Rovat

Blog

APUlzív

#APUlzív – Amit a „sosemvolt” karantén tanított

Május elejével vidéken hivatalosan is véget ért a kijárási korlátozás, néhány napja a játszóterek is újra szabadon látogathatók, és ezen soron megszületésének pillanatában az óvodák újranyitásának a küszöbén állunk. Lecsengett a COVID-19 veszély? Véleményem szerint az még igen messze van,…

Impulzív falatok

Ideje beleszeretni a spárgába

Szegény spárga, mindig úgy érzem, hogy rossz a marketingje! Furcsán néz ki, mindenki csak bajlódik az elkészítésével, és az íze sem a megszokott… Pedig, én mondom, ha egyszer megbarátkozol vele, onnantól össze lesztek nőve. Én pár éve szerettem bele a…

Impulzív falatok

Sült padlizsánhajók

Valljuk be, néha nehéz kitalálni napról napra, hogy milyen ebéd kerüljön az asztalra. Vannak persze jól bevált kedvencek, de egy idő után könnyen rá lehet unni az ismétlődésre, és olyankor mindig jó újítani valamit – főleg hogyha az gyors, egyszerű,…

APUlzív

#APUlzív a veszélyhelyzet előttről – Ha majd nem lesz(ek)

Bevezető a bevezető előtt: Ez az írás jóval a hazai járványveszély élesbe fordulása és az országos veszélyhelyzet kihirdetése előtt született, tartalmát nem a koronavírus árnyékában élés határozta meg, de annak fényében néhány mondat, gondolatfoszlány utóbb betoldásra került. Sokat gondolkodtam, hogy…

Impulzív falatok

(S)üsd el az időt – puha perec házilag

Van egy dolog, ami még a bizonytalan időkben is garantáltan segít kicsit elterelni a gondolatainkat – ez pedig a sütés-főzés. Elég nehéz úgy alámerülni egy aggodalomspirálban, ha közben a hozzávalókat kell kimérned, vagy épp könyékig belemásznod a tésztába. Ilyenkor ugyanis…

Impulzív falatok

Az egészséges napindító – zabkása, kétféleképpen

A zabkása az egyik legjobb választás reggelire: finom, a végtelenségig variálható, könnyen elkészíthető, ráadásul tele van minden jóval, amire a szervezetünknek szüksége lehet a nap legfontosabb étkezése során. Na, nem mintha zabkását csak reggelire lehetne enni – tízórainak és uzsonnának,…

Bezár