, ahogyan ő azt elképzelte. Igazán humoros és üde történet, egy magyar szerző tollából.

Fotó: Emma

Szerző