Mint azt a Jelenlét hallgatói már jól tudják, magazinunk podcastjának szerkesztői csapata nyaranta a háttérbe vonul, hogy néhány epizód erejéig olyan közismert embereknek adja át a mikrofont, akiknek a szavára sokan figyelnek, és akikre érdemes is figyelni. A Jelenlét Extrák sorát idén nyáron egy olyan művésszel indítjuk, akiről anno a csillagok is megjósolták, hogy „zseninek született”.

Nem vicc! Péterfy Bori, a Péterfy Bori & Love Band frontasszonya erről a történetről is részletesen mesél, az életének jeleneteit csokorba foglaló, frissen megjelent, „véletlenszülte” életrajzi könyvében. Hogy miért véletlenszülte? Ezt is elárulja legújabb epizódunkban, ahogyan azt is, hogy milyen „mélyre ásott” saját életének fentjei és lentjei között az olvasók kedvéért.
Borira jellemző, hogy semmit nem szeret a mindenki által járt, könnyű úton megközelíteni. Nem volt ez másképp a róla szóló Borikönyv kapcsán sem. – Sosem gondoltam magamra brandként, de egyre többen mondják, hogy amit én képviselek, az valóban brand. Úgy tűnik, hogy ezek szerint az önazonos művészet is válhat branddé, ami jó dolog. A tartalmával, fotóival, rajzaival, stílusával azt szerettem volna elérni, hogy ez a könyv ne egy hagyományos életrajzi kiadvány legyen, hanem egy műtárgy, amely az elmúlt évtizedek hazai kulturális életének lenyomata is egyben – mondja Bori a beszélgetés alapjául szolgáló kötetről a Jelenlét Extrában.
Bár sok szó esik a művészlétről, a beszélgetés során mindazon értékek, érzések és dilemmák is felvetődnek, melyek akár Rólad is szólhatnak: szerelem, öröm, csalódás, bánat, fájdalom, célok és félelmek. – Sokszor szorongok és hajlamos vagyok a depresszióba csúszásra, de annyira szeretem az életet és olyan sok jó ember van körülöttem, hogy kialakult bennem az a macskanő-szuperhős képesség, hogy mindig a talpamra essek. Erre az erőre egyébként minden nőnek szüksége van, hiszen kézben tartjuk a családot, a karrierünket, a szerelmet, aminek a súlya alatt persze, hogy összetörünk, de mégis mi, nők vagyunk a felelősek a világ harmóniájáért és boldogságáért – így vélekedik Bori a közel egyórás beszélgetésben. Nincs más hátra, hallgasd meg az idei nyár első Jelenlét Extráját, benne Péterfy Borival!Szerző