A változás örök… Bármily ellentmondásosan is hangzik, kevés ennél bölcsebb igazság van, mely áthatja az életünket. Nehéz, de áldott is az utunk, ha folyamatos változás kíséri, hisz az alkalmazkodás megedz bennünket, és ajándékokat tartogat számunkra, mert új utakat nyithat meg előttünk. Mi segít ezen a kanyargós ösvényen? Az önismeret és a tudatosság – amikor őszintén nézünk magunkra, magunkba. De van, ami hátráltat, esetenként áthághatatlan torlaszt emel elénk – ez pedig a tabu… A tiltott, az elhallgatott, a szégyellnivaló, a megbotránkoztató, amiről mindannyian tudunk, mégsem beszélünk róla. Milyen nehézzé is teszi az őszinteséget, akár magunkkal szemben is.

Itt van mindjárt a nemiségünk, hiszen nincs is ennél személyesebb, emberibb része az életünknek, mert az intim testrészeink egészsége és a szexualitásunk jó esetben csak ránk és a partnerünkre tartozik. De mi történik, ha nehézségekkel kell szembenéznünk ezeken a területeken, és segítség nélkül nem boldogulunk? Szerencsére mára ebben is sokat változott a világ, így lehet ezekről a problémákról beszélni, mert van aki meghallgat, és van, ami segít. A Kriston Intim Torna fantasztikus módszert ad a kezünkbe, hogy „odalent” is rendben menjenek a dolgok, hogy növekedjen a személyes és párkapcsolati örömünk, hogy a termékenység hiánya ne álljon a boldogságunk útjába, és megnőjenek a lehetőségeink arra, hogy anyává vagy apává váljunk. Igen, mert ez a gyógyító rendszer nemcsak a nőknek nyújt segítő kezet, hanem a férfiaknak is. És együtt minden könnyebb…Az érzelmek mindenek felett
Lehet, hogy az intim torna szó hallatára sokunkban egy fizikai gyakorlatsor képe jelenik meg, mellyel a záróizmainkat „szorítgatjuk” lelkesen, akár sorban állás vagy mosogatás közben, de a Kriston Andrea nevével fémjelzett módszer ennél sokkal többről szól. Lényegi eleme ugyanis, hogy a folyamatba bekapcsoljuk az érzelmeinket is, melyek átszövik a létezésünket, ezért komoly befolyással vannak a testünkre, a szerveink működésére. Attól kezdve, hogy méltón fordulunk a testünk intim területei felé, rengeteg, a múltban eltárolt érzelmünk kerülhet felszínre, melyek kapcsolatba hozhatók akár a születésünkkel vagy azzal, ahogy kiskorunkban bántak velünk. Elég lehetett egy tekintet, egy szó, ami félelmet keltett bennünk, ami belénk égett, és ennek emléke tudat alatt a mai napig kísérthet minket, komoly elakadást okozva a felnőtt létünkben. Ezen gátak érzelmi oldalról való megközelítése nagyon lényeges alkotóeleme a Kriston-féle tornának, olyannyira, hogy egy alaptanfolyam hatvan százalékban erről szól.

A cél, hogy a múltból hozott érzelmeidet megtanuld a jelened vagy a jövőd szolgálatába állítani, és ha kell, megtedd azokat a szempontváltásokat, amik ehhez szükségesek. A módszer tulajdonképpen egy izgalmas változást hoz az életedbe, mely az érzelmeid hálóján keresztül nyer értelmet.

Képes vagy segíteni magadon
Az egészségünk kapcsán nem lehet eleget beszélni a megelőzésről, amely a Kriston Intim Tornának is fontos eleme. A módszert nem lehet elég korán elkezdeni, hiszen valamennyi, az alhasi szerveinkhez köthető működésünket segíti, így a kiválasztásunkat, az emésztésünket, a szexualitásunkat és a termékenységünket, ahogy képes felkészíteni a könnyebb szülésre is. Ki ne akarná, hogy a teste odalent is egészségesen működjön, és a szexuális élete izgalmasabb legyen, vagy a várva várt gyermekáldás végre beköszöntsön? A gyakorlatokkal karban tarthatjuk a szerveinket, sőt csúcsformába hozhatjuk őket.

Akkor is bizalommal fordulhatunk a módszer felé, ha már kisebb-nagyobb tünetekkel küzdünk az alhasunk tájékán. A nőgyógyászati és emésztőszervi panaszok, az inkontinencia, a szexuális diszfunkciók hatásos megoldása lehet, ahogy a műtétek és a szülés utáni rehabilitációban is számíthatunk rá.

Ez a fajta intim torna nagyon erős eszköz lehet még a legmélyebb érzelmi traumáktól szenvedők kezében is, amikor a lelki megrázkódtatást a méltatlan bánásmód, mondjuk egy gyermekkori abúzus okozza, és lenyomataként fájdalmas szexualitás jelenik meg a felnőtt létben.

A módszer szinkronban dolgozik a testtel és az érzelmekkel, miközben új tudatos szokásokat alakít ki. Általa olyan gondolkodási stratégiát építhetsz fel magadban, amely a múlt tapasztalataiból kiindulva tudatosítja benned, hogy mi az, amit másként kell csinálnod, hiszen a folyamat során tanultál a korábbi élethelyzeteidből.

Te vagy a kulcs
Egy-egy tanfolyam mély érzelmi folyamatot indít el a nőkben, miközben eszközöket ad a kezükbe, hogy az általuk megtapasztalt fájdalmat örömre cserélhessék. Járjon a másik terápiára! – szól a módszer egyik szlogenje, ami egy kicsit erős megfogalmazás, de éppen ettől olyan hatásos. Rengeteg nő szeretné ugyanis megkímélni a környezetét a személyes nehézségeitől, a fájdalmától, és éppen ezért nem mer elmenni önmaga határáig, hanem inkább összegyűjti magában valamennyi gondját, problémáját. A következő kulcsfontosságú mondat, amely a tréning sikerét hordozza magában, a nem mindegy, hogy az energiánkat mire használjuk. Ez azt jelenti, hogy komoly döntést kell hoznunk az életünkről: arra használjuk az erőnket, hogy előre lépjünk, vagy arra, hogy továbbra is cipeljük a ránk nehezedő terheket.

Ha azt választod, hogy elindulsz az ösvényen, amely a gyógyulásod felé vezet, akkor képes leszel változtatni a megváltoztathatatlanon. Utadat a fájdalommentes élet felé sokan kísérhetik és segíthetik – orvosok, pszichológusok, különböző terapeuták –, de aki ténylegesen tenni tud érted, az te magad vagy.

Írd át az életed forgatókönyvét
A meddőség megjelenése sajnos egyre gyakoribb napjainkban. Okai között testi és lelki tüneteket egyaránt találhatunk – akár egymással karöltve –, amik a babára váró pár mindkét tagját érinthetik külön-külön és egyszerre is. A meddőség állapotára érzelmi folyamatként kell tekintenünk, tehát a „gyógyítása” kapcsán valójában az a kérdés, hogyan tudják a gyermekre vágyó nők (és férfiak) érzelmileg termékeny állapotba „hozni” magukat. Éppen ezért azokat, akiknek érintettségük van ebben a tünetben, örömmel érdemes feltölteni, és egy új „forgatókönyvet” adni a kezükbe a mindennapokhoz.

Ebben is segítő kezet nyújt a Kriston-torna, hiszen babaváró, szülést segítő gólyatréningjein nagyon gyakran éppen olyan nők vesznek részt, akik korábban azért kezdték el az intim torna alaptanfolyamát, mert a vágyott gyermekáldás elkerülte őket, de ma már a kismamacsoport lelkes tagjai. Képesek voltak változtatni, és így az életük is megváltozott. A gólyatréning egyik mottója, hogy „a születés életünnep, egy misztikus csoda”. Ezért olyan fontos, hogy akik jelen vannak a szülés során, átérezzék ennek az ünnepnek az erejét, és segítsék megteremteni és fenntartani a nőben ezt az emelkedett állapotot. Bátorítani kell őt ebben a folyamatban, hiszen ha óriási „bummal” érkezik a fogantatás, és a szülés is nagy extázisban történik, az már önmagában nagyon komoly segítség és belépő az életre a kicsinek, amely így az egész családra kihat.

A gyógyulás és a siker érdekében elengedhetetlen a nézőpontod átállítása, hogy másként lásd a helyzetedet. Ennek nagyon gyakran olyan gyógyító hatása van rád nézve, amit kívülről sem gyógyszerekkel, sem hormonokkal nem lehet pótolni.

Ültess el magadban pozitív érzéseket
Az endometriózis kapcsán sokszor szembesül a nő a véglegesség diagnózisával: a műtét sikerült, de a fájdalom megmarad, egy életre. Akkor most hogyan tovább? Egyáltalán van tovább? IGEN! A kulcs pedig annak az érzelmi folyamatnak a megváltoztatása, amely létrehozta, fenntartja és folyamatosan megerősíti a tüneteket és azok növekedését. Kriston Andrea tapasztalatai szerint a nők képesek meglátni és megtapasztalni, hogy mindez átalakítható, hiszen közülük nagyon sokan meggyógyulnak, egészségessé válnak.

Amikor az alhas területét tornáztatjuk, akkor egy nagyon intenzív vér-, nyirok- és hormonkeringést hozunk létre a test ezen részén, miközben a záróizmok erősítésében komoly fejlődést érhetünk el. A változtatáshoz azonban nem elég csupán a tornagyakorlatokat elsajátítanunk, hanem a módszer komplex rendszerét kell használnunk. Amikor rendszeresen végezzük a tornát, akkor egy olyan agykérgi területet ingerlünk, amelyben rengeteg érzelmünk tárolódik. A folyamat során születő pozitív gondolatokat pedig mintegy „beültetjük” ebbe az agyi részbe, ahonnan az altesti szerveink is vezérlődnek.

A módszer lehetővé teszi, hogy új, megerősítő érzéseket táplálj magadba. A tanfolyam fontos elemei a szuggesztiók, melyek megmutatják, hogyan gondolkodj magadról, és hogyan támogasd magad nemcsak a mozgás elsajátítása közben, hanem a különböző élethelyzeteidben is.

Fogadd el a természetes változást
Az életben mindennek megvan a maga ritmusa, és ezt nem szabad szem elől tévesztenünk. Igaz ez a női létre is. A változás örök, és néha nehéz, de a legjobb, amit tehetünk, hogy alkalmazkodunk hozzá a legjobb tudásunk szerint. A menopauzába lépve például új határokat kell szabnunk magunknak, mert nőiségünk egy másik dimenzióba lépett. Fontos elemmé válik a bölcsesség, hogy képesek legyünk a kor előrehaladtával is jól érezni magunkat a bőrünkben. Mindez persze igazi kihívást és olykor komoly lelki terhet jelenthet napjaink örök fiatalságot hirdető kultuszában, éppen ezért fontos, hogy idővel máshová helyezzük a fókuszt az életünkben, és megtaláljuk örömünk újabb forrásait. Ehhez az önmagunkkal való elégedettség adja a biztos alapot, amelyért viszont tennünk kell, méghozzá mindent beleadva.

A menopauza egy cseppet sem nehézségektől mentes életszakasz, de könnyebbé teheted, ha a gáti területeidet „karbantartod”, a lelkedbe pedig meghívod az örömöt, amely segít, hogy ebben a „változtató” korban is jól „belakhasd” önmagad.

A Kriston Intim Torna különleges kalandra hív bennünket már azzal, hogy segítségével tabuk nélkül beszélhetünk, foglalkozhatunk és gondoskodhatunk a testünk azon részeivel, vagyis az intim területeinkkel, melyeket méltatlanul háttérbe szorítanak a tabuk. Az már csak hab a tortán, hogy általa megtapasztalhatjuk saját működésünket, miközben gyógyulhatunk, és olyan lehetőségek birtokába juthatunk, melyeket eddig csak reméltünk.

Ezekről a lehetőségekről, számos női történetről és Kriston Andrea tréneri tapasztalatairól is hallhatsz, ha a lejátszóra kattintasz.Szerző