2020-at biztosan sokan kitörölnék az életükből – úgy általában. Mi sem mondjuk, hogy ez volt életünk éve, viszont magazinunk történetébe fontos mérföldkőként vésődött be a ma emberének talán legutáltabb esztendeje. Ekkor indult ugyanis a Jelenlét podcast, amelynek legjobb pillanataival köszöntjük 2021-et!

A podcast koncepciója szerint kéthetente jelentkeztünk volna mindennapjainkat érintő könnyedebb és mélyebb témák boncolgatásával, amelyben állandó tagként szerkesztői csapatunk emberei szólaltak volna meg, szakértőkkel, vendégekkel időről időre kiegészülve. El is startoltunk márciusban, majd derült égből csapott le ránk a #MaradjOtthon és a koronavírus – akkor még nem tudtuk, hogy csak az – első hulláma, ami azonnal felülírta a „játékszabályokat”.

Karanténüzemmódba kapcsolva, alternatív módon rögzítve az adásokat, igyekeztünk gyakrabban jelentkezni, hogy a magunk módján próbáljunk segíteni átvészelni a karanténos heteket, hónapokat. Összeállt egy többé-kevésbé állandó stáb, akik magazinunk „jelenlétesei” lettek, és meséltek elfogadásról, szeretetről, bánatról, gyászról, reményről, csalódásokról, hétköznapi feldobó és lehúzó pillanatokról, magyarán mindenről, amellyel úgy érezték, Veled lehetnek, egy asztal köré ülhetnek egy „éteri” kávéra, teára, vagy valami „keményebbre” Veled.

Aztán jött a nyári szünet, és hogy ne maradj podcast-nélkül, elindítottuk a Jelenlét Extrát, amelyben olyan neves vendégekkel beszélgettünk szintén a mindennapokat gyökeresen átható témákban: szexualitás, szerelem, képzeletbeli utazás, félelem, gyermeknevelés, mint dr. Hevesi Krisztina, Szabados Ági, Al Ghaoui Hesna, Dr. Tari Annamária, ősszel pedig dr. Zacher Gábor is „beköszönt” egy különkiadásra, illetve Gönczi Dorka párkapcsolati mediátor is vendégeskedett nálunk kétszer – egyszóval tartalmas volt az első évad.

Ha egy órára visszarepülnél 2020-ba, hogy felidézzük kedvenc műsoraink legjobbnak vélt pillanatait, amelyeket Gillich Panna, Fejes Szilvia és jómagam gyűjtöttük egy csokorba, dr. Mahalek Judit, Enzsel Adél, Póli Emma és Szécsényi Szilvi szerkesztők közreműködésével. Kattints a cikk alján lévő lejátszó „play” gombjára, hadd szóljunk!
Szerző