Magazinunk szervezésében nemrég tartott Kalocsán nagy sikerű Lélekmelegítők előadást dr. Buda László, „Mit üzen a tested?” című, bestsellerré vált könyve nyomán. Az esten a közönség soraiban helyet foglaltak szerkesztőink is, akiket olyannyira megérintettek az előadó szavai, hogy ebben az epizódban azok esszenciáját igyekeztek csokorba szedni Neked.

Ritka az a Jelenlét, amikor egy konkrét előadó egy bizonyos fellépésére reflektálunk, de a téma sokszínűségére és az általa kavart érzelmek eklektikusságára való tekintettel, a „nyári szünet” előtti utolsó adásunkban mégis ezt tesszük. Főszerkesztőnk, Gillich Panna ezúttal Fejes Szilvia „Sziszi” és Molnár Benett oldalán tárgyalja dr. Buda László: Belső rendrakás – testi megkönnyebbülés és lelki megtisztulás című előadásán hallottakat.

Bár saját testünk a leghűségesebb társunk életünk folyamán, a vele való kapcsolatunk gyakran megromlik, ellentmondásossá válik. Viszonylag ritka, hogy valaki a hála, a szeretet, a gyengédség, az elfogadás, a tisztelet, a csodálat érzéseit a saját testével kapcsolatban rendszeresen megélje, ennek megfelelően gondoskodjon róla, és igyekezzen megérteni, komolyan venni jelzéseit, érkezzenek azok akár apróbb kellemetlenségek, testsúlyproblémák, kimerültség vagy súlyosabb betegségek formájában. Tested tükrözi érzelmeidet, gondolataidat, emlékeidet, kapcsolataidat, konfliktusaidat. Feltárul benne egész élettörténeted.” Így ajánlja kötetét online felületén a szerző, amely elindította a Jelenlét stábjának együtt gondolkodását. Kulcsszavakká válnak a „test és lélek”, mint két, egymástól elválaszthatatlanul működő és létező, valamint a „lélekseb testi tünete”, vagy a „hála”.

De minderről hogyan vélekedik Panna, Sziszi és Benett? Megtudod, ha meghallgatod aktuális epizódunkat, amellyel egyúttal nyári szünetre is küldjük a Jelenlét szerkesztőit, hogy szusszanjanak egy nagyot.
Egyúttal „felkészül” a Jelenlét Extra, podcastunk nyári különkiadás-sorozata, amelyet az idén harmadik alkalommal indítunk útjára. Ennek érdekessége, hogy közismert szakemberekkel, véleményvezérekkel, művészekkel beszélgetünk bennük az életről és fontos kérdésekről – úgyhogy nyáron sem hagyunk Jelenlét-élmény nélkül, csak a „beszélgetőgárda” lesz más. Addig is jó szórakozást, önelemzést, ráeszmélést, elengedést és hálát kívánunk legújabb epizódunkhoz!

Szerző