A Jelenlét legújabb epizódjában néhány barátság körüli „tabut” járunk körbe. A jó barátság titka, a „bébé”, derül ki a podcast második feléből, amelyben szó esik a fiú-lány barátságról, de a mélyére ásunk annak is, hogy létezik-e az oviban induló, és egy életen át tartó baráti kötelék?

Ezúttal szerkesztőségünk csajos szekciója ült a mikrofonok mögé, hogy körbejárja a témát, amelynek kimerítő és átfogó kibeszélésére a Jelenlétnek egy egész évada is kevés lenne. Ezzel tisztában voltunk mi is, ezért állandó moderátorunk és főszerkesztőnk, Gillich Panna – aki egyébként is igazi „érzésember”, azaz „szívember”, ahogy mondani szokás–, főképp az érzelmek, a kötődés és a személyes élmények, tapasztalások oldaláról ragadta meg a témát.

Beszélgetőtársai az angliai távolból online bekapcsolódó Enzsel „kiakarnavelemérdekbarátságotkötniésmiért” Adél, valamint a „bébé” barátság-definíciót megalkotó Póli Emma voltak.

Nem ígérünk világmegváltást, nem is az volt ennek a beszélgetésnek a célja. Viszont, ha ez után a fél óra után, amit velük töltesz, csak egy kicsit is elmosolyodsz, vagy felidéződnek benned régi szép, és ma is aktuális örömteli pillanatok, akkor már célba értünk! Felesleges is lenne annak a mélységeibe belemennünk, hogy a lassan egy éve, a négy sarkából kifordult világunkban szinte szó szerint életet mentenek a minőségi, mély, egymásnak támaszt nyújtó kapcsolataink – amelyeket a családtagjaink mellett csak a legjobb barátainkkal ápolunk.

Legyen ez az adás a barátok nagy, közös ünneplése – oszd meg a beszélgetést azzal a barátoddal, barátaiddal, akik a legfontosabbak Neked! Most pedig katt a lejátszóra!Szerző