Rendhagyó formában emlékezett meg szerkesztőségünk a Jelenlét podcast indulásának egyéves évfordulójáról. Tavaly éppen első adásunk felvétele után hirdették ki a járvány miatti veszélyhelyzetet, ezért az online térben találkoztunk, hogy a Jelenlétet, és vele hallgatóinkat is megpróbáljuk „életben tartani”, és ennek szellemében született e heti adásunk is.

A Jelenlét célja változatlanul az, hogy hétről hétre szerkesztőink, vagy külsős vendégek, szakemberek megszólaltatásával, kicsit mélyebben tekintsünk jelen létünkbe, és próbáljuk azt minél teljesebben megélni – ami egy olyan helyzetben, ami több mint egy éve körülvesz bennünket és a világot, különösen fontos.
Erről is szó esik Gillich Panna főszerkesztőnk, illetve Enzsel Adél és Póli Emma szerkesztőink legfrissebb beszélgetésében, ahol is egy közelmúltban publikált tanulmány nyomán azokat a módszereket járják körül, illetve vizsgálják a hölgyek, amelyek segítenek megőrizni a „józan eszünket” – de legalábbis mentális stabilitásunkat –, amikor a hírek óránként halálról, betegségről és az egyén korlátozottságáról szólnak. Kifejezetten üdítően hat Emma „önpirospontozása” a mindennapi mozgásért, Panna motivációs füzete, vagy Adél „testen kívüli élményei”.
Heti adásunk témája ugyanis nem más, mint a lelki egyensúly fenntartásának fontossága – és annak lehetőségei – egy olyan világban, amelyben ezt igencsak próbára teszik a napi események. Halljuk tehát a lányokat, légy jelen velü(n)k ma is, és kattints a lejátszóra – ha pedig tetszett az adás, megköszönjük a lájkot és a megosztást!

Szerző