Gyermekként beleszeretett a lovakba, de ez nem egy fellángolás volt, ami pár hónap alatt alábbhagyott, hanem azóta is tart. Sőt talán még erősebb lett a kapcsolata ezekkel a hatalmas állatokkal. El se tudja képzelni az életét nélkülük, mondhatni, velük fekszik és kel. Ma már a lovaglást tanítja is, élvezi, hogy átadhatja a tudását.

Korán reggel érkeztünk a tanyára, ahol már nagyban folyt a szépítkezés: fésülés, nyergelés. Csilla előre megtervezte, melyik paci milyen színben fog pompázni. A képeken Pupák, paripa létére szegényke rózsaszínben pózolt, Robi pedig kék szerkót kapott a fotózásra. A többiek sajnos kimaradtak ebből a mókából. A lovak puccba vágva várták, hogy Csilla hozzájuk öltözzön. Teljes volt a harmónia közte és a lovacskái között. Lenyűgözött, hogy ezek a több száz kilós állatok egy szóra vagy csettintésre azt csinálják, amit a törékeny, szőke, csinos gazdájuk kíván. Egyszerűen levett minket a lábunkról, csak ámultunk, ahogy a lovakkal bánt.

Egészség és táplálkozás
A fiatalokat is egyre jobban érdekli az egészséges életmód, téged is foglalkoztat?
Részben igen. A sport, ezen belül a lovaglás nekem mindennél fontosabb. Ügyelek arra, hogy minden nap legalább 1-2 órát lovagoljak, de a munkámból adódóan van, amikor ez napi 5-6 óra is. Ezzel szemben sajnos az egészséges táplálkozás kicsit háttérbe szorul.

Milyen étellel lehet kikergetni a világból?
A tökfőzelékkel és a fasírttal.

Félsz a betegségektől?
Rettegek! Nem is emlékszem, mikor voltam utoljára orvosnál, de szerencsére nem sűrűn vagyok beteg.

Volt már sportsérülésed?
Egyszer tört el a kisujjam, ahogy leestem a lóról, de szerencsére mindig megúszom kisebb karcolásokkal.


A cikk folytatását az Impulzív Életmód Magazin 2017/6. számában olvashatjátok el.
Fotók: Kesztyűs Attila