Háromszoros Európa- és kétszeres világbajnok, többször megdöntötte a saját rekordjait és pontosan 16-szor „emelte” még magasabbra a világcsúcsot, így a világ legjobbjai között szerepel. Ő Simon László erőemelő, aki a rengeteg siker ellenére, ugyanaz a szerény ember maradt, aki volt. Most pályafutása nem várt fordulathoz érkezett, de ettől még ugyanúgy a sporthoz kötődnek a távlati céljai.

Egészség és táplálkozás
Mennyire igényel szigorúan betartott étrendet ez a sport?
Nagyon, főleg azért, mert én 67,5 kilogrammban indulok és 70 körül vagyok. Azt a 4-5 kilót szigorú diétával, körülbelül négy hónap alatt sikerül leadom.

Hogy csinálod?
Ilyenkor teljesen áttérek az egészséges táplálkozásra, csirkét, salátát eszek és az édességet mellőzöm, ami nekem nagyon nehéz, mert imádom.

Mi a véleményed a különböző táplálékkiegészítőkről?
A táplálékkiegészítőkre azért van szükség, hogy még jobban tudjak teljesíteni. Mivel mindig növekednek a világrekordok, egy bizonyos ponton túl már nem lehet megdönteni, csak ha plusz energiákat viszünk be, azt pedig a táplálékkiegészítőkkel tudjuk megtenni. Egyébként rendszeresen ellenőriznek bennünket doppingvizsgálaton és olyan érdekes, hogy a „hétköznapi” gyógyszerek közül is van, ami tiltólistás. Úgyhogy senki se jelentse ki olyan magabiztosan, hogy nem doppingol, mert nagy valószínűséggel szedett már olyan gyógyszert, ami tartalmaz doppinganyagokat is.


A cikk folytatását az Impulzív Életmód Magazin 2017/9. számában olvashatjátok el.
Fotó: Kesztyűs Attila