Ha nyár, akkor nyaralás! De nem kell a világ végére utaznod, és nem kell éves hitelbe verned magad, hogy egy közös kiruccanás a családdal, a barátokkal vagy a szerelmeddel erőt adó pufferélmény legyen az év hátralévő, szürkébb hónapjaira. Ebben igyekszik segíteni a Jelenlét nyárra hangoló epizódja.

Beszélgettünk már arról, hogyan érdemes a kezünkbe ragadt teló helyett az agyunk kameráján keresztül élménnyé tenni a nyaralást, ahogy kérdeztük Szabados Ágit is, milyen „nyári” könyveket ajánlana. Ez alkalommal főszerkesztőnk, Panna az együtt töltött idő fontosságáról, az úti célként kiválasztott hely varázsának megéléséről és annak lehetséges módjairól kérdezi Enzsel Adél és Szeitz Lili szerkesztőinket.

Adél mára „kinőtt a fesztiválokból”, és bár cikkeiből és a korábbi Jelenlét-beszélgetéseinkből is tudjuk, hogy vállaltan nagy világjáró, az idei nyáron mégis egy hármasban tervezett, családi, Duna-parti „nomád kiruccanást” vár a legjobban. Azt is elárulja, hogy miért.
Lili sok-sok családi élményt őriz, melyet a szülei, a tesója és a „legalább negyven Barbie társaságában töltött – még ha ezek között akad egy olyan emlék is, amelyben anyuka dühödten lökte félre az extrém hajókázást megörökítő fotóst, mert a családi unszolásra vállalt kaland végül igazi „túlélésért vívott küzdelembe” csapott át.

Nyaralás nagy csapattal vagy inkább kisebb társasággal? Tervezett vagy spontán programok? Vízparti heverészés vagy aktív kikapcsolódás? Rácsodálkozás a két szemünkkel, vagy poszt-dokumentálás az Instán? Nyomtassunk albumot, vagy vegyünk tárhelyet? Tartsunk-e sokórás „nyaralós fotókat nézegető” összejövetelt”? Csak néhány felvetés nyárra hangoló, új adásunkból. A többiért katt a lejátszóra!Szerző