„Érkezik a Jelenlét podcast” címmel olvashattad Póli Emma írásában néhány napja, hogy hamarosan elindul magazinunk saját gyártású online műsora, a „Jelenlét”. Emma megírta, hogy a podcast felvétele egy ideje megtörtént, így azzal igyekszünk majd békés hangulatot csempészni az otthonodba, előkészületi kulisszatitkokkal, sajátos elmélkedésekkel és néhány igazán önfeledt pillanattal.
A „Jelenlét” első adásában kiderül majd többek között, hogy Emma szerint milyen hosszú kell, hogy legyen az ideális podcast – aztán, ha meghallgatod, és túl rövidnek érzed, akár vitába is szállhatsz vele. Kiderül továbbá az is, hogy a szerkesztőség megszólaló négy tagja, hallgat-e rendszeresen podcastokat?
Főszerkesztőnk, Panna (ő egyike a „négyesfogatnak”), azt is elárulja majd, hogy miről fog szólni a „Jelenlét”. De vajon mi köze van mindehhez Vámos Miklós József Attila-díjas írónak, forgatókönyvírónak, dramaturgnak és műsorvezetőnek? A válaszra már nem kell sokáig várnod!
Ha pedig elmorfondíroztál azon, hogy mit is jelent számodra „jelen lenni”, eláruljuk, hogy az Impuzív Online Magazin szerkesztői pontosan ugyanezt a felvetést járják körül.
Kíváncsiak vagyunk a te véleményedre is, de a podcastból kiderül, hogy egészségtudatosságról szóló cikkeink szerzőjét, Szécsényi Szilvit, vagy éppen Pannát mi döbbenti rá arra, hogy napok telnek el anélkül, hogy ténylegesen ott lennének a jelenlétben, ez a ráeszmélés pedig sokkszerűen hat.
Gasztro-Emmánk az elkapott pillanatok apró szépségeire esküszik, mert ezek azok, amik értelmet adnak a rohanó napoknak. Aztán Vöri továbbgondolta a fizikai és az online jelenlétünk kettősségét, és szóba kerül a Superbowl selfie-kid és a „terápiás mában élés” is.
Reméljük, te is jelen leszel a műsorban: meghallgatod, véleményezed, aztán megszereted és idővel követni fogod – számítunk Rád már szerdán este, amikor felkerül az első podcast adásunk.
Fotó: Emma

Szerző