A kimagasló teljesítményével, foci iránti elhivatottságával és motiváltságával tűnt ki a focista társai közül, ezért az Év Férfi Labdarúgójának választották idén. A KFC oszlopos tagja, Vuits Viktor már gyermekként a testvérével a bőrt rúgta, éppen ezért nem meglepő, hogy a foci azóta is szerves része az életének. Nem túlzás, ha azt mondom, hogy második családja a KFC.

Egészség és táplálkozás
Érdekelnek az egészséges életmóddal kapcsolatos újdonságok?
Sportoló révén természetesen igen. Igyekszem követni az egészséges, illetve a sportágspecifikus táplálkozással kapcsolatos újdonságokat.
Milyen ételt próbálnál ki szívesen?
Nem szeretek kísérletezni, de a churrost kipróbálnám, ami egy spanyol édesség. Sült tésztarudacskák, amelyeket forró csokoládéba mártanak.
Melyik ország ételei állnak hozzád közel?
Imádom a hazai ízeket, ezért egyértelműen a magyar konyha mellett szavazok.
Szoktál segíteni a barátnődnek a konyhában?
Bevallom őszintén, nagyon idegenül mozgok a konyhában, ezért nem vagyok nagy segítségére a páromnak, aki velem ellentétben kész konyhatündér. Próbálom a lelkesedésemmel kompenzálni a hozzá nem értésemet.

Hivatás
Mit jelent számodra a díj, amit most kaptál?
Örülök, hogy elismerték a munkámat és az egész évben nyújtott teljesítményemet. Igyekszem mindig a maximumot adni, és ez a jövőben sem lesz másképp.
Hogy lettél focista?
A foci gyerekkorom óta főszerepet játszott az életemben, de 14 éves koromig szertornáztam, ezért viszonylag későn kezdtem el a labdarúgást. Nem telt el nap, hogy az öcsémmel és a barátaimmal – akik jelenleg a csapattársaim – ne rúgtuk volna a bőrt az utcán. Ez a szenvedélyem a mai napig megmaradt. A KFC színeiben kezdtem el focizni, majd egy kis kitérővel (Győri ETO FC, Bajai LSE) kerültem vissza ismét a nevelőegyesületemhez, ahol jelenleg is focizom.

Fotó: Kesztyűs Attila
A cikk folytatását az Impulzív Életmód Magazin 2018/3. számában olvashatod el.