Három gyermek mellett az élet cseppet sem unalmas, de jó szervezéssel minden megoldható. Andi anno aerobic oktatóként izzasztotta a lányokat, de második gyermeke, Panna érkezése után abbahagyta a tornát. Most viszont úgy érzi, szeretné újból azt csinálni, amit régen: edzéseket tartani, csak másképp!
– Panna és Dorci közt csupán másfél év korkülönbség van, gyorsan jöttek egymás után – kezdi a történetét Andi. Az első pár év feladta a leckét, mert Panna nagyon anyás volt, nehezen viselte, hogy a figyelmemet meg kell osztanom. Össze kellett hangolni a két gyerkőc életét úgy, hogy mind a ketten kiegyensúlyozottak lehessenek. Az alvás okozta a legtöbb problémát, sokat virrasztottunk a férjemmel, főleg, hogy Dorka nagyon sokat sírt az első három hónapban. Ezt az időszakot túl kellett élni, utána már minden zökkenőmentesen alakult. Megszoktuk, hogy milyen két pici gyermekkel az élet.
Andinak akkor nem sikerült visszamenni a munkahelyére, ezért teljesen máshogy alakult az életük.
– Otthon maradtam és újból kismama lettem. Sose gondoltam volna, hogy egyszer három gyermekem lesz. Bár amikor a második babát vártam, már felmerült a kérdés, hogy mi lesz, ha kislány lesz. A férjem nagyon szeretett volna egy kisfiút, miután egy kislányt hoztam a világra, úgy döntöttünk, hogy egy harmadikat is bevállalunk, hátha érkezik egy kisfiú is a családba.
Az első gyermeknél még aggódósabb volt, a harmadik után kevés váratlan szituáció adódhat.
– Szerintem egy laza anyuka vagyok. Nem esek már kétségbe, ha a gyermekemnek felszalad a láza, nem rohanok vele egyből orvoshoz. Ha leesik a cumi, lemosom, de nem fertőtlenítgetem. Pannánál még máshogy csináltam a dolgokat. Ha egy kicsit koszos volt a ruhája, egyből átöltöztettem, ennek az lett az eredménye, hogy ma is egyből ledobja a ruháját, ha egy kis folt kerül rá. A harmadik után ilyen apró részletekbe nem lehet elveszni.
A két nagylány segít Beninek felmászni a mászókára, megfogják a csúzda végén, na meg persze ráveszik rosszaságra is.
– Beni sokkal önállóbb, mint Panna vagy Dorci, de elevenebb, zsivány kis kölyök. A csajok tanítják jóra és rosszra egyaránt, ha összefognak, egy pillanat alatt a feje tetejére állítják a lakást.

A cikk folytatását az Impulzív Életmód Magazin 2018/4. számában olvashatjátok el.
Fotó: Kesztyűs Attila

Szerző