A kimagasló teljesítményével, foci iránti elhivatottságával és motiváltságával tűnt ki a focista társai közül, ezért az Év Férfi Labdarúgójának választották idén. A KFC oszlopos tagja, Vuits Viktor már gyermekként a testvérével a bőrt rúgta, éppen ezért nem meglepő, hogy a foci azóta is szerves része az életének. Nem túlzás, ha azt mondom, hogy második családja a KFC.

Vuits Viktor foci KFC sport Kalocsa Impulzív Magazin
Egészség és táplálkozás
Érdekelnek az egészséges életmóddal kapcsolatos újdonságok?
Sportoló révén természetesen igen. Igyekszem követni az egészséges, illetve a sportágspecifikus táplálkozással kapcsolatos újdonságokat.
Milyen ételt próbálnál ki szívesen?
Nem szeretek kísérletezni, de a churrost kipróbálnám, ami egy spanyol édesség. Sült tésztarudacskák, amelyeket forró csokoládéba mártanak.
Melyik ország ételei állnak hozzád közel?
Imádom a hazai ízeket, ezért egyértelműen a magyar konyha mellett szavazok.
Szoktál segíteni a barátnődnek a konyhában?
Bevallom őszintén, nagyon idegenül mozgok a konyhában, ezért nem vagyok nagy segítségére a páromnak, aki velem ellentétben kész konyhatündér. Próbálom a lelkesedésemmel kompenzálni a hozzá nem értésemet.

Hivatás
Mit jelent számodra a díj, amit most kaptál?
Örülök, hogy elismerték a munkámat és az egész évben nyújtott teljesítményemet. Igyekszem mindig a maximumot adni, és ez a jövőben sem lesz másképp.
Hogy lettél focista?
A foci gyerekkorom óta főszerepet játszott az életemben, de 14 éves koromig szertornáztam, ezért viszonylag későn kezdtem el a labdarúgást. Nem telt el nap, hogy az öcsémmel és a barátaimmal – akik jelenleg a csapattársaim – ne rúgtuk volna a bőrt az utcán. Ez a szenvedélyem a mai napig megmaradt. A KFC színeiben kezdtem el focizni, majd egy kis kitérővel (Győri ETO FC, Bajai LSE) kerültem vissza ismét a nevelőegyesületemhez, ahol jelenleg is focizom.
Miben tűntél ki a többi focista közül?A főbb erősségeim: a gyorsaság és a cselezőkészség.
Ha azt mondom KFC, akkor mi jut eszedbe először róla?
A klub meghatározó állomása az életemnek. Nyolc éve vagyok az egyesületnél, kisebb megszakításokkal. Rengeteg szállal kötődöm ide. Nagyon szeretek ehhez a közösséghez tartozni, jó az egész légkör. Számít jó szereplés és az elért eredmény, de ennél is fontosabb, hogy az ember jól érezze magát.
Hogy kerültél a csapatba?
Korábbi edzőm, Márton Zsolt hívott meg először az ifi csapat edzéseire. Egy iskolák közötti torna alkalmával szúrt ki magának a többiek közül. Onnantól kezdve délutánonként a suliból a pályára vezetett az utam.
Ez számodra hobbi vagy hivatás?
Gyerekkoromban mindig is a profi futball világa volt az álmom. Játszottam magasabb osztályokban és nevesebb klubokban, de sajnos nem sikerült arra a szintre jutnom, hogy ezt az álmom meg is tudjam valósítani. Jelenleg amatőrként, hobbi szinten rúgjuk a bőrt a megyei első osztályú bajnokságban. A rám jellemző győzni akaráson és a lelkesedésemen azonban semmit sem változtat ez a tény.
Bánod, hogy így alakult?
Nem, mert ezen a szinten is örömömet lelem a játékban és egy nagyszerű társaság tagjaként futballozhatok itt Kalocsán.
Miben változott a csapat, mióta új edzőtök van?
Erről még korai beszélni a felkészülés kellős közepén. Amit már azonban most le lehet szűrni, hogy egy nagyon fiatal, sikerre éhes társaság vagyunk. Az edzéslátogatottság és a hozzáállás a korábbiakhoz képest pozitív irányba változott. Egy fiatal, szakmailag jól felkészült edzőnk van, aki, ha az elképzeléseit át tudja ültetni a gyakorlatba, akkor – szerintem – szép szezon elé nézünk.
Melyik volt életed legjobb meccse?
A két megnyert Bács Megyei Kupa döntője örök emlék marad számomra. 2012-ben és 2014-ben is sikerült megnyernünk a sorozatot, melyre ha jól tudom – még nem volt példa a KFC történetében. Mindkét alkalommal idegenben játszottunk, ahová rengeteg kalocsai szurkoló kísérte el a csapatot.
Kik szerepelnének az álomcsapatodban?
Gyerekkorom kedvenc futballistája Raul Gonzalez Blanco biztosan, rajongtam a játékáért. A régiek közül Patrick Kluivert, Ronaldo és Zidane játéka is lenyűgözött. A mai játékosok közül Cristiano Ronaldo hozzáállása és szenvedélye miatt az egyik kedvencem. De rajtuk kívül is rengeteg játékost tudnék felsorolni, akiknek a játékát imádtam vagy még ma is imádom nézni.

Vuits Viktor foci KFC sport Kalocsa Impulzív Magazin
Személyes
Melyik három tulajdonsággal jellemeznéd önmagad?
Kitartó, lelkiismeretes, motivált.
Melyik a kedvenc filmed?
A boldogság nyomában című film. Ez egy életrajzi dráma, Will Smith főszereplésével.
Milyen extrém sportot próbálnál ki szívesen?
Az ejtőernyőzés nagyon vonz.
Mi érdekel a foci mellett?
Imádok olvasni és moziba járni, ezeken kívül, ha nincs edzésünk, akkor délután irány az edzőterem vagy éppen otthon erősítek. Kevés szabadidőm van a munka és a foci mellett, de leginkább ezekkel a dolgokkal töltöm el azt. A legjobb programok pedig mindig azok, melyeket a családdal vagy a hozzám közel álló emberekkel szervezünk. Ezek töltenek fel a leginkább.
Hogyan képzeled el az életed tíz év múlva?
Nem szeretek ennyire előre tervezni, inkább csak lépésről lépésre. Az általam fontosnak tartott területeken folyamatosan tűzök ki magam elé célokat. Motivált vagyok, és szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból.

Fotó: Kesztyűs Attila

Szerző