Tudod, mi az a szerelemtérkép? Gondot okoz számodra a „hatalommegosztás” kérdése a párkapcsolatodban? Még egy-egy mélyebb beszélgetés intim perceinek a megteremtése is kihívást jelent? Akkor az elkövetkező percekben igazán ismerős terepre léphetsz a Jelenlét podcast e heti adásában.

Gillich Panna főszerkesztőnk ezen a héten két kisgyermekes, dolgozó szülővel – dr. Mahalek Judittal és jómagammal – az oldalán vonult stúdióba, hogy egy kényes, de valamennyiünk életét szervesen átszövő témát vegyen górcső alá.
A mindennapjainkat meghatározó élményeket és jelenségeket feldolgozó műsorunk alapjául, ezúttal az USA első számú párkapcsolati szakértőjének, John M. Gottmannek „A ​jól működő házasság 7 alapelve” című bestsellere szolgált. Szerkesztő csapatunk a könyv főbb pontjainak egy-egy részletét beszélte át, ki-ki vállalva a párkapcsolati csetléseit-botlásait, összegezve tapasztalatait és mindazt, ami hozzájárulhat a természetesen zökkenőktől sem mentes, de boldog és stabil párkapcsolatához.

Napjainkban, amikor minden bokorban terem egy érzelmi szakértő, egy „megmondóember”, mi nem hordozzuk a bölcsek kövét a zsebünkben, és meg sem próbáljuk megmondani a tutit. Viszont nyíltan vállaljuk, hogy mindaz, amit megosztunk Veled az elkövetkező szűk 40 percben, sok-sok év megélésének a gyümölcse. Miután átéltünk nagy vízválasztó pillanatokat az életben, hiszünk a kimondott szó erejében, és kiforrott véleményünk van a kapcsolaton belüli „hatalommegosztásról” (de borzasztóan fest így, leírva!) – ahogyan minden bizonnyal Neked is.

Tarts velünk, és egy picit nézzünk magunkba együtt, és merüljünk el érzelmi világunkban! Valószínűleg sokszor bólogatsz majd egyetértően, esetleg csóválod majd hevesen a fejed, vagy éppen eltöprengve ingatod, miközben Pannát, Juditot és engem hallgatsz.Szerző