Nagy szemekkel csodálkozom, hova röppent ez az egy év. Ha nem szól az Instagram, talán át is siklok a március 8-ai dátumon. Pedig rengeteg csodás emléket, érzést, élményt szereztem azon a napon. És nem csak én! Merthogy éppen
egy évvel ezelőtt felgördült a függöny, és elkezdődött a saját előadás-sorozatunk, a Lélekmelegítők, Jakupcsek Gabriellával. Mintha csak most lett volna. Bizony, több mint egy éve motoszkált bennünk egy izgalmasnak ígérkező ötlet, amit nem hagytunk csak úgy elillanni. Még szerencse… Hiszen ez a sorozat arról szól, amit oly sokszor hangsúlyoznak, mégsem törődünk túl sokat vele – az énidőről és a lelki feltöltődésről. No meg a közösségépítésről, amire éppúgy szükségünk van.
Ez a sorozat olyan, mint egy izgalmas könyv, ami kikapcsol, elrepít egy vadidegen helyre, magával ragad, elgondolkodtat, mindig új dolgokra ébreszt. Ennek a könyvnek a címét mi adtuk: Lélekmelegítők. Fellépőink töltik fel tartalommal, de hogy mit raktározol el belőle, az csak rajtad múlik. Kíváncsian meg szoktam kérdezni a nézőinket, melyik est adta a legtöbbet, a válasz rendkívül változatos, nincs olyan, amelyikhez ne kötődne egy élmény, érzés. Mindenkiben mást indít el az est. Egy biztos: hatással van a közönségre.
Amikor elkezdtük szervezni a sorozatot, állandóan ugyanabba a kérdésbe botlottunk: „Szerintetek erre Kalocsán lesz érdeklődő?” El sem hiszed, mennyien szerettek volna lebeszélni minket erről az „őrült” tervről. És mi csak bizonygattuk, hittünk az elképzelésünkben, az arcokról pedig mindent le lehetett olvasni. De minket ez cseppet sem befolyásolt.
Az elmúlt egy évben tömérdek mennyiségű visszajelzést kaptunk, olyan meglepő szituációkba kerültünk a Lélekmelegítők kapcsán, hogy felsorolni sem tudnám, de egy-kettő őszinte reakciót most megosztok veled.
  • „Bevallom, nem hittem benneteket, de be kell látnom, hogy mégis szuper, amit csináltok!” – Ilyenkor repdesünk örömünkben.
  • Egyik kedves ismerősöm Béres Alexandra motivációs előadása után, több hónap halogatás után, még aznap este elment futni, és azóta is rója a köröket, mert rájött, hogy csak rajta múlik, hogy mire van ideje. – Nos, ilyen hatást vált ki az előadás.
  • A könyvesboltban már nem tudok úgy venni egy könyvet, hogy ne kérdeznék meg: „Akkor ő lesz a következő?” – Megsúgom, most Szabó Győző könyvét vettem le a polcról, talán ő is jön hozzánk?!
  • Mondhatni, a leglehetetlenebb helyeken állítanak meg, hogy megkérdezzék: „Ugye van még jegy az előadásra? Nemrég épp egy csendes, nyugodt helyen futottam, hirtelen befékezett mellettem egy autó, a porfelhő mögül pedig elhangzik a kérdés: „Panna, van még jegy az előadásra?” Levegőt alig kaptam.  – Mindenre számítottam, csak erre a kérdésre nem.
  • Már januárban sokan említették, hogy hiányzik nekik a Lélekmelegítők. És most figyelj: több férfi nézőnkben fogalmazódott meg: Miért nincs minden hónapban előadás?! – Miért is ne? Ezen is érdemes elgondolkodnunk.
  • Tudod, mi a legjobb? Már nem Pannaként emlegetnek, hanem „Impulzív csajszi” lettem. – Kell ennél egyedibb név?
  • A kedvencemet hagytam a végére: „Ti behálóztatok bennünket a Lélekmelegítőkkel!” – Nincs mit hozzáfűzni – ez volt a cél!
Ilyen és ezekhez hasonló élményeket osztanak meg velünk a nézőink. És ma már a legtöbbet nekünk szegezett kérdés így hangzik: ki lesz a következő vendég? Hétfőn kiderül, ígérjük! A hírlevelünkre feliratkozók előnyben, ők már holnap megtudják a titkot!

Szerző