Megvan az Ízek, imák, szerelmek című, Julia Roberts főszereplésével készült film? Az önéletrajzi ihletésű alkotás lényege, hogy egy elvált nő megteremti az esélyt magának arra, hogy a világ különböző pontjain fedezze fel újra önmagát. Heti podcast adásunkban, amelynek témája a nyaralásra hangolódás, többször is előkerült a népszerű romantikus dráma.

Ez nyilván nem véletlen, bár nem az a célunk, hogy arra buzdítsunk: vágj neki egyedül a nagyvilágnak, ha épp úgy érzed… vagy mégis? A Jelenlét heti adásának közreműködői közül volt már, aki megtette ezt, és nem panaszkodott, sőt! Többek között kiderül az is, hogy egy ilyen út egyáltalán nem ördögtől való, ahogyan az sem, hogy idő híján, vagy család/barát és logisztika okán, a „kötelező egyhetes” nyaralás helyett esetleg egy-egy hétvégi kiruccanással szerezz életre szóló élményt.

Podcastunk legfrissebb epizódjában – a hőségriadó kellős közepén – Gillich Panna főszerkesztőnk moderálásával Enzsel Adél és Póli Emma szerkesztőink ülnek a mikrofonok mögött, és villantják fel a már-már elviselhetetlen meleg közepette a nyár hamisítatlan szépségeit.
Szervezett vagy spontán vakáció? Napokig pakolás, koncepciózus rendszerezés vagy „körülnézek és bedobálok valamit a bőröndbe” stílusú csomagolás? Belföld vagy külföld? Előre foglalt szállás vagy „majd útközben foglalunk valamit”? Egyáltalán: mi kerüljön a poggyászba? Ismerős kérdések? Minden bizonnyal! Ahogyan nyilván azt is tudod, mennyi fura, emlékezetes, vicces vagy éppen bajos szitu eredői.

De abba belegondoltál már, hogyan válhat kamera és telefon nélkül egy kiruccanás legbanálisabb pillanata is életed filmjének tökéletes kockájává? Megnéznéd Párizs második legszebb hídját, ha az lenne az ára, hogy bőrig ázol? Hogy a sebtében foglalt szállás, amit utóbb csak „nyanyás házként” emlegetsz majd a családdal, életre szóló sztori helyszínévé válik?
Ilyen és ehhez hasonló élményekkel, történetekkel vár a héten Panna, Adél és Emma – kattints a lejátszóra és tarts velük!


Szerző